Forum eCoal.pl Opał na sezon 2018/2019 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona24 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Pewnie za mało tego "sztómu" oj , przydałaby się dotacja na pompę ciepła
![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
karoka65 napisał » 2018-07-24 15:56 Marcin po co Ci wungiel? przeca masz prund ![]() Mam prunt, wungiel i jeszcze pellet ![]() Ale na okres przejściowy prunt jak znalazł do przepalenia w klimie ale słoneczka będzie brakować dla 2kW grzałki w buforze. Wienc staram się łoszczendzać oby miać wiencej bo wiecie że "winter is idzie". A jak mnie te... te bez epitetów przyślą rachunek większy niż 50 PLN to się zezłoszczę. |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Uzbrojony na zimę po zęby
![]() Nie za dużo tego wszystkiego? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Zobaczysz po pierwszej zimie ![]() Wieczór przychodzi około 16:00 i wszystkie światła są włączone, nawet te których prawie nie używasz a zerkasz na licznik a tu miga... i to często... cholera wydawało by się że za często - spokojnie prąd bierze się nam z przyrody ![]() |
|||
|
||||
jdabrowski85
![]() |
Dzisiaj znowu w pgg nie da się kupić ani miału, ani ekogroszku. Jedynie ekogroszek workowany jest.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Nie chciałbym nikogo straszyć ale musicie się powoli przyzwyczajać że kończy się era taniego a jeszcze do tego dobrego węgla do kotłów groszkowych.
|
|||
|
||||
Pink01
![]() |
Nie jest aż tak znowu źle. Trzeba się tylko nauczyć że pora zakupu opału to kwiecień - maj i można nabyć fajny towar w przyzwoitej cenie. W tym roku dodatkowo wiosenne miesiące były ciepłe i suche, więc można było dostać dodatkowy bonus w postaci suchego towaru. A ze Greenpala brakuje - no to przecież jest dość oczywiste. Całość oferty to tylko jakieś 2500 ton w roku, nie ma prawa starczyć dla wszystkich chętnych.
|
|||
|
||||
bodziasty
![]() |
Pink01 napisał » 2018-07-26 14:57 Całość oferty to tylko jakieś 2500 ton w roku Sądzisz po sprzedaży z lat poprzednich ? Myślę, że jak już będzie dostępny to już w odpowiednio wyższej cenie Popyt rodzi podaż - dobra cena to i wzrosło zapotrzebowanie i teraz zbierają zapasy i nie martwcie się - za 800 za tonę już będzie dostępny normalnie ![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Jak tak dalej będzie z tymi cenami węgla , to chyba trzeba będzie się przeprosić z gazem w oczekiwaniu na dotację , na pompę ciepła
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Myślę że na przyszły sezon zaproponuję Wam dobrą cenę za pakowany po 15 kg. pellet z wysyłką, Bo kolejna pelleciarnia już ruszyła i co ważne od razu jest pakowane po 15 kg ![]() |
|||
|
||||
Pink01
![]() |
bodziasty napisał » 2018-07-26 17:07 10 ton dziennie razy ilość dni roboczych w roku. A więcej raczej nie będzie - bo drobniejszego się skleić nie da bezkosztowo a grubszego nie ma sensu kruszyć na Greenpal. Jak już to na Retopal albo na Karlik. Pink01 napisał » 2018-07-26 14:57 Całość oferty to tylko jakieś 2500 ton w roku Sądzisz po sprzedaży z lat poprzednich ? ... |
|||
|
||||
anaana
![]() |
Marcin pellet ze słomy?
A może trochę miału dodać co by kaloryczność podnieść 😀 |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Ze słomy się nie opłaca słoma zrobiła się za droga ![]() Dziś przywieźli zamówioną 1t retopala ekogroszku wygląda bardzo przyzwoicie, suchy choć góra opakowania się trochę zapociła. Na razie stoi na dworze ale jak będę miał wolną chwilę przepakuje go w jakieś worki i upchnę w kotłowni. Na największe mrozy jak znalazł. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
No proszę, węgiel. A jakiś czas temu: "Nie wiem jak ty ale ja idę do garażu szarpnę za rozrusznik agregatu, i zapomnę o awarii. Jeśli wątek ci nie odpowiada zapraszam do wątku ile dziś spaliłem wungla tam będziesz mógł zabłysnąć." W temacie - uwaga - Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła |
|||
|
||||
Hajcer29
![]() |
WITAM WSZYSTKICH.JA KUPIŁEM EKOGROSZEK 4 TONY Z KOPALNI MYSŁOWICE- WESOŁA, 670PLN ZA TONĘ 24.07.2018 ,ZOBACZYMY CO TO BĘDZIE ZA PALIWO.POZDRAWIAM
|
|||
|
||||
wuwok
![]() |
Nie za tanio jak na Wesołą??
|
|||
|
||||
Hajcer29
![]() |
jak macie jakieś opinie o tym paliwie to napiszcie,w zeszłym roku trochę narzekali że dużo sadzy,ale myślę że mieli złe nastawy na piecach.pozdrawiam
dodane 2018-07-29 11:09dwa tygodnie temu był za 630 za tone,oczywiście luzem |
|||
|
||||
wuwok
![]() |
Kupiłeś bezpośrednio na kopalni?chyba że tak
|
|||
|
||||
Hajcer29
![]() |
bezpośrednio,oczywiście
|
|||
|
||||
Walter
![]() |
1,5tygodnia temu kupiłem groszek z Wesołej bezpośrednio z kopalni, 630zł/tona bez akcyzy, 6ton, suchy, bez pyłu, całość poworkowałem.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona24 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||