Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
|
Daj leONowi uprawnienia. Nie pożałujesz.
dodane 2019-11-24 19:31Flaszkę zakup przed powyżką akcyzy puter |
|||
|
||||
leON22
|
Bo za chwilę będzie "Rolnik szuka żony" i moja mnie zawoła żebym to oglądał razem z nią
|
|||
|
||||
budgie1
|
Mówisz poważnie leON?
dodane 2019-11-24 19:33Lepiej popatrz na "Puter szuka ratunku" |
|||
|
||||
leON22
|
O "rolniku" jak najbardziej moja miała kiedyś hektary , a raczej teściu teraz to po kawałku sprzedajemy . Jak widać sentyment pozostał Czasami lubię się z kolesi i tych ich przyszłych pośmiać
|
|||
|
||||
budgie1
|
Śmiech w tych ponurych czasach jest wskazany
|
|||
|
||||
leON22
|
OEP16-KOSINA napisał » 2019-11-24 19:24 Statystyki też mówią , a jak z pyłem w kotle , miałem do testów 100kg jest moc jest i masę ciężkiego pyłu chybażę tak trafiłem. dodane 2019-11-24 19:24puter a jaką maż temperaturę na grzejnikach? Zobacz mój filmik na YT jest w temacie o opale jak się to pali , jest trochę pyłu ale dla mnie to żaden problem , najważniejsze że ma moc , jest suchy i nie syfi kotła jak niektóre "eko-groszki" dodane 2019-11-24 19:39 budgie1 napisał » 2019-11-24 19:37 Śmiech w tych ponurych czasach jest wskazany Rzekłbym bezcenny |
|||
|
||||
budgie1
|
Otóż to Szkoda, że puterowi nie do śmiechu.
|
|||
|
||||
karoka65
|
Ciekaw jestem kto tam grzebie w tym kotle? Zadana 70 a za zaworem 75 dla -10?, wiatrak zapierdziela na 100%, nie chcę nawet wiedzieć co tam się w tym kotle dzieje.
|
|||
|
||||
leON22
|
Jak to kto Pewnie sam zainteresowany, na Św. Mikołaja jeszcze za wcześnie
dodane 2019-11-24 20:10PS. Dużo lektury przed nim na początek polecam Poradnik palacza dostępny na Forum |
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Kurde ja też miałem delikatne kłopoty po zamontowaniu kotła OEPm ale tutaj to jest meksyk
|
|||
|
||||
puter
|
Wczoraj musiałem niestety wyjechać a ustawieniami kotła zajął się instalator po waszych postach widzę że chyba się działo ale efekt został osiągnięty w domu zrobiło się ciepło. Czy możecie teraz zerknąć jak to wygląda czy waszym zdaniem należy coś jeszcze zmienić?? W tej chwili w domu jest w miarę ciepło ale grzejniki chłodne czy tak być powinno?? Zwiększyłem teraz ustawienia temperatury w pokoju bo żona twierdzi że 22 stopnie to jej za zimno. leOn22 jeśli będzie trzeba to chętnie dam uprawnienia.
|
|||
|
||||
budgie1
|
Daj leONowi uprawnienia i pozdrów instalatora
|
|||
|
||||
leON22
|
Widzę , że @puter się nie poddaje i walczy dalej z ustawieniami
|
|||
|
||||
toriman
|
...a ja nie rozumiem jak przy otwartym w 100% zaworze 4D, temperaturze za nim ok. 60 stopni, pracującej pompie obiegowej - kaloryfery mogą być chłodne. Niepojęte
dodane 2019-11-25 21:10Kolego puter narób dużo zdjęć swojej instalacji - różne kąty, jak najwięcej szczegółów a może narysuj jak idą różne rury jeśli dasz radę. Przy takich temperaturach w instalacji powinieneś mieć w domu prawdziwe piekło. Ja się mało znam na instalacjach CO jednak widzę, że jest poważny problem i trzeba go jak najszybciej pokonać bo z każdym dniem ponosisz straty. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
A moze kolega ma otwarte okna
BTW - 4 storny zapisane i śmietnik jakich mało |
|||
|
||||
leON22
|
Ok już testuje jego kociołek
|
|||
|
||||
toriman
|
Powodzenia leON22
|
|||
|
||||
karoka65
|
Leon jak tam testy bo widzę że całkowicie tracisz moc.
|
|||
|
||||
leON22
|
Moc jest ze mną Właśnie włączyłem puterowi ochronę powrotu przez pompę CWU i odpaliłem grupowe, dlatego wszystko spłynęło z obiegu 3 poziomy 180m2 ale wszystko pod kontrolą . Wszystkie czujniki na swoim miejscu , a chata nie wygrzana
dodane 2019-11-25 22:47PS. Faktycznie jakoś ciężko się zbiera Wszelkie sugestie mile midziane , w końcu to Twój ulubiony "Rabarbar" którego użytkowałeś i którym handlowałeś |
|||
|
||||
karoka65
|
Ja to się ch... znam. Już kiedyś Ci pisałem że to nie Ogniwo, oby Ci "zębatek" nie zabrakło.
Dalej sprzedaję, montuję ale już nie użytkuję. Dobrej nocki. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||