Forum eCoal.pl Opał na sezon 2018/2019 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona30 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
adam3773
|
dudziak531983 napisał » 2018-09-14 13:32 vmilo napisał » 2018-09-14 13:25 dudziak531983 napisał » 2018-09-14 13:01 Nie lepiej było kupić pewny opał np w PGG ? Jakoś mi Ciebie nie żal. Ani całej ekipy z ...., gdzie od wiosny szukają czegoś dobrego w niskiej cenie, a potem płaczą na forach. Mamy Ci to teraz przebrać ?1000zl tona 1000 zł to tani opał powiadasz?ciekawe...I nie płacze tylko ostrzegam innych.Nie potrzebuje twojego współczucia!Nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj i daruj sobie te docinki! Co roku zamawiałem węgiel prosto z Bytomia ze składu Nowakowawskich ale w tym roku już nie chcą wysyłać spedycja tylko trzeba zamówić cały transport 24 tony! wziąłem więc co było u lokalnych dostawców.Mieszkam na północy mazowsza i ciężko tu o dobry węgiel,gdzie bym nie pojechał to ruski albo ukrainski Z mojej strony mogę polecić skład opału z Rudy Śląskiej Gwóźdź węgiel "zlony" tanio nie jest ale zawsze był suchy i wysyłają. To nie jest reklama tylko tyle tego jest że ciężko coś znaleźć . |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jak mówiłem dotychczas wszystko co przychodziło z PGG było super, Karlika zamówiłem tak na próbę, co przyszło sami widzicie....
|
|||
|
||||
karoka65
|
Adek po Ci wungiel jak masz prund?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
karoka65 napisał » 2018-09-16 17:46 Adek po Ci wungiel jak masz prund? Wiesław zawsze do pretekst by wyskoczyć do kotłowni zobaczyć do pieca i dygnąć browara bez marudzenia małżonki |
|||
|
||||
karoka65
|
Było bezcenne
|
|||
|
||||
himeroza
|
Adek mam podobnie
|
|||
|
||||
Zamer
|
Czatuje już od 6:50 3 dzień na Retopala z PGG. Cały czas brak dostępu ;/ a może polecicie jakiś inny węgiel. Jest to mój pierwszy sezon i już ześwirowałem przez zakup węgla.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
himeroza
|
leON22 napisał » 2018-09-19 07:52 Strasznie drogo 880zł :( u mnie na składzie ten sam retopalek luzem 690zł a workowany ostatnio brałem 20zł za 25kg w normalnych workach polipropylenowych http://wegiel.bielsko.pl/cennik/ |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dostawę masz "gratis" hehe...
|
|||
|
||||
himeroza
|
vmilo napisał » 2018-09-19 08:26 Dostawę masz "gratis" hehe... Nie gratis oczywiście, że nie mieszkam jakieś 10km od składu kasują mnie 15zł za przywóz 1 tony |
|||
|
||||
jacekw80
|
880 zł to już przesada, ja od 3 lat biorę ze składu Gwóźdź Ruda Śląska ekogroszek zielony Wesoła i nie mam z nim problemów. Zapominam o piecu (oczywiście dosypuje i czyszcze raz na 2 tyg.)
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
jacekw80 napisał » 2018-09-19 09:15 czyszcze raz na 2 tyg. Trochę za bardzo rozpieszczasz kociołek, mojego OEP`a o ile w środku wygląda na czysty czy czyszczony "kiedyś" to kanały powietrzne to czyszczę "jak za karę". Przejść na "sterowanie ręczne" odczekać aż przestanie dymić, rozkręcić i dopiero w rękawicach da się tego tykać. Wybitnie nieprzemyślany kocioł - te nowsze które można czyścić bez rozkręcania IMHO są lepsze. Wracając do węgla w tym tygodniu do znajomej przyjedzie zamówiony Karlik i jeśli też będzie pływać w workach, to raczej kiepsko to będzie wyglądało i trzeba będzie dobrze przemyśleć zakup tego węgla. |
|||
|
||||
karoka65
|
jacekw80 napisał » 2018-09-19 09:15 880 zł to już przesada, ja od 3 lat biorę ze składu Gwóźdź Ruda Śląska ekogroszek zielony Wesoła i nie mam z nim problemów. Zapominam o piecu (oczywiście dosypuje i czyszcze raz na 2 tyg.) Poczekaj jeszcze trochę będziesz po tysiaku i lepiej płacił i cieszył się jak kupisz jak Ci teraz po 880 z dowozem to dużo. |
|||
|
||||
Zamer
|
No w końcu udało się zakupić Retopal
|
|||
|
||||
karoka65
|
KOmuna powraca, hehe
Na przyszły sezon zawiążą się chyba komitety kolejkowe |
|||
|
||||
janklos12
|
A ja kupiłem na testy paletę Karlika i nie było kolejek . Na zimę mam zakupiony Greenpal /12t. na dwa domy/ kupiony jeszcze po starej cenie.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Masz go już u siebie ? Pisali tu, że mokry sprzedają. Jak to wygląda ?
|
|||
|
||||
adkwapniewski
|
@Karoka65 Na przyszły sezon jak tak dalej będzie to ludzie będą szukać alternatyw ... 1000Pln/t 26MJ sprawność 60% = 0,23Pln / kWh Tauron G12w Taryfa pozaszczytowa = 0,24Pln / kWh |
|||
|
||||
LiMat
|
...Plus przesył i inne opłaty = 0.50 PLN/kWh
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona30 / 55Następna stronaOstatnia strona | ||||