Forum eSterownik.pl Algorytm retortowy-Proporcjonalny - na podstawie pomyslu Janusza - python Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona27 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
janusz
|
Właśnie widzę zaryzykowałem i dodałem jako nowy
i teraz już bania całkowita całkowity brak dostępu do sterownika ze strony esterownik |
|||
|
||||
uzi18
|
ryzyk-fizyk
|
|||
|
||||
janusz
|
zgadza się tylko nie rozumiem dlaczego akurat to trafiło na mnie
gdyby to sie zdarzyło innej osobie to bym to zrozumiał To wysoce niesprawiedliwe |
|||
|
||||
janusz
|
Wcale nie to jest normalne prześladowanie
|
|||
|
||||
uzi18
|
janusz, czemu testujesz ... cos co informowano ze nie dziala ...
|
|||
|
||||
janusz
|
A już taki jestem zawsze muszę coś popie......ć
żeby nie było nudno |
|||
|
||||
seba_77
|
uzi18 napisał » 2015-11-06 20:26 max dlugosc przewodu dla transmisji z predkoscia 115200 to typowo 9 m. Proponuję zainwestować w jakiś com-serwer, czyli rodzaj konwertera RS232 na ethernet. Np, MOXA, W&T, Tibbo. Uzyskasz dostęp do portu COM z dowolnego miejsca. |
|||
|
||||
mark3k
|
Taki konwerter stanowi równowartość sterownika. Czy warto ?
dodane 2015-11-07 12:08 janusz napisał » 2015-11-07 08:34 A już taki jestem zawsze muszę coś popie......ć żeby nie było nudno Dobrze, że miałeś zapiski zakamuflowane, bo inaczej kicha. |
|||
|
||||
seba_77
|
Na znanym portalu aukcyjnym moduł Tibbo kosztuje poniżej 100 zł.
|
|||
|
||||
uzi18
|
seba_77 jaki to ma sens, gdy komendy mozemy wysylac tez po sieci ethernet?
|
|||
|
||||
mark3k
|
Zawsze możesz wyskoczyć ze stówki, ja wolę "pifko" wychylić, a może i dwa "pifka".
|
|||
|
||||
Prodi
|
Jednak na tablecie teraz skrypt zachował się nieracjonalnie, Temperatura rosła, a jednak zwiększał nadmuch i skracał czas przestoju, tak jakby spadała. Na komputerze mi się to nie zdarzyło ani razu.
|
|||
|
||||
mark3k
|
Coś zmieniałeś w skrypcie, to najlepiej zrestartować tablet bo pozostają śmieci i mogą takie klocki wystąpić. Ja niemal zawsze stosuję reboot RPi i nic się nie dzieje.
|
|||
|
||||
Prodi
|
Nic nie zmieniałem. Ustawione mam już ok. To samo table i komputer. Do dzisiaj chodził ok tablet, nawet cała noc.
|
|||
|
||||
mark3k
|
Na WiFi nie ryzykuję. Zbyt mało stabilne połączenie.
|
|||
|
||||
janusz
|
Jak będziesz sterował w trybie automatycznym nie ręcznym to wielkiej
groźby nie ma sterownik przejmie dalszą pracę może na złych parametrach ale tragedii nie będzie Od początku sezonu jadę na wifi i ani razu nie zerwało połączenia i nawet jak w ustawieniach zmieniam zdalne połączenie z serwerem to strona lokalna gubi połączenie a moje "Net-cudo" po odzyskaniu połączenia podejmuję dalszą pracę |
|||
|
||||
mark3k
|
W Twoim przypadku to prawda. U mnie nie jest tak lekko, ale przeżyję. .
|
|||
|
||||
janusz
|
Trzymam kciuki za powodzenie
|
|||
|
||||
mark3k
|
Dzięki. Musi się udać, bo nie ma innej opcji.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona27 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||