Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Zbyt duże spalanie Ogniwo Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Leon gostek pisze wyzej że kotłownia wygląda jak schemat wirtualny a Ty go prosisz o właczenie pompy mieszającej , natrzaskaliscie 3 strony i co
|
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
A propo mego marginesu nie Marek a Mikołaj (zaniki)
Problem został rozwiązany a przyczyna były błędy przy montażu instalacji tak czy inaczej myśle ze teraz będzie już GIT Pozdro dla wszystkich aktywnych Dzieki👍 dodane 2018-02-10 12:36Miki Sory znów literówka Pozdro |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ameno25 napisał » 2018-02-10 07:57 Leon gostek pisze wyzej że kotłownia wygląda jak schemat wirtualny a Ty go prosisz o właczenie pompy mieszającej , natrzaskaliscie 3 strony i co Piotr, no i temat można zamknąć ![]() |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
Błędów przy montażu na odległość nie naprawisz. Zmiana kierunku otwarcia zaworu to tylko półśrodek.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Tak ja gmaj pisze , wejdziesz do kogos do kotłowni to zrobisz wszystko w pół godziny , bo widzisz co i jak , a tutaj na forum to piszesz 4 strony i nadal nie wiadomo co i jak
![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Czyli na przyszłość prośba dla szukających pomocy : wrzucajcie zdjęcia swojej instalacji , jakiś schemat , miejsca podłączenia czujników , krótki jej opis itd... dopiero pytajcie , będzie łatwiej dla pomagających . Gorzej z tymi zaworami 4D , siłownikami i ich poprawnym montażem
![]() |
|||
|
||||
mirko14
![]() |
Czy ktoś pomorze ustawić piec ogniwo 16kw.Na piecu mam 58 C a spada wartość do 51 C co mam z robić
|
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Witam wszyskich zainteresowanych serdecznie
Problem został rozwiązany dzięki MIKOŁAJOWI który zauważył ze przyczyna to zle ustawiona przegroda jak i zle założona pompa mieszająca Dziękuje wszystkim aktywnym za pomoc i mam nadzieje ze do usłyszenia w innych okolicznościach Pozdro👋👋👋👋 |
|||
|
||||
mirko14
![]() |
Dzięki za pomoc
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
mirko14 napisał » 2018-02-10 18:06 Ja niestety śląskie..Czy ktoś pomorze... Pozdrawiam. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
mirko14 napisał » 2018-02-10 18:06 Czy ktoś pomorze ustawić piec ogniwo 16kw.Na piecu mam 58 C a spada wartość do 51 C co mam z robić A co Ci to przeszkadza ? Ustaw dwie moce pobaw się histerezą przejścia na moc max to może wygładzisz , Śląsk pozdrawia pomorze |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Mariusz Ty już sam ze sobą gadasz?
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
![]() |
|||
|
||||
Niuniu90
![]() |
Witam. Mam ogniwo eko plus 16 kw. Dom około 130 m2 stare budownictwo cegła nieocieplony dwa piętra, CWU 130 l. na ten moment jeszcze nie jest podłączony zawór 4D i nie mam czujnika temperatury w pokoju. Czy spalanie w granicach 30kg/24h to dużo czy mało? Używam ekogroszek Skarbek 28 kalorii. Spieków nie mam, praktycznie sam pył zostaje. Kopczyl jest na równi, może delikatnie wystaje. Na zewnątrz jest około -5 stopni.
dodane 2018-02-23 11:01Czy moze ktos ewentualnie zerkie na moje ustawienia. Jadę na automacie, bo jeszcze nie wiem jak to ustawiać |
|||
|
||||
caffe23
![]() |
Niuniu90 napisał » 2018-02-23 11:01 Czy spalanie w granicach 30kg/24h to dużo czy mało? Jak na stary i nieocieplony dom to bardzo dobry wynik. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||