Forum Defro Smart II Współpraca z Defro Subskrybuj | ||||
|
||||
reaker
![]() |
Dlaczego Defro przestało oferować Wasze sterowniki w swoich kotłach?
Ja akurat kupiłem ich piec ze względu na Wasz sterownik...
|
|||
|
||||
z.seczkowski
![]() |
Umowa z firmą Defro została rozwiązana bez winy Elektro-Systemu s.c. Pytanie o przyczynę niestosowania sterowników proszę kierować do Firmy Defro.
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
reaker, napisze Ci tak: jak jakiś insztalator nauczy się w końcu montować jakiś kocioł to jemu się już nie chce uczyć od nowa czegoś nowego skoro po kilku latach jednego coś zaczęło mu się choć po trochę udawać
![]() Druga rzecz, często jedna duża firma robi mały skok w bok żeby wywrzeć nacisk na drugiej dużej firmie współpracującej choćby tylko po to żeby wynegocjować na tej firmie lepsze ceny jeśli tej firmie świtały by w głowie jakieś podwyżki. Podobne co do pierwszej części mojego posta jest z Kamenem, insztalatory nauczyły się jak włączyć sterownik Techa i jak przyszło przycisnąć guzik na Bruli to było już za trudno. Na szczęście te stare pierdziele będą odchodzić powoli do lamusa, czytaj emerytury i może kaganek oświaty weźmie górę nad starymi wierzeniami ![]() Dowalił młodzieniaszek 52 lata, ale czuję się na 21, hehe Bynajmniej w sterownikach do kotłów ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
karoka65 te "stare pierdziele" jak wyżej napisałeś , do których niestety już się zaliczamy , muszą jeszcze trochę popracować , a technika idzie do przodu w kosmicznym tempie , pracuję w firmie produkującej systemy bezpieczeństwa do samochodów , żeby to wszystko ogarnąć trzeba mieć łeb 6/9 , linie produkcyjne to już nie manufaktura lecz pełna automatyka , w której człowiek , pracownik jest tylko niezbędnym "trybikiem" żeby tym sterować , tak że taki sterownik kotła w porównaniu z tymi z którymi pracuję to "mały pikuś" , ale cały czas szkolenia itp. chociaż lubię takie wyzwania ,naprawdę ciężko to wszystko ogarnąć i czasami człowiek ma tego wszystkiego dość , bo przecież są młodsi , mądrzejsi ( na szczęście niektórzy naprawdę kumaci ) ktoś im musi to wszystko przekazać , to tyle OFF TOP , pozdrawiam
![]() |
|||
|
||||
reaker
![]() |
Wracając do tematu.
Czy będziecie rozwijać/ulepszać współpracę Waszego sterownika z kotłami Defro? Czy algorytmy sterowania nie będą już modernizowane dla tych kotłów? (aktualni posiadacze kotłów Defro zostaną na lodzie) |
|||
|
||||
mnich
![]() |
Wszystkie sterowniki w wersji 3.5 są cały czas rozwijane.
https://esterownik.pl/forum/posty,2306/-automatyczne-aktualizacje-opis-zmian- |
|||
|
||||
piter
![]() |
Znajomy teraz zakupił piec defro ze sterownikiem już innej firmy i spalanie jest tam automatyczne ze dmuchawa działa 24h na wolnych obrotach i ciągle podtrzymuję temperaturę zadana tak dobiera parametry podajnika oraz nadmuchu . Pytanie brzmi czy nie będzie to mniejsze spalanie ponieważ wolne obroty dmuchawy nie wydmuchuja temperatury z pieca w komin lecz zostaje w piecu wszystko . I nie musi od nowa nabijać temperatury . Co o tym myślicie ?
Może by elektro również zrobiło takie spalanie ? I również do defro smart ponieważ mam kocioł z 2016 r a widzę że jak defro zrezugnowalo ze współpracy to elektro przestało robić aktualizacje do defro smart czy tylko mi się wydaje ? |
|||