Forum eSterownik.pl Algorytm retortowy-Proporcjonalny - na podstawie pomyslu Janusza - python Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Nie wiem o co chodzi z tą partią, ale ok, będzie zgodnie z liniami
|
|||
|
||||
janusz
|
I o to chodzi nie istotne gdzie nie istotne co się mówi ważne by być aktywnym
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK, sorry za te durne wpisy, róbcie swoje.
|
|||
|
||||
janusz
|
Nie o Ciebie chodzi
Twoje wpisy chętnie czytam Czego nie mogę powiedzieć o wszystkich Tu nawet bym chętnie widział twoje uwagi |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nagrody ? Wycieczka? Wow! A ja myślałem że będzie tylko pochwała wzrokiem .
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
janusz napisał » 2015-10-18 20:34 Tu nawet bym chętnie widział twoje uwagi Mam odpalony swój soft... nie wiem nawet czy libs zrobiony pod RS, przez DarkaB, obsłuży ten Wasz skrypt. |
|||
|
||||
janusz
|
Nie chodzi o skrypt bo ja też nie piszę w phytonie ale pewne myśli i założenia co do pracy są istotne
Każdy pomysł analizuję i może coś nowego z tego wyłuskam Może wykres pokaż jak rysuje |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
uzi18
|
VERB jesli chcesz to dopisze do tej biblioteki dla RS-a od DarkaB to co trzeba,
w sumie lepiej jakby wszystko bylo w jednym repozytorium. Moze z czasem je ujednolice w koncu ze bedzie sie samo wybierac czy ma isc przez RS czy Ethernet, wtedy bedzie jedna uniwersalna biblioteka ... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
uzi18, szkoda póki co Twojej roboty.
Wyżej napisałem jak się sprawy mają. Jeśli mi nie wyjdzie, dam wam mój pomysł. |
|||
|
||||
janusz
|
VERB sorry rozumiem ale zagadnąć musiałem
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
janusz
|
Podoba mi się że na spadek temp CWU wcale nie reaguje spadkiem temp co
ja z tym mam jeszcze problem |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jesteś łebski facet, wpadniesz i na to.
Aaa ..fioletowy mierzy temp powrotu, przed mieszaniem powrotów z CO i CWU. Wyraźnie widać np. wietrzenie, czyli puszczające termostaty. |
|||
|
||||
janusz
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
Nieźle, naprawdę nieźle.
|
|||
|
||||
janusz
|
To jednak za mało na gwałtowne zmiany (spadki )w temp CO jeszcze nie reaguje tak jak bym chciał
ten sznurek temp CO muszę lekko wyprostować |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Całkowicie zapaści nie wyeliminujesz, można jedynie złagodzić. Zbyt duża bezwładność.
|
|||
|
||||
janusz
|
O tym myślę może wyprzedzę sprawę analizując temp CWU jak spada to już dołożyć do pieca
tylko ile ? muszę to przeanalizować może zebrane dane pozwolą na wyciągniecie słusznego wniosku kiedy i ile na pedał gazu depnąć |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dobry pomysł. Ja już chyba pójdę, bo wyssiesz ze mnie całą krew
Dobrej nocy. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||