Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  Sklep esterownik.pl  Podłączenie siłowników do listwy Subskrybuj
2016-09-26 18:54
  k_batura Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Witam
Czy jest możliwe podłączenie 2 siłowników do jednego portu na listwie?
Chodzi o to, że w salonie mam 2 pętle podłogówki.
2016-09-26 19:10
  mnich Posts: 248 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Zależy od mocy siłowników.
W listwie HB2 obciążenie toru siłowników termoelektrycznych  wynosi max 15 VA
2016-09-26 19:22
  Ameno25 Posts: 2873 Ostrzeżenie: 0
Rozumię że listwa komunikuje sie ze sterownikiem bezprzewodowo , siłowniki podłączamy przewodem , 
A czy czujniki temp można wykorzystać inne niz bezprzewodowe ?
2016-09-26 19:44
  mnich Posts: 248 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Tylko czujniki bezprzewodowe.
2016-09-28 09:45
  k_batura Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
mnich napisał » 2016-09-26 19:10
Zależy od mocy siłowników.
W listwie HB2 obciążenie toru siłowników termoelektrycznych  wynosi max 15 VA





Czyli można czy nie...chodzi o Wasze siłowniki...
Pobór energii podczas pracy: 2W; Imax: 300mA;
2016-09-28 09:50
  kowal Posts: 132 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Tak można.
2016-09-28 10:08
  Ameno25 Posts: 2873 Ostrzeżenie: 0
Jaki będzie koszt listwy i 6 czujników i 10 siłowników proszę cenę na priv 
2016-09-28 10:25
  kowal Posts: 132 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
OK gotowe
2016-09-28 21:28
  k_batura Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Właśnie podłączyłem listwę i okazuje się, że można wybrać kilka obwodów (siłowników) na jeden pokój....więc nie trzeba podłączać np dwóch siłowników pod jeden kanał...
Pozdrawiam
2016-09-28 21:37
  Ameno25 Posts: 2873 Ostrzeżenie: 0
k_batura  jesli możesz w miarę możliwości zdaj relacje jak działa ten system 

podziękował z góry
2016-09-29 14:15
  k_batura Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Instalacja bardzo intuicyjna!
Na razie tyle...
2016-10-05 15:28
  JacekJI Posts: 668 Ostrzeżenie: 0
Podpinales pompe pod listwe zasilajaca? Aby dzialala na zadanie czy praca ciagla?
2016-10-06 20:45
  k_batura Posts: 13 Ostrzeżenie: 0
Pompa mieszacza sterowana poprzez listwę HB2. Wyłącza się jeśli jest niepotrzebna!

2016-12-10 19:24
  tuning861 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Czy moduły bezprzewodowe musza byc w zasięgu sterownika pieca czy wystarczy ze zlapią sygnal z listwy? dom oddalony od pieca i niema zasięgu.
2016-12-10 19:37
  seba Posts: 1413 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Każde urządzenie komunikuje się bezpośrednio ze sterownikiem. 
Jaką masz odległość z domu do kotła? Zawsze możesz zastosować zewnętrzną antenę przy sterowniku i zamontować ją gdzieś na zewnątrz - wtedy nie powinno być problemów z zasięgiem.
2016-12-13 07:54
  tuning861 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Aha to super jak tak.

Dziala super pare scian i zasieg 70% jestem pod wrazeniem przenikalnosci fal radiowych, wifi juz by nie dzialalo.
Users on-line: BudnKon, BYSTRASIDZINA158, clank, corrado0155, Mariush, roman1970