Forum eCoal.pl Opał na sezon 2018/2019 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona25 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
marttino
|
Walter na stronie kopalni Wesoła cena za groszek 680, sam go przywiozłeś?
|
|||
|
||||
Walter
|
Wtedy tyle kosztował bez akcyzy, teraz ni wiem ile kosztuje. Transport kolegi.
|
|||
|
||||
RFAJ
|
Też kupowałem groszek z Wesołej jakieś dwa tygodnie temu ,płaciłem 631 zł bez akcyzy, bezpośrednio na kopalni , bez problemu .Jak wiem było tylko ograniczenie max. 8 ton .
|
|||
|
||||
simko1
|
Czy jest ktos na forum kto palił w okresie letnim greenpalem i varmo?
Chcialbym zapytać jakie jest zuzycie varmo a jakie greenpala. Musi to byc osoba ktora paliła i tym i tym zeby porównanie było w miare wiarygodne. Z gory dziekuje za odpowiedź. |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
przemekoep10kw
|
mi wychodzi 2,2 kg na dobę Greenpal spalam mniej o połowę od Leona hmm zbiornik 300 l podwójna wezownica zespolona czym to idzie? dodaję wapna. zuzywamy 10 kubków wody na miesiąc zmywarka podłączona do ciepłej wody nie oszczędzamy na wodzie codziennie kompanie nawet 2 razy
|
|||
|
||||
vldk
|
No i wrócił temat !
|
|||
|
||||
karoka65
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Ale k^&$ ceny na sklep pgg :/ |
|||
|
||||
himeroza
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Teraz wszyscy na workowany się przerzucili, choć z drugiej strony i tak warto czekać na miał bo za niewiele więcej ma się o 250kg więcej wungla.
|
|||
|
||||
adam3773
|
Greenpal po 709 zł :(
|
|||
|
||||
gmaj22
|
Prawda, sprawdzałem. A karoka pisał kilka dni temu, żeby się przyzwyczajać do tego, że skończyła się era taniego groszku. To teraz 1000,- PLN za tonę to będzie standard?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
1000 PLN za przeciętnej jakości groszek u mnie w ubiegłym sezonie był standardem, lepszej jakości "Skarbek" 1100 PLN/t.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Te 3 stówki na rok to nie powód do narzekania, wsio drożało, drożeje i będzie drożeć. Olać to.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
3 stówki na TONIE a nie rocznie.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
przemekoep10kw
|
co tacy zdziwieni prąd rocznie ma zdrozec o 200 tak samo gaz i jeszcze opodatkuja od wytwarzania prądu fotoogniwa
|
|||
|
||||
vldk
|
niedługo kasa na wybory się kończy to i opał < każdy rodzaj > musi podrożeć !
|
|||
|
||||
himeroza
|
Przepraszam bardzo a dlaczego w cenie 1 tony węgla jest naliczane 23% VAT??? Węgiel niby dobro narodowe a jest traktowane jak towar luksusowy........... żenada Powinni się już dawno pochylić nad zmniejszeniem obciążeń fiskalnych od wydobycia węgla https://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/2163669,Rzad-chce-obnizyc-ceny-wegla-mysli-o-zdjeciu-czesci-podatkow-z-wegla-dobrej-jakosci https://gornictwo.wnp.pl/mozliwe-mniejsze-podatki-dla-wegla-sa-rozmowy,326311_1_0_0.html |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona25 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||