Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Najnowsza wersja firware : 1.1.33.19 :) Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2021-04-30 13:17
  leON22 Posts: 4772 Ostrzeżenie: 1
Witam , wszystkich jak w temacie najnowsza wersja sterownika już na moim pokładzie , póki co wszystko działa jak należy , thx i pozdrawiam ES Odnośnie co się konkretnie zmieniło odsyłam do tematu - > Automatyczne-Aktalizacje
PS. Miejmy nadzieję , że dzięki tej wersji wszystko będzie "chodzić" bardziej stabilnie niż ostatnio

2021-04-30 16:06
  LiMat Posts: 159 Ostrzeżenie: 0
Leon, sparowałem czujniki wew i zew po usunięciu pokojów, w ustawieniach wybrałem radiowe ale nie mam wskazań na grafice. Co jeszcze?
2021-04-30 16:16
  leON22 Posts: 4772 Ostrzeżenie: 1
Najpierw usuń je z pokoi potem ponownie dodaj z zakładki rozszerzenia  
2021-04-30 16:23
  LiMat Posts: 159 Ostrzeżenie: 0
Dałem radę, ok. Dzięki.
2021-04-30 19:44
  wiktoriano Posts: 268 Ostrzeżenie: 0
Dla Defro Smart II będzie aktualizacja?
2021-04-30 21:08
  pitaszek Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Używam czujnika BT2 jako wyniesionego czujnika dla głowicy termostatycznej.
Po aktualizacji sterownika, zatrzymały się wykresy dla czujnika BT2.
Pokój usuwałem wraz z czujnikiem i głowicą, dodawałem na nowo, ale wykresów temp pokoju brak...

W aplikacji mobilnej wykresy są pokazywane, natomiast przestał być wyświetlany "Plan".
Czy ktoś ma również taki problem?

2021-04-30 22:46
  leON22 Posts: 4772 Ostrzeżenie: 1
Piszesz , że usunąłeś , a dalej widać go w pokojach .
2021-05-01 00:40
  pitaszek Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Usunąłem i ponownie dodałem
Skoro ma działać jako wynośny czujnik dla głowicy...
"Jeśli wcześniej czujnik radiowy był sparowany do pokoju a pokój przypisany do obwodu COx jako czujnik pokojowy, należy w pierwszej kolejności usunąć pokój a dopiero później sparować czujnik ponownie przez panel LCD lub stronę eSterownik: Pokoje-Rozszerzenia"

U mnie czujnik nie jest przypisany do obwodu COx.
2021-05-02 02:28
  KKIMCZ Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Ja swój czujnik najpierw dodałem do rozszerzeń ale teraz nie mogę go dodać do pokoju

dodane 2021-05-02 02:28A w aplikacji mobilnej nie ma teraz schematu po aktualizacji.
2021-05-02 11:09
  1000MB Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
Wczoraj piękna "aktualizacja" w finale Ligi Mistrzów Grupy Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle w Weronie , a dzisiaj najnowsza "aktualizacja" w finale Pucharu Polski Rakowa Częstochowa w Lublinie
2021-05-02 11:17
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
BYŁ BĘDZIE JEST RAKÓW RKS
2021-05-02 11:34
  ramzes28 Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
KKIMCZ napisał » 2021-05-02 02:28
Ja swój czujnik najpierw dodałem do rozszerzeń ale teraz nie mogę go dodać do pokoju

dodane 2021-05-02 02:28A w aplikacji mobilnej nie ma teraz schematu po aktualizacji.




Mam ten sam problem po aktualizacji z czujnikami




2021-05-02 23:33
  1000MB Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
Ameno25 napisał » 2021-05-02 11:17
BYŁ BĘDZIE JEST RAKÓW RKS
RAKÓW KING of POLAND

2021-05-02 23:34
  romnix Posts: 33 Ostrzeżenie: 0

Mam kocioł z 01.2020 roku czy opcja "EKO PLUS M: 20E - nowe reduktory"  jest odpowiednia do mojego kotła ? włączyłem i kocioł trochę zaczął się dziwnie zachowywać wyrzucił niedopalony groszek czego nigdy nie robił.

2021-05-04 14:07
  bob806 Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
romnix napisał » 2021-05-02 23:34

Mam kocioł z 01.2020 roku czy opcja "EKO PLUS M: 20E - nowe reduktory"  jest odpowiednia do mojego kotła ? włączyłem i kocioł trochę zaczął się dziwnie zachowywać wyrzucił niedopalony groszek czego nigdy nie robił.


potwierdzam wypada groszek czego nie bylo ale nie zmieniałem na nowe reduktory ustawione mam eko plus m
2021-05-04 21:56
  KKIMCZ Posts: 11 Ostrzeżenie: 0

LeON22 czy udało Ci się dodać czujnik temperatury obiegu CO1 do pokoju?
2021-05-04 22:15
  leON22 Posts: 4772 Ostrzeżenie: 1
Oba czujniki radiowe zew. i wew. usunąłem z Pokoi i dodałem do Rozszerzeń, jak widać wszystko działa, tylko na ikonie czujnika wew.brak wskazania poziomu % wilgotności powietrza, jak to było widoczne wcześniej w pokojach 
2021-05-05 01:43
  KKIMCZ Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Czyli generalnie jest gorzej niż było :(

dodane 2021-05-05 01:43Jak na razie ES ma plecy do wyprostowania
2021-05-05 17:54
  Sewmag Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
Witam, panowie czemu ja nie mogę uaktualnić sterownika? Brak ikony w celu aktualizacji. Proszę o pomoc. 
2021-05-05 17:59
  leON22 Posts: 4772 Ostrzeżenie: 1
Widocznie nie wszyscy ją dostali , pisz albo dzwoń do ES jak Ci na niej zależy , to Ci wyślą albo zaktualizują zdalnie
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: