Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Czujnik temperatury zewnętrznej BT2 Subskrybuj | ||||
|
||||
pitaszek
![]() |
Pytanie:
czy czujnik BT2 (BT2) może współpracować z głowicą TH2 (TH2), czy głowica może pobierać temperaturę z czujnika BT2? Mam zasłoniętą głowicę i w związku z tym pomiary głowicy są nieprawidłowe. Głowica mierzy temp. tuż przed sobą (w bliskim sąsiedztwie grzejnika). Głowica podaje 24 stopnie, a w pokoju 21. Chciałbym wykorzystać czujnik BT2 i nim sterować głowicą (temperaturą w pomieszczeniu). Prawdopodobnie czujnik BT5B potrafi takie cuda, ale jego cena jest zbyt wysoka... Czy ktoś wykorzystuje BT2 tak jak ja sobie to wymyśliłem?
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Jeśli programista nic nie nagrzebał przy wprowadzaniu zmian pod BT5B można było wykorzystać pogodowy jako wewnętrzny czy jako współpracujący z głowicą.
Najprościej to sobie to sprawdź, sparuj do pokoju w którym masz głowicę i zobaczysz, czego nie będziesz miał to wskazania wilgotności a samo wskazanie temperatury a o to Ci głównie chodzi. |
|||
|
||||
pitaszek
![]() |
Problemem jest to, że go jeszcze nie mam. Stąd pytanie przed zakupem...
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Dopytałem bezpośrednio programistę mówi że nic nie "zepsuł"
![]() Pamiętam ze kiedyś komuś parowałem ten zewnętrzny do głowicy. |
|||
|
||||
pitaszek
![]() |
Dobra wiadomość - dziękuję!
|
|||
|
||||
seba
![]() |
Karoka ma rację. Czujnik BT2 może być sparowany w pokoju i przekazywać temperaturę pomieszczenia dla głowicy. Jedyna różnica jest taka, że czujnik BT2 mierzą tylko temperaturę.
Pozdrawiam. |
|||
|
||||
pitaszek
![]() |
@seba
Dziękuję - zamówienie poszło. |
|||