Forum  eCoal.pl v3.5  Czy montować zawory termostatyczne? Subskrybuj
First pagePrevious page7 / 8Next pageLast page
2019-04-08 19:20
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
Witam. Temat powoli ogarnięty. Małe korekty ale wydaje mi się że jest ok.
Mam tylko pytanie odnośnie ustawień siłownika. Co to jest współczynnik wzmocnienia bo nie bardzo mogę coś na ten temat konkretnie znajść odnośnie siłownika. 
Może mi to ktoś wytłumaczyć tak po prostu. Bo w Google to zbyt książkowo i ogólnie. 
Będę wdzięczny a i może przyda się potomnym😉
2019-04-08 19:43
  LiMat Posts: 143 Ostrzeżenie: 0
Czas 1 ruchu / kroku w sekundach.
2019-04-08 19:44
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Wiciu9 napisał » 2018-03-17 22:24

Współczynnik wzmocnienia różnicy między temperaturami: 
zadaną a aktualnie mierzoną. 
Im większy współczynnik tym zawór wykonuje większe skoki jednostkowe.
Wzmocnienie ustawia się do warunków jakie występują w instalacji  . Niskie wzmocnienie to powolna reakcja na zmiany , wysokie wzmocnienie to szybka reakcja . Zwykle wystarcza wzmocnienie 0,5 - 0,8 . Najlepiej ustawić na podstawie wymaganej regulacji dla instalacji .
2019-04-08 20:10
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
To znaczy że ustawienie 0.5 to mniejszy skok siłownika a 0.8 to większy?
2019-04-08 20:19
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Chyba logiczne
2019-04-08 20:24
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
Logiczne. Dzięki. A co sądzicie o tych moich ustawieniach i  wykresach. Może tak śmigać? 
2019-04-08 20:36
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Może śmigać Najważniejsze żebyś to Ty był zadowolony z komfortu cieplnego w pomieszczeniach
2019-04-08 20:40
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
leON22 napisał » 2019-04-08 20:36
Może śmigać Najważniejsze żebyś to Ty był zadowolony z komfortu cieplnego w pomieszczeniach

No ta. I że spalania. 
W sumie to nasza wspólna praca zbiorowa😉 Dzięki wielkie. Jak na razie jestem zadowolony z siłownika.
2019-04-08 20:47
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Pozostaje jeszcze jedna opcja do przetestowania , czyli montaż zaworów termostatycznych
2019-04-08 20:56
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
No tak ale wtedy to siłownik nie bardzo ma sens. 🤔A robotę robi więc raczej na razie nie będę kombinował. No chyba że w tych pomieszczeniach na parterze. Ale to już temat na przyszły sezon😂👍
2019-04-08 21:02
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Ciekawe jak będzie działała obecna opcja jak będzie naprawdę zimno ? Pewnie korekta krzywej i powinno być ok
2019-04-08 21:11
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
Myślę że tak. Ogarniemy temat. Jak by co to się tu zgłoszę. Trochę się nauczyłem przez ten czas ale dobrze wiedzieć że mam tu wsparcie. Pozdrawiam serdecznie że tak pozwolę sobie na odrobinę prywatny 😂
2019-04-08 21:16
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Pewnie ogarniemy , jak nie to zawsze ktoś bardziej ogarnięty doradzi i pomoże 
2019-04-12 22:01
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
Witam. Pojawił sie mały problem.Od 20.40 brak statystyk i wykresów .Co może być? Tak na aplikacji w telefonie jak i na kompie przez stronę.
2019-04-12 22:14
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Przecież wszystko jest OK
2019-04-12 22:24
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
Nie jest bo jest godzina 22,24 a wykresy zatrzymały sie na 20.37
Jakiś kolejny problem ostatnio mi się bez mojej ingerencji sam zresetował 7 razy.Można to sprawdzić w wyfarzeniach wstecz.
2019-04-13 05:31
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Faktycznie coś jest nie tak u mnie również brak wykresów :( ( sprawdzam w aplikacji mobilnej ) 
2019-04-13 05:42
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
No tak. A teraz nie mogę nawet się połączyć a wszystko jest ok. Coś z platformą? A już miałem wyciągać kartę. Może nie potrzebnie. Daj znać jak coś będziesz wiedział kolego. Ja cz~sto nie mogę się połączyć w godź 5.30 - 6.00. Dzisiaj też miałem problem. Teraz już połączyłem się ale dalej ani statystyk ani wykresów od wczoraj od 20. 37 nie ma.  

O 7,30 statystyki i zdarzenia a także wykresy uzupełniły się ale do godziny 1,02 i znowu przerwa. Co jest grane? 
A jak u Was??? Proszę o jakieś info.
2019-04-13 20:34
  leON22 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 1
Krzych widzę , że u Ciebie wszystko OK z wykresami i statystykami Jak widać , magia 13-tego działa
2019-04-13 20:49
  krzych_boch-og20 Posts: 80 Ostrzeżenie: 0
No tak. Magia. Samo się naprawił. Dzwoniłem do serwisu ecoal i z ich strony i że strony platformy było ok. Już miałem brać się za wyciąganie karty a tu myk i jest. Nie zapeszam ale niech tak będzie jak najdłużej. A jak u Ciebie leON22? 
First pagePrevious page7 / 8Next pageLast page
Users on-line: Jano-ekopellet18kw, Kaglo, karinka, kolusia, Mariuszj, pablo, rudmar1, slawie, Szwager, vascode, Voytek, Waldek

Recently added

Artur Zarzecze

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more