Forum eCoal.pl v3.5 problemy z piecem ogniwo eko plus Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
a zawór?
dodane 2018-01-14 12:02dobra pocz chwile |
|||
|
||||
Nemesis
|
zawór goshe 4-drog 1"G
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Sam mieszacz ma dobrze zamontowany, tylko w zaawansowanych otwieranie ma "w lewo", a powinien mieć "w prawo".
Zakładam, że przewody dobrze podłączone |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Juz doszlismy , przeslone ma poziomo ustawioną kiedy zawór jest na 5 , powinna byc pionowo ,
dodane 2018-01-14 12:51Nie patrz na prace siłownika bo jest ściągnięty |
|||
|
||||
gmaj22
|
A to dlatego otwieranie dał na odwrót, bo w skrajnych połozeniach odwrotnie działał. Ale pośrednie położenia to juz była loteria...
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kazałem mu sciagnać siłownik , 10 temp za zaworem spadała , 0 temp za zaworem spadała
dodane 2018-01-14 13:05Kazałem mu przełozyc tą blache ze skala tak zeby 5 była po lewej stronie , tam gdzie jest powrót z instalacji |
|||
|
||||
gmaj22
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
to nie jest herz tylko jakis goshe , u niego 5 to obrazek numer 2
dodane 2018-01-14 13:100 to obrazek numer 3 dodane 2018-01-14 13:11Ale dokładnie tak jak podałeś , problem w położeniu przesłony poziomo |
|||
|
||||
gmaj22
|
Goshe to siłownik - zawór pewnie też, ale "blachę" miał na zdjęciu dobrze - z "5" na godz 12-stej. Jesli ścięcie na trzpieniu również tam było, to jest OK.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
zawór też gosche chyba ,
No właśnie nie wiadomo jak przesłona ma sie do splaszczenia , bo wydaje mi sie ze w tym zaworze splasczenie pokazuje pozycje przesłony , czyli splaszczenie poziomo , przesłona poziomo |
|||
|
||||
gmaj22
|
Tylko w Womixie 3D jest po przeciwnej stronie niz zwierciadło. Tutaj powinno być normalnie: "5" na blasze i ściecie na trzpieniu na godz. "12" stej.
Patrząc na zdjęcia, zasilanie z kotła jest z prawej, to "10" na skali powinna być z lewej( skala do odwrócenia) i otwieranie zaworu jednak "w lewo" - a jak przewody zamienione, to wtedy "w prawo" |
|||
|
||||
konto usunięte
|
No i kolega sciagnał siłownik , i pokrętło z trzepienia , czyli jak "5" na "12" to spłaszczenie było "9-15" poziomo
Najlepsze że sciagnął pokretlo z trzpienia i przekręcał trzpień o 45* , w zadnej pozycji temp za zaworem nie zrównała sie z temp kotła |
|||
|
||||
gmaj22
|
||||
|
||||
arus12345
|
Bardzo się zawiodłem na OEPM20 rano zaglądam do popiołu a tam woda robi kap kap z wymiennika .Piec montowany sierpień 2018
|
|||
|
||||
karoka65
|
A czy to aby na pewno woda? ile trzymasz na kotle? jakiś podgląd sterownika?
|
|||
|
||||
leON22
|
arus12345 napisał » 2019-10-30 15:48 Bardzo się zawiodłem na OEPM20 rano zaglądam do popiołu a tam woda robi kap kap z wymiennika .Piec montowany sierpień 2018 Pokaż to "kap kap" w tym swoim OEPM , było już sporo takich przypadków nawet co niektórym woda wylewała się z zasobnika |
|||
|
||||
arus12345
|
Była nieszczelność spawu na wymienniku a rdzy tyle przez lato że szok
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||