Forum eCoal.pl brak polaczenia przez serwera proxy przez kabel rs Subskrybuj | ||||
|
||||
jumper313
|
Przy prubie połaczenia kompa ze sterownikiem przez kabel rs aby uruchomic serwer proxy wyskakuje dziwny komunikat:
Nie można uruchomić modułu, ponieważ: System.Net.HttpListenerException: Odmowa dostępu w System.Net.HttpListener.AddAll() w System.Net.HttpListener.Start() w eCoalWWWProxy.WWWServer.HTTPServer.start() czy ktoś wie o co może biegac. przez ten sam kabel bez problemu przechodzi aktualizacja sterownika wiec wykluczam wine kabla lub przelotki usb do rs adres ip taki sam jak w sterowniku hasło i login tez. pozdrawiam |
|||
|
||||
bodziasty
|
A antywirusa wyłączałeś - próbowałeś ?
|
|||
|
||||
zetbal
|
Tak jak pisze bodziasty wyłącz antywirusa i zaporę w windowsie (na czas tej operacji) - może trochę pomoże a na pewno nie zaszkodzi.
Inna opcja: zrestartuj kompa i sterownik. Być może logujesz się do kompa z konta z jakimiś ograniczeniami. Najlepiej gdybyś spróbował uruchomić system z wbudowanego konta administratora i dopiero wtedy zapuścić serwer proxy. Możesz też spróbować uruchomić go klikając prawym klawiszem myszy i wybierając komendę "uruchom jako administrator". To tak na szybko co mi przyszło do głowy ale przyczyn może być zapewne jeszcze więcej. |
|||
|
||||
jumper313
|
Dzięki ZETBAL. Pomogło uruchamianie w trybie administratora. problemy rozwiązane. Mogę już sobie grupowe ustawiać na nowym ekogroszku. Jeszcze tylko muszę powalczyć żeby podłączyć do pieca router i z lapsa w pokoju się z nim łaczyć. o ile się da.
Pozdrawiam. |
|||
|
||||
zetbal
|
Fajnie, że się udało .
jumper313 napisał » 2018-01-31 21:20 Jeszcze tylko muszę powalczyć żeby podłączyć do pieca router i z lapsa w pokoju się z nim łaczyć. o ile się da. Ja mam to zrobione za pomocą 2 routerów. Jeden w kotłowni podłączony kablem do sterownika i zmostkowany przez wi-fi z routerem w domu. Do kotłowni wstawiłem jakiś stary. Muszę tylko przenieść domowy router bliżej kotłowni bo czasami zdarza się mu rwać połączenie. Zrobiłem w ten sposób by uniknąć ciągnięcia dodatkowych kabli. |
|||
|
||||
leON22
|
Czyli , mówiąc krótko główny Router w salonie , a drugi w kotłowni , skonfigurowany jako AP Client , odbierający sygnał Wi-Fi sieci bezprzewodowej z głównego routera . Następnie po kablu do sterownika , też tak mam . Działa znakomicie
|
|||
|
||||
zetbal
|
Dokładnie. Tylko, że router mam na piętrze i jest trochę za daleko od kotłowni. Sufity, ściany itp robią swoje i czasami sygnał się gubi. Muszę przenieść router niżej albo dodać jakiś wzmacniacz.
|
|||
|
||||
caffe23
|
Nie wystarczą wam GSMy, GPSy, mikrofalówki, smartfony przy poduszce w czasie snu, itp. ? Ja już pozbyłem się z domu wifi i mam wszystko po kablu. Stabilne, pewniejsze i zdrowsze. |
|||
|
||||
zetbal
|
Wczoraj w sklepie natknąłem się na coś takiego transmiter.
Nie wiem tylko jak to się sprawdza w praktyce. Ograniczyło by to hulanie fal po domu i dodatkowych kabli nie trzeba zakładać. Może ktoś ma takie urządzenie u siebie i podzieli się doświadczeniami? |
|||