Forum eSterownik.pl Algorytm retortowy-Proporcjonalny - na podstawie pomyslu Janusza - python Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona26 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
janusz
|
Może i da sie spalić ale nie oszczędzaj parę groszy na opale
dobry jednolity opał to sukces dobrego spalania i wcale nie wychodzi drożej sprawdziłem przez jeden sezon testowałem rożne opały i tylko kłopot miałem bo do każdego inne nastawy trzeba było ustawić zanim załapałem to opał sie kończył tragedia o mało załamki nie przeżyłem a skrypt ? pewnie potrafi w dopasować odpowiednie parametry spalania |
|||
|
||||
uzi18
|
chcialbym wrzucic wszystkie nasze skrypty do jednego worka na github, wtedy nawet jak komus padnie dysk czy cokolwiek to zawsze bedzie skad wziac ...
|
|||
|
||||
mark3k
|
Ok. Nie ma problemu. Podeślę Ci swoje wypociny z konieczną adnotacją o pomysłodawcy projektu. To jest warunek upublicznienia projektu.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Popaliłem.. :[
Co kurde jest grane, nie idzie odpalić prawidłowo skryptu - wczoraj była pierwsza awaryjka, ale z kopii odpaliło. Dziś już nie. Odpala podajnik a dmuchawa stoi jak uj na weselu :( |
|||
|
||||
Stan
|
Wziąłeś jeszcze raz tę kopię czy odpalasz na tej co wczoraj skopiowałeś ?
|
|||
|
||||
uzi18
|
lipa, VERB Ty po kabelku RS232 jedziesz?
|
|||
|
||||
Stan
|
Może Ci laptop nawala ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Tak, po COMie sie komunikuje.
Próbowałem już z "nowej" kopii, nie działa. Stawiam na nowo system na dziadzie, zobaczę. Jest jakiś linux, który ma menadżer urządzeń ? Postawiłbym lubuntu, ale zapomniałem jakie to komendy do odpalenia COMa są :/ |
|||
|
||||
uzi18
|
do odpalenia com-a? W linux wszystko dziala od reki, nie potrzeba managera
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie na sprzęcie z Pentium III... naprawdę, instalowałem... miałem spore kłopoty z tym.
added 2015-11-06 18:34Ale to chyba nie laptop, bo pod wykresami są rozkazy, które nie zostały wykonane, czyli program leci. added 2015-11-06 19:33Wingroza przeinstalowana, doinstalowałem co trza, odpalam..to samo. No to zrobiłe compare plików na swoim laptopie, i co ? W każdym skrypcie w linii 77 znak #, ładnie nie ? |
|||
|
||||
uzi18
|
kto Ci to dopisal ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie wiem, może żona...:>
|
|||
|
||||
janusz
|
A pozwala połączyć się po RS232 ?
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Coraz rzadziej
|
|||
|
||||
janusz
|
Nie istotne i tak nie będę próbował bo taki długi kabel do domu ciągnąc bez sensu
Na win 8.1 jadę po Wifi i ani razy nie zerwało połączenia w poprzednim sezonie na xp często zrywało połączenie więc jechałem na kablu |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ehh..to się dogadaliśmy..
Ster chodzi po COMie. Ja myślałem...a zresztą nie ważne |
|||
|
||||
uzi18
|
max dlugosc przewodu dla transmisji z predkoscia 115200 to typowo 9 m.
|
|||
|
||||
janusz
|
Nie mogę dodać miejsca instalacji
chciałem aby był widoczny na mapie i za czorta nie mogę tego zrobić |
|||
|
||||
uzi18
|
janusz: nowa platforma jest cofnieta w rozwoju
|
|||
|
||||
bodziasty
|
Ale mówili o tym - ci co byli online przed wyłączeniem - będą na mapie - ci co byli offline - będą dodani poźniej - mnie też nie ma bo miałem wyłączony sterownik
>>>click<<< |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona26 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||