Forum eCoal.pl v3.5 Zbyt duże spalanie Ogniwo Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Jest ok podnieś temp zadaną kociołka na 60 st i załącz spowrotem ta ochronę powrotu ta pompa mieszająca jak miałeś wcześniej Zwiększ ilość powtórzeń w grupach na 6
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kolego , narysuj schemat kotłowni lub wstaw zdjęcia inaczej to sobie można wróżyć,
|
|||
|
||||
leON22
|
Widzę że zmieniłeś ochronę powrotu na zawór 4d , włącz teraz tą pompę mieszającą skoro ją masz
|
|||
|
||||
pawelaa
|
Schemat jest identyczny jak na monitorze tylko bez CWU
|
|||
|
||||
leON22
|
pawelaa zaznacz jeszcze w programatorze temp. zadaną za zaworem ( czerwone kropki albo kwadraciki ) i zmien ta ochronę powrotu z 4d na pompa mieszająca
|
|||
|
||||
pawelaa
|
Sorki ale jak pisałem robię to na odległość i nie mam kontaktu z piecem
Temperatura za zaworem 45 zadana Dajcie znac jak to wyglada zwykresow żebym wiedział co mam dalej dzialac dodane 2018-02-09 22:27Ochrona powrotu mogę CWU lub lub jak teraz 4d albo wylaczyc |
|||
|
||||
gmaj22
|
Ma przegrodę przestawioną i odwrotnie styki zaworu 4D podłączone, dlatego w skrajnych położeniach odwrotnie działał. W pośrednich zaś to juz loteria.
|
|||
|
||||
leON22
|
Daj na pompa mieszająca , tak jak było wcześniej
|
|||
|
||||
pawelaa
|
Jakie propozycje
W domu będę dopiero za tydzień Mogę wyłączyć zawór i ustawić w pozycji pośredniej tak jak przed założeniem siłownika Czy zmieniać kierunek zaworu |
|||
|
||||
leON22
|
Ustawienia -zaawansowane- obwód kotła - ochrona powrotu-pompa mieszająca
|
|||
|
||||
pawelaa
|
Man tlko Pomps CWU
Zawor4d Lub wyłącz |
|||
|
||||
leON22
|
Nie możliwe , musi być pompa mieszająca :(
Ps. Ok , jak chcesz to pogadaj z kimś , kto Ci pomoże to ogarnąć zdalnie , zaraz napisze do Ciebie na PW |
|||
|
||||
pawelaa
|
Napisze tak
Obwód kotła: Ochrona pompa dwu lub 4d lubwylacz Pompy w obwodzie kotła : Funkcja pompy dodatkowej: Pompa wyłączona lub pompa mieszająca lub pompa cyrkulacyjna dodane 2018-02-09 23:02Był bym wdzięczny |
|||
|
||||
leON22
|
Ok , jeszcze mam jeden pomysł podnieś temp. powrotu na 50 st , zobaczymy czy załączy się ta pompa mieszająca
|
|||
|
||||
karoka65
|
Heh, jak Ci ma się włączyć skoro nie jest uaktywniona?
Nie wiadomo czy w ogóle jest, gdzie jest wpięta w sterowniku jeśli jest. Leon powiem tak, może to przykre dla Ciebie ale nigdy nie wierzyłem w Twoją fachowość, pięknie to rozpieprzyłeś, teraz już nic nie działa. Wiesz choć jak w kilka sekund można bez żadnych zmian temperatur i kombinacji sprawdzić poprawność ustawienia kierunku otwarcia zaworu? Tak? czy nie? Z resztą, szkoda czasu. |
|||
|
||||
pawelaa
|
Worki ale chciał bym zasiąść informacji a nie patrzeć na spory
Proszę o podpowiedz i tyle |
|||
|
||||
leON22
|
A jak ma ją k..a uaktywnić jak pisze , że nie ma takiej opcji Ok , potwierdzam nie jestem fachowcem tak jak TY , ale próbuję nim zostać Nie każdy rodzi się z taką wiedzą , zresztą nie o to tu chodzi , chodzi żeby komuś pomóc , a ty jak zwykle tylko krytykujesz i dolewasz oliwy do ognia , pozdrawiam
PS. Odbierz wiadomość na PW |
|||
|
||||
pawelaa
|
Panowie tak czy inaczej bardzo dziękuje za pomoc
Jak by co to podaje mój numer 508363889 Pozdrawiam |
|||
|
||||
leON22
|
OK , thx w końcu jakieś konkrety Napisz co było nie tak , bardzo jestem ciekaw i co niektórzy "fachowcy od siedmiu boleści" również , pozdrawiam
|
|||
|
||||
pawelaa
|
Na chwile obecna okazuje się ze zawor4 d był nie właściwie położony ( w złej pozycji względem siłownika)
W je długim czasie poinformuje o co kaman A tak na marginesie pozwolę sobie zapytać kim jest Marek ?🤔🤔🤔 |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||