Forum eSterownik.pl Braki w menu Statystyki Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
|
Krzysiek21 napisał » 2017-04-06 13:45 Witam. Może ktoś mi powiedzieć dlaczego nie działają u mnie statystyki. Chciałbym aby wyliczał mi wszystkie średnie które się tam znajdują Zapoznaj się z tym postem Są tam informacje jakie wartości należy wypełnić aby statystyki prawidłowo wskazywały wszystkie wartości. |
|||
|
||||
Radekd
|
u mnie też brak statystyk. Proszę o pomoc
https://device.esterownik.pl/device/489/ |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Radekd napisał » 2017-04-23 14:07 u mnie też brak statystyk. Proszę o pomoc https://device.esterownik.pl/device/489/ Jak wyżej: zapoznaj się z tym postem Wpis o zakupie paliwa z 20 stycznia 2017 roku prawdopodobnie nie ma wpisanego współczynnika podawania (kg/min), lub też wszystkie zasypy po tej dacie nie mają wybranego paliwa. |
|||
|
||||
Marek1ET
|
witam mam również takie same problemy jak kolega wyżej.. proszę o odp. co można zaradzić
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Marek1ET napisał » 2017-09-20 18:13 witam mam również takie same problemy jak kolega wyżej.. proszę o odp. co można zaradzić Musisz sprawdzić współczynnik podawania paliwa bo masz jakąś kosmiczną wartość. Prawdopodobnie też zła jest wartość kaloryczności węgla. Musisz sprawdzić według powyższego postu czy masz poprawnie wypełnione zakupy i zasypy |
|||
|
||||
czechu714
|
Witam, mam podobnie wszytko wypełnione: zakup węgla oraz zasyp, palę drugi dzień, czy statystki są pokazywane po jakimś czasie ?
dodane 2017-09-21 08:10Znalazłem przyczynę, pierwszy zasyp węgla nie był poprzedzony wpisem o zakupie, usunąłem wpis i pokazały się statystki, pozdrawiam |
|||
|
||||
Marek1ET
|
||||
|
||||
leON22
|
Marek1ET napisał » 2017-09-21 16:53 kurcze właśnie sprawdziłem mam wszystko dobrze wypełnione... wpisuje 1000kg. a wyswietla 1.000.000 i z wszystkim jest podobnie.. Witam , a ja sprawdziłem i masz źle wpisaną ilość kg/min pracy podajnika , aż 630kg to lekka przesada Powinno być 0.23 , pozdrawiam PrzemekP napisał » 2017-09-20 21:22 Marek1ET napisał » 2017-09-20 18:13 witam mam również takie same problemy jak kolega wyżej.. proszę o odp. co można zaradzić Musisz sprawdzić współczynnik podawania paliwa bo masz jakąś kosmiczną wartość. Prawdopodobnie też zła jest wartość kaloryczności węgla. Musisz sprawdzić według powyższego postu czy masz poprawnie wypełnione zakupy i zasypy Czyli to co pisałem wyżej |
|||
|
||||
Marek1ET
|
Dzięki PrzemekP.. Dzięki leON22.. Myślałem ze mam wpisać wartość z zasobnika ekogroszku z ustawień ecoal.. Dzięki za Pomoc..
|
|||
|
||||
marg63
|
Witam.
Dzisiaj rano zniknęły mi wykresy oraz część statystyk.Po wymianie karty SD na nową wykresy zaczęły działać z chwilą zainstalowania nowej karty .Wszystkie pozostałe wykresy oraz statystyki zniknęły.Proszę o pomoc jak odzyskać utracone dane?Dziękuję. |
|||
|
||||
leON22
|
Witam , spróbuj odpalić starą kartę SD na kompie oczywiście jak się da pewny Potem zgraj jej zawartość na PC i wrzuć skopiowane pliki na nową kartę , może to pomoże odzyskać większość statystyk , powodzenia
|
|||
|
||||
marg63
|
Dzięki leON22.Jutro spróbuję.
|
|||
|
||||
voorek
|
Witam, nie rysuje mi wykresów, nie mogę podejrzeć ani przez www ani przez apke na tel ani przez sieć, temperatury są widoczne. proszę o pomoc i podanie przyczyny takiej sytuacji, to już drugi raz. Wcześniej jeden dzień i wróciło do normy, teraz dwa dni i nic.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Prawdopodobnie problem z kartą SD. Zastosuj się do powyższych porad.
|
|||
|
||||
voorek
|
jaką max kartę SD obsługuje ten sterownik ? bo nie wiem jaką zakupić.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Witam,karta SD max 4 gb. Większej nie ma sensu kupować.
Pozdrawiam |
|||
|
||||
voorek
|
Okazało się że karta jest ok, wszystkie pliki są itp, profilaktycznie zrobiłem sobie backup plików i pełen format karty. Zaraz idę załadować ją ponownie. Napiszę co się okaże.
|
|||
|
||||
Andwie
|
Witam,
Pytanie/propozycja w trochę innym temacie (chociaż chyba zgodnym z tematem tego wątku: 1. Czy nie brakuje Wam w sekcji statystyki roczne możliwości porównania/zobaczenia zużycia i kosztów w okresie dłuższym niż 1 rok? Np 2 lub 3 lata. Wydaje mi się że większy sens ma porównanie ze sobą stycznia 2018 ze styczniem 2017 niż stycznia18 z wrześniem17. Nie wiem jak dla was ale dla mnie istotne jest porównanie sezonów ze sobą. 2. W porównaniu zakupów i zużycia wydaje mi się że wazniejsze byłoby porównywanie sezonów (np czerwiec-czerwiec) niż lat kalendarzowych ze sobą. PAliwo kupuje się jednak raczej na sezon grzewczy a nie na rok kalendarzowy. Co myślicie? Pozdrowienia Andwie |
|||
|
||||
pawel-125
|
Witam, od 28 stycznia przestały wyświetlać się statystyki zużycia paliwa czy można to sprawdzić. Dziękuję.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||