Forum eCoal.pl Problem z grzaniem CWU. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 6Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
marcisz
|
||||
|
||||
janklos12
|
jest dobrze, oś ma być poziomo
|
|||
|
||||
marcisz
|
Zamknąłęm zawór 4d na dom i niestety dalej to samo, niby początkowo temperatura cwu rośnie, ale nie przekracza 45 stopni... Króciec wchodzący gorący, a wychodzący letni. grrr
|
|||
|
||||
Wikliraf
|
Tam jest zawór zwrotny?? Może sie zaciął? I sprawdź ten filtr
|
|||
|
||||
marcisz
|
Tak wygląda na zawór zwrotny . Ale za nim metr dalej rurka gorąca. Jutro sprawdzę filtr.
dodane 2017-11-02 12:38 Filtr wyczyszczony, trochę brudu było. Zobaczymy co dalej. Po uruchomieniu pompy tak jak by odbijał zawór zwrotny, stuka w nim przez chwilę, ale po chwili się uspokaja. Do wymiany? |
|||
|
||||
Wikliraf
|
Może się zaciął od syfu. Tam jest zwykły plastikowy grzybek na sprężynce, jak coś podejdzie to sie potrafi zaciąć. Najlepiej byłoby odkręcic pompę i sprawdzić palcem lub drutem czy grzybek swobodnie i bez oporu chodzi. W ostateczności można go wyparzyć o occie. Z pewnością nie jest do wymiany, bo tam nie ma sie co zepsuć.
dodane 2017-11-02 13:14Jak masz rozwiązane odpowietrzenie tego bojlera?? Masz automatyczny odpowietrznik czy jak?? |
|||
|
||||
marcisz
|
||||
|
||||
Wikliraf
|
A czemu ten zawór przy odpowietrzniku masz zakręcony??
|
|||
|
||||
marcisz
|
Bo w tej chwili dobieram się do zaworu zwrotnego (też działa).
|
|||
|
||||
Wikliraf
|
Ile masz ten zbiornik?? Jeśli wszystko jest drożne...
|
|||
|
||||
marcisz
|
Coś jest nie tak. Króciec wchodzący gorący, że parzy, a wychodzący zimny. Powietrze gdzieś tam jest czy jak? Zbiornik ma 3 lata...
|
|||
|
||||
Wikliraf
|
Znam przypadek, że zakamienił się płaszcz wodny w boljerze i było tak samo, ale nie po 3 latach...
Może jest tak zapowietrzony, że nie da rady odpowietrznikiem? Kiedyś tak miałem z grzejnikiem, że za cholere nie mogłem odpowietrzyć i pomogło popuszczenie na śrubunku. |
|||
|
||||
marcisz
|
||||
|
||||
gmaj22
|
Wikliraf napisał » 2017-11-02 13:14 Może się zaciął od syfu. Tam jest zwykły plastikowy grzybek na sprężynce, jak coś podejdzie to sie potrafi zaciąć. Najlepiej byłoby odkręcic pompę i sprawdzić palcem lub drutem czy grzybek swobodnie i bez oporu chodzi. W ostateczności można go wyparzyć o occie. Z pewnością nie jest do wymiany, bo tam nie ma sie co zepsuć. dodane 2017-11-02 13:14Jak masz rozwiązane odpowietrzenie tego bojlera?? Masz automatyczny odpowietrznik czy jak?? Plastikowy grzybek?? Tam powinien być zdecydowanie ZZ z mosiężnym grzybkiem. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Ja sobie teraz przypomniałem że miałem podobnie. W zasobnik szła woda gorąca z pieca a w kranie byłą letnia.
Miało to związek z cyrkulacją. Chodziło o różnicę ciśnień. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Kolego cudów nie ma , albo masz powietrze w wężownicy , albo przytkany obieg CWU
|
|||
|
||||
gmaj22
|
@Wikliraf-tam jest wężownica a nie płaszcz
@sq9tbu-woda z kotła ładująca zasobnik nie ma kontaktu z wodą w kranach @marcisz-tak, może mieć to związek. Masz mozliwość upuszczenia gdzieś wody za bojlerem? Żeby odpowietrzyć syfon? |
|||
|
||||
marcisz
|
gmaj22 napisał » 2017-11-02 18:04 Plastikowy grzybek?? Tam powinien być zdecydowanie ZZ z mosiężnym grzybkiem. Z tego co widziałem w środku raczej był plastikowy... |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Trzaby popuscic zimny koniec wezownicy i zobaczyc co poleci.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Poluzuj srubunek na powrocie z boilera , ten który mówisz ze jest zimny , jak jest powietrze to powinno wyjsc i poleci woda ,
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 6Następna stronaOstatnia strona | ||||