Forum eCoal.pl v3.5 problemy z piecem ogniwo eko plus Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
daj dostęp do sterownika na 5 min to Ci ustawię
|
|||
|
||||
Nemesis
|
Jak udostępnić sterownik
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
moje konto - modyfikuj
Jak wchodzisz na swoj kocioł to obok masz modyfikuj dodane 2018-01-14 10:52Tylko u Ciebie coś jest nie halo , zawór otwarty na 100% czyli temp z zaworem ma byc taka jak na kotle . Albo masz zle umiejscowione czujniki , zle skalibrowane , nieprawidłowy montaż 4d |
|||
|
||||
Nemesis
|
masz uprawnienia
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
narysuj schemat instalacji a najlepiej to zrób zdjecia kotłowni ale tak zeby było widać jak jest podłączony koicioł i zawór 4d
|
|||
|
||||
Nemesis
|
czujnik zaworu mam za pompą CO a czujnik powrotu tuż przed odprowadzeniem do pieca
dodane 2018-01-14 10:56takie mam zdjęcie |
|||
|
||||
konto usunięte
|
A pompa mieszająca na planie jest a fizycznie jej nie ma .
Mowie opisz instalacje , narysuj schemat , jakieś zdjęcia, nikt wróżką nie jest , a druga sprawa po co pisać 5 stron pytan |
|||
|
||||
Nemesis
|
mam tylko pompa CO oraz pompa CW całe nastawy dotyczące pomp mieszajacych oraz cyrkulacyjnych ustawiał montażysta kotła
Kocioł Ogniwo ekodisain 14kw ,kaloryfery metalowe bez termostatów, zresztą zaraz prześlę zdjęcia |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Masz albo zle zamontowany 4d , zle umiejscowione czujniki , zła kalibracja
dodane 2018-01-14 11:11zrób zdjecie 4d tak zeby obejmowało rury , oznacz która jest która |
|||
|
||||
Nemesis
|
u gory pompa CO u dołu pompa cwu
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
dobra kolego albo zrobisz o co proszę albo radz sobie sam , niestety ja o czyms innym ty o czyms innym ,
A ja mam pompe z boku po lewej a druga po prawej , mowi Ci to coś ? |
|||
|
||||
Nemesis
|
nad zaworem zasilanie co z prawej strony zasilanie CWU z + zbiornik wyrównawczy z lewej strony powrót przechodzący przez zawór 4d poniżej zaworu 4d odprowadzenie powrotu do pieca
dodane 2018-01-14 11:30Pompy są tak jak na zdjęciach patrząc z przodu po prawej stronie górna CO dolna CWU |
|||
|
||||
konto usunięte
|
na jakich zdjęciach ?
|
|||
|
||||
Nemesis
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
nie widzisz ze 4d pracuje zle , ne widząc jak jest podłączony , jak ustawiona jest przesłona , jak i gdzie zamontowane czujniki praktycznie nic nie da sie zrobic , a Twój opis daje tyle co nic , czy tak trudno dodać zdjecie , narysować schemat kotłowni , w jednym poście , a nie pisać bez sensu
|
|||
|
||||
Nemesis
|
Czujnik zaworu zamocowany za pompą CO czujnik powrotu zamocowany na powrocie przy kotle
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
musisz recznie ustawic silownik na 50% , sciagnać siłownik i zrobic zdjecie sworznia , aby okreslic połozenie zwierciadła
dodane 2018-01-14 11:49jakie tam sa przekroje rur , miedz 22 ? |
|||
|
||||
Nemesis
|
ok
|
|||
|
||||
konto usunięte