Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eCoal.pl v3.5  Propozycja zmian Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 4Next pageLast page
2020-12-12 18:22
  karoka65 Posts: 3092 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
DawidGronclo napisał » 2020-12-12 17:38
Prosiłbym o dodanie powiadomienia email, że kończy się opał, np. przy 10% pozostałego opału lub parametr definiowalny w ustawieniach.

Jak chcesz mieć 10% zapasu  to przy zasypie odejmij minut do opróżnienia o 10% i po wszystkim, jaki masz problem?
Przykładowo wychodzi Ci 600min do opróżniena to ustaw sobie 540min i jak dostaniesz alarm o pustym zasobniku to wiesz że kocioł nie zgaśnie bo ma jeszcze paliwa na 60min pracy, nie widzę tu żadnej zasadności wprowadzenia nastepnego parametru, im mniej macie do kręcenia tym mniej problemów. 
2020-12-12 18:35
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
DawidGronclo napisał » 2020-12-12 17:38
Prosiłbym o dodanie powiadomienia email, że kończy się opał, np. przy 10% pozostałego opału lub parametr definiowalny w ustawieniach.
nasyp sobie 10% więcej opału i masz problem z głowy 
2020-12-12 18:50
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
Ciężko się ostatnio z Tobą gada  Pytanie brzmi jak ustawić aby była widoczna temp. na schemacie, a głowice to może mieć zamontowane nawet jądrowe, bez tego co napisałem nie będzie ich widać na schemacie 
2020-12-12 19:04
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Leon jemu chodziło o  to ze chciałby aby na schemacie były widoczne temperatury z wszystkich głowic , a nie tylko z jednej   tzn tak mi sie wydaje , niech sie wypowie pytajacy o co pytał 
2020-12-12 19:25
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
Tak ale obecnie nie ma z żadnej, dlatego taka moja sugestia, niech się wypowie sam zainteresowany. 
2020-12-12 19:49
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
no to  wyglada na to ze mu dobrze odpowiedziałeś 
2020-12-12 20:52
  Hajtaler Posts: 108 Ostrzeżenie: 0
Myślę że autorowi chodziło aby czujnik temp wewn był możliwy do aktywowania " od tak" podobnie jak czujnik temp zewn - jak jest podłączony to od razu pokazuje temperaturę, nie trzeba go specjalnie aktywować  tak jak wewn (włączenie odpowiedniej konfiguracji obwodu). No ale najlepiej jak się sam wypowie
2020-12-12 20:56
  leON22 Posts: 4790 Ostrzeżenie: 1
O to chodziło pierwszemu autorowi @ OEPM26-Marcin , którego faktycznie nie zrozumiałem Pomysł godny wprowadzenia zmiany i aktualizacji
2020-12-13 10:48
  karoka65 Posts: 3092 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Ameno25 napisał » 2020-12-12 19:04
Leon jemu chodziło o  to ze chciałby aby na schemacie były widoczne temperatury z wszystkich głowic , a nie tylko z jednej   tzn tak mi sie wydaje , niech sie wypowie pytajacy o co pytał 
Ameno na schemacie widać co najwyżej odczyt z czujnika temperatury  a nie z głowicy a jeśli gościu pisze że ma głowice i czujniki to jak to rozumieć? chyba że ja już powinienem iść na emeryturę albo ten co pyta coś pokręcił i zapytał nie o to co trzeba?
2020-12-13 11:24
  Ameno25 Posts: 2754 Ostrzeżenie: 0
Nie wiem , ja mogę  wybrać z którego pokoju  ( czujnika ) będzie wyświetlana temperatura na schemacie , myslalem ze z gówicami jest tak samo , czyli wybieramy  sobie pokój z przypisana do niego głowicą jako ten z którego temp wyswietlana jest na schemacie głównym .
No ale to ty jestes tutaj wykwalifikowanym serwisantem tych sterowników i wiesz lepiej , czyli nie da sie wyświetlić temp z dowolnej głowicy na schemacie .


2020-12-15 22:47
  OEPM26-Marcin Posts: 60 Ostrzeżenie: 0
Dawno nie zaglądałem do tego tematu. Tak, dokładnie o to mi chodzi aby temperatura wewnętrzne była pokazywana od tak bez względu na to co wybiorę sobie w układzie U mnie ten główny to jedyny czujnik wewnętrzny jaki mam. Aktualnie jest ok, problem pomógł mi rozwiązać karoka, który jednak posiada o wiele większą wiedzę na temat sterownika. Ale mimo wszystko temperatura wewnętrzna powinna według mnie być wyświetlana od razu względu na ustawienia.
2021-02-07 21:07
  STARZEC Posts: 17 Ostrzeżenie: 0

Witam.
Moja propozycja zmiany to dodanie dla trybu spalania "retortowy-ecoal " funkcji: minimalna moc dmuchawy i max moc dmuchawy. Myślę że te funkcje mogły by się przydać użytkownikom Eko plus M.
2021-02-08 18:23
  ramzes28 Posts: 36 Ostrzeżenie: 0
Witam
Pisałem dokładnie o dodaniu w automacie regulacji dmuchawy mocy minimalnej i maksymalnej jak zgłaszałem błąd Adminowi w najnowszym oprogramowaniu z korektą dmuchawy w Automacie dziwne że nikt tego nie zauważył tylko ja i kilku znajomych że taki błąd jest  
First pagePrevious page4 / 4Next pageLast page
Users on-line: