Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Zbyt duże spalanie Ogniwo Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Jest ok podnieś temp zadaną kociołka na 60 st i załącz spowrotem ta ochronę powrotu ta pompa mieszająca jak miałeś wcześniej
![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Kolego , narysuj schemat kotłowni lub wstaw zdjęcia inaczej to sobie można wróżyć,
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Widzę że zmieniłeś ochronę powrotu na zawór 4d , włącz teraz tą pompę mieszającą skoro ją masz
![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Schemat jest identyczny jak na monitorze tylko bez CWU
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
pawelaa zaznacz jeszcze w programatorze temp. zadaną za zaworem ( czerwone kropki albo kwadraciki )
![]() ![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Sorki ale jak pisałem robię to na odległość i nie mam kontaktu z piecem
Temperatura za zaworem 45 zadana Dajcie znac jak to wyglada zwykresow żebym wiedział co mam dalej dzialac dodane 2018-02-09 22:27Ochrona powrotu mogę CWU lub lub jak teraz 4d albo wylaczyc |
|||
|
||||
gmaj22
![]() |
Ma przegrodę przestawioną i odwrotnie styki zaworu 4D podłączone, dlatego w skrajnych położeniach odwrotnie działał. W pośrednich zaś to juz loteria.
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Daj na pompa mieszająca , tak jak było wcześniej
![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Jakie propozycje
W domu będę dopiero za tydzień Mogę wyłączyć zawór i ustawić w pozycji pośredniej tak jak przed założeniem siłownika Czy zmieniać kierunek zaworu |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ustawienia -zaawansowane- obwód kotła - ochrona powrotu-pompa mieszająca
![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Man tlko Pomps CWU
Zawor4d Lub wyłącz |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Nie możliwe , musi być pompa mieszająca :(
Ps. Ok , jak chcesz to pogadaj z kimś , kto Ci pomoże to ogarnąć zdalnie , zaraz napisze do Ciebie na PW ![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Napisze tak
Obwód kotła: Ochrona pompa dwu lub 4d lubwylacz Pompy w obwodzie kotła : Funkcja pompy dodatkowej: Pompa wyłączona lub pompa mieszająca lub pompa cyrkulacyjna dodane 2018-02-09 23:02Był bym wdzięczny |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Ok , jeszcze mam jeden pomysł podnieś temp. powrotu na 50 st , zobaczymy czy załączy się ta pompa mieszająca
![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Heh, jak Ci ma się włączyć skoro nie jest uaktywniona?
Nie wiadomo czy w ogóle jest, gdzie jest wpięta w sterowniku jeśli jest. Leon powiem tak, może to przykre dla Ciebie ale nigdy nie wierzyłem w Twoją fachowość, pięknie to rozpieprzyłeś, teraz już nic nie działa. Wiesz choć jak w kilka sekund można bez żadnych zmian temperatur i kombinacji sprawdzić poprawność ustawienia kierunku otwarcia zaworu? Tak? czy nie? Z resztą, szkoda czasu. |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Worki ale chciał bym zasiąść informacji a nie patrzeć na spory
Proszę o podpowiedz i tyle |
|||
|
||||
leON22
![]() |
A jak ma ją k..a uaktywnić jak pisze , że nie ma takiej opcji
![]() ![]() ![]() PS. Odbierz wiadomość na PW ![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Panowie tak czy inaczej bardzo dziękuje za pomoc
Jak by co to podaje mój numer 508363889 Pozdrawiam |
|||
|
||||
leON22
![]() |
OK , thx w końcu jakieś konkrety
![]() ![]() |
|||
|
||||
pawelaa
![]() |
Na chwile obecna okazuje się ze zawor4 d był nie właściwie położony ( w złej pozycji względem siłownika)
W je długim czasie poinformuje o co kaman A tak na marginesie pozwolę sobie zapytać kim jest Marek ?🤔🤔🤔 |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||