Forum Sklep esterownik.pl Podłączenie siłowników do listwy Subskrybuj | ||||
|
||||
k_batura
|
Witam
Czy jest możliwe podłączenie 2 siłowników do jednego portu na listwie? Chodzi o to, że w salonie mam 2 pętle podłogówki.
|
|||
|
||||
mnich
|
Zależy od mocy siłowników.
W listwie HB2 obciążenie toru siłowników termoelektrycznych wynosi max 15 VA |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Rozumię że listwa komunikuje sie ze sterownikiem bezprzewodowo , siłowniki podłączamy przewodem ,
A czy czujniki temp można wykorzystać inne niz bezprzewodowe ? |
|||
|
||||
mnich
|
Tylko czujniki bezprzewodowe.
|
|||
|
||||
k_batura
|
mnich napisał » 2016-09-26 19:10 Zależy od mocy siłowników. W listwie HB2 obciążenie toru siłowników termoelektrycznych wynosi max 15 VA Czyli można czy nie...chodzi o Wasze siłowniki... Pobór energii podczas pracy: 2W; Imax: 300mA; |
|||
|
||||
kowal
|
Tak można.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jaki będzie koszt listwy i 6 czujników i 10 siłowników proszę cenę na priv
|
|||
|
||||
kowal
|
OK gotowe
|
|||
|
||||
k_batura
|
Właśnie podłączyłem listwę i okazuje się, że można wybrać kilka obwodów (siłowników) na jeden pokój....więc nie trzeba podłączać np dwóch siłowników pod jeden kanał...
Pozdrawiam |
|||
|
||||
konto usunięte
|
k_batura jesli możesz w miarę możliwości zdaj relacje jak działa ten system
podziękował z góry |
|||
|
||||
k_batura
|
Instalacja bardzo intuicyjna!
Na razie tyle... |
|||
|
||||
JacekJI
|
Podpinales pompe pod listwe zasilajaca? Aby dzialala na zadanie czy praca ciagla?
|
|||
|
||||
k_batura
|
Pompa mieszacza sterowana poprzez listwę HB2. Wyłącza się jeśli jest niepotrzebna!
|
|||
|
||||
tuning861
|
Czy moduły bezprzewodowe musza byc w zasięgu sterownika pieca czy wystarczy ze zlapią sygnal z listwy? dom oddalony od pieca i niema zasięgu.
|
|||
|
||||
seba
|
Każde urządzenie komunikuje się bezpośrednio ze sterownikiem.
Jaką masz odległość z domu do kotła? Zawsze możesz zastosować zewnętrzną antenę przy sterowniku i zamontować ją gdzieś na zewnątrz - wtedy nie powinno być problemów z zasięgiem. |
|||
|
||||
tuning861
|
Aha to super jak tak.
Dziala super pare scian i zasieg 70% jestem pod wrazeniem przenikalnosci fal radiowych, wifi juz by nie dzialalo. |
|||