Forum eCoal.pl v3.5 czujnik poziomu paliwa w zbiorniku Subskrybuj | ||||
|
||||
aaro78
|
witam co trzeba dokupic (jakis czujnik) zeby pokazywalo ilosc wegla w zbiorniku podajnika.
|
|||
|
||||
australopito
|
Proponuję zadzwonić bo odpowiedź mamy od razu i jak się dowiesz to daj znać bo wszyscy są ciekawi
|
|||
|
||||
RFAJ
|
Jak tak dalej pójdzie z tymi ,,życzeniami to cena sterownika przekroczy cenę kotła .
|
|||
|
||||
karoka65
|
aaro78 napisał » 2016-12-29 10:30 witam co trzeba dokupic (jakis czujnik) zeby pokazywalo ilosc wegla w zbiorniku podajnika. Niepotrzebny jest jakiś dodatkowy czujnik. Działa to na zasadzie zliczania czasu pracy podajnika. Wystarczy skalibrować zasobnik i w ustawieniach zaawansowanych wpisać czas do opróżnienia zasobnika. |
|||
|
||||
gregors
|
Ja bym chciał czujnik poziomu żaru na palniku.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Zmień sterownik. Będziesz miał.
|
|||
|
||||
Mateusz91
|
Jeden mądrzejszy od drugiego widzę.
Wiecie jak to zrobić to po kigo się nabijacie???? Jak macie się wyśmiewać z kogoś to nie odpisujcie wgl. |
|||
|
||||
karoka65
|
karoka65 napisał » 2016-12-29 11:10 aaro78 napisał » 2016-12-29 10:30 witam co trzeba dokupic (jakis czujnik) zeby pokazywalo ilosc wegla w zbiorniku podajnika. Niepotrzebny jest jakiś dodatkowy czujnik. Działa to na zasadzie zliczania czasu pracy podajnika. Wystarczy skalibrować zasobnik i w ustawieniach zaawansowanych wpisać czas do opróżnienia zasobnika. Tutaj odpowiedziałem. |
|||
|
||||
adamGA
|
1. wytnij pasek (okienko) z boku zasobnika
2. Kup plexi 3. Zamocują tę plexi od śrdoka - coś takiego widziałem na YT w kolte Defeo - chyba po Rumuńsku było. to sobie zrobisz podgląd, można iśc dalej i podświetlic LED em zasobnik od środka. ale zliczanie działa naprawdę dobrze.. |
|||
|
||||
karoka65
|
O ile nie zmienia się za często paliwa, czytaj frakcji ( granulacji )
|
|||
|
||||
JacekJI
|
Omg
|
|||
|
||||
mamut
|
W sumie to można zamontować skaner 3D w zbiorniku i będzie można wyliczać jego zawartość. Jak już będzie do tego oprogramowanie, to drugi skierowany na palnik, żeby pilnował, czy kopiec jest odpowiedniej wielkości, ewentualnie po kształcie pilnował czy spieków nie ma, tudzież kalafiory się nie robią
|
|||
|
||||
gregors
|
Można piec postawić na wadze, najbardziej precyzyjny pomiar.
|
|||
|
||||
adamGA
|
jak skaner to tylko white light, trochę droga zabawka ale jak jest potrzeba,
http://www.gom.com/metrology-systems/atos.html |
|||
|
||||
karoka65
|
gregors napisał » 2016-12-29 17:46 Można piec postawić na wadze, najbardziej precyzyjny pomiar. Tu niema się z czego śmiać bo w Instytutach stoją na wagach podczas badań. Jak komuś zależy aż na tak szeroko pojętej buchalterii to zawsze może zainwestować w taką wagę. Myślę że koledze aaro chodziło tylko o ustawienie tego na schemacie. |
|||
|
||||
tryt
|
No i poniosła towarzystwo ułańska fantazja .......
|
|||
|
||||
adamGA
|
a co tu pisac, napiszesz pomożesz za darmo to wykasują za jakiś czas.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Karoka napisał dokładnie co można zrobić żeby był widoczny poziom paliwa. Na tym możemy zakończyć dyskusję.
|
|||