Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i zła temperatura Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona16 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
|
Hajcować nie gadać
|
|||
|
||||
leON22
|
Właśnie się rozgrzewamy , a Ty kibicuj dalej
dodane 2019-12-30 18:15Jak widać wygasło na amen |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ja Ci qrwa nie wróg, ale zachowuj się jak człowiek, boś zaraz zaczął podcinać jak młody. Widziałeś na fotach że ma zawór max otwarty, to trzeba było zapytać gościa co tam gdzie ma, jak kocioł zdychał. Ale nie miałeś T1, to trochę usprawiedliwia. W zasadzie od początku starczyło tylko przymknąć 4D i ustawić temp wg wajzera na sekcji, i nie powstała by ta epopeja. Starzy fachowcy są nauczeni jak duże znaczenia ma dobry obieg, bo klepali instalki na grawitacji. Dlatego nie wiem kto tam to polepił, ale nie stary spec.
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
leON22
|
Ok dam korektę dmuchawy na 0%
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Idzie jak burza , Panowie czy ja tu mam jakimiś zaworkami sterować czy będziecie tylko przedstawiać coś na sterowniku ?
|
|||
|
||||
leON22
|
No nie wiem , czy odpalamy tą ochronę przez CWU , czy przez zawór 4D ? Jak przez CWU , to musisz otworzyć ten zawór , co go wczoraj zamknąłeś
dodane 2019-12-30 18:35Jak tam temp.wew. bardzo się wychodziło ? |
|||
|
||||
szulczyk
|
Jest 10 stopni
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok , jak dobije do zadanej to odpalam ochronę przez zawór 4D , jak możesz to odkreć ten zawór przed pompą CWU
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Teraz już odkręcić ten zawór?
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak długo będziesz na miejscu ?
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Nie mam zbyt wiele czasu niestety ale jak trzeba to posiedzę
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kurde leON, nie masz odpalać ochrony przez 4D, tylko go przymknąć , a na sekcji dac na max temp. I macie zaworem 4D ustawić żądana temp na podłogę.
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok już wiem o co chodzi , Kamil czy Ty również ?
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Nie ja nie wiem , zawor 4d jest ustawiony na 6 teraz czyli max w prawo
|
|||
|
||||
leON22
|
Czekaj niech się ustabilizuje temp. na kotle . Masz otworzyć na sekcji podłogówki zawór na maxa , a temp. za zaworem ustawić np. 28st na podłogę
|
|||
|
||||
szulczyk
|
||||
|
||||
leON22
|
Otwórz na max , a temp. na podłogę ustawimy za zaworem 4D
|
|||
|
||||
szulczyk
|
Ustawione na max
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok , to teraz do kotła i zaworem 4D kręć delikatnie w lewo , przymykaj go tak żeby temp.za zaworem była ok 28 st
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona16 / 25Następna stronaOstatnia strona | ||||