Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Kilka pytań świeżego użytkownika Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
![]() |
No raczej
![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
Przepraszam - może głupie pytanie ale w DTR RBR-K nie mogłem znaleźć info dlaczego ten kocioł ma cztery króćce instalacyjne - dwa zasilania i dwa powroty co widać na zdjęciach od kol.puter
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Faktycznie głupie
![]() ![]() Pracują do dzisiaj. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Sam jestem ciekaw, ale skoro ktoś to wymyślił widocznie ma to jakiś cel. Może kwestia montażu i dostępu do kotła z każdej strony, bardziej stabilna praca
![]() ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Chyba można sobie dwa obiegi bezpośrednio z kotła ciągnąć. Moim zdaniem super sprawa.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
A Ci co mają jeden są innego zdania
![]() Dlaczego? Bo nie mają dwóch ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
I się 4D otworzył
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Instalator robi testy
![]() ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Widzę że też chciałbyś sobie pokręcić?
![]() Może też Ci dadzą, kto wie? dodane 2019-11-27 21:39 leON22 napisał » 2019-11-27 21:33 Instalator robi testy ![]() ![]() Instalator przytuli czujnik powrotu do "ciepłej" rurki, wszyscy będę szczęśliwi i zadowoleni ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Najlepiej do czopucha
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wiesiu widzę że przykład idzie z góry, też tak na siłę uszczęśliwiasz swoich klientów
![]() ![]() dodane 2019-11-27 21:57Żart ale może tu tkwi problem w tych dwóch powrotach razem uśredniajac może faktycznie dają ok 50, bo ten na powrocie z co jest na poziomie 37st. |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Po prostu nie zabieram się za to z czym sobie nie poradzę
![]() To w końcu czytasz te posty czy nie czytasz? bo widzę że jesteś następny niezdecydowany? Ja jednego pierdołę nie chcę czytać bo pierd...li jak potłuczony to nie czytam. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Wiesiu czytam usunąłem ten błędny wpis w ignorowanych ale nadal jest jak jest. Nie wiem co jest grane
![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Jak to jest, że temp kotła spada a powrotu rośnie?
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Jak pompa CWU stoi to chyba wiesz jaka jest temperatura a jak pracuje to chyba też wiesz?
Przecież to proste jak pier....nie ![]() |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Putera czeka "hawajska noc"
![]() |
|||
|
||||
toriman
![]() |
@budgie - no właśnie nie "hawajska noc" i to jest co najmniej dziwne przy takich wskazaniach czujników...
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Leon a wiesz jak skończy się to wszystko przy ustawieniu tak jak teraz czyli automat i zawór otwarty na 100%?
Jak nie wiesz to Ci napiszę? |
|||
|
||||
budgie1
![]() |
Dawaj karoka...pisz
dodane 2019-11-27 22:22Obserwacja tego kotła, to lepsze niż ostatni sezon Gry o tron ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
toriman napisał » 2019-11-27 22:16 @budgie - no właśnie nie "hawajska noc" i to jest co najmniej dziwne przy takich wskazaniach czujników... Chyba to lepsze od "syberyjskiej nocy" , kurde gość ma problem a my robimy sobie jaja typowi Polacy ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 10Następna stronaOstatnia strona | ||||