Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.
Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
Pierwsza stronaPoprzednia strona13 / 13Następna stronaOstatnia strona
2024-11-12 19:46
  Zinek Posty: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Zapewne ktoś jest w stanie mi pomóc. 

Mam problem z podłączeniem sterownika do platformy esterownik.
Jestem w stanie wejść (na telefonie) na adres IP sterownika i wybrać w "Powiąż z kontem" funkcję "Wykonaj polecenie". Po przeniesieniu na stronę esterownik wybieram dodaj i po chwili wywala tylko "Urządzenie nie zostało znalezione. Sprawdź czy jest podłączone."
Z ciekawostek dodam, że wpisanie adresu IP sterownika w przeglądarkę na komputerze nie otwiera strony do końca/nie wczytuje całkowicie jak na telefonie.
Piec podłączony jest do routera mesh stojącego obok (kablem). Router łączy się z kolejnymi routerami mesh bezprzewodowo.
Dołączam jeszcze zdjęcie ze sterownika z wpisywanym adresem.
Proszę o pomoc.

dodane 2024-11-12 19:46
2024-11-13 07:18
  PrzemekP Posty: 832 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Zinek napisał » 2024-11-12 19:46
Witam.
Zapewne ktoś jest w stanie mi pomóc.

Twój sterownik jest dodany do platformy. Ale właścicielem jest inny użytkownik Adam1982 - odkupiłeś ten sterownik / kocioł od kogoś?
2024-11-13 11:22

No właśnie nie było odkupiony.

Sterownik jest zamontowany w piecu od nowości podczas jego montażu.

Montaż pieca był realizowany 2.10.2018r.
No chyba że Instalator coś przykombinował.

Jest możliwość żeby sterowniki zostały tak samo oznaczone (nr identyfikacyjne, adresy mac)?
Można to jakoś zmienić żeby go podłączyć (zmiana adresu mac, czy jakiś numerów sterownika)?
2024-11-13 11:52
Zinek napisał » 2024-11-13 11:22

No właśnie nie było odkupiony.

Sterownik jest zamontowany w piecu od nowości podczas jego montażu.

Montaż pieca był realizowany 2.10.2018r.
No chyba że Instalator coś przykombinował.

Jest możliwość żeby sterowniki zostały tak samo oznaczone (nr identyfikacyjne, adresy mac)?
Można to jakoś zmienić żeby go podłączyć (zmiana adresu mac, czy jakiś numerów sterownika)?

Już wszystko wiadomo. Sterownik był na starej usłudze, musisz zaktualizować sterownik - wejść na stronę lokalną i wykonać polecenie aktualizacji. Po resecie będziesz mógł dodać go do swojego konta.
dodane 2024-11-13 11:52
Zinek napisał » 2024-11-12 19:46

...
Z ciekawostek dodam, że wpisanie adresu IP sterownika w przeglądarkę na komputerze nie otwiera strony do końca/nie wczytuje całkowicie jak na telefonie.

Wyłącz antywirusa którego masz zainstalowanego na czas łączenia się do strony lokalnej.
2024-11-13 11:52

Nie korzystałem wcześniej.

Nie miałem podłączonego pieca, dopiero teraz udało mi się go podpiąć pod router mesh.
Teraz wyświetla mi się tylko strona po wejściu na ip pieca "Parametry ogólne" i tylko na komórce ładuje się cała.

Mogę zrobić jakieś zdjęcia potwierdzające, że jest u mnie, jeśli jest potrzeba.
Mam nadzieję, że użytkownik Adam1982 nie ma do niego dostępu i nie jest teraz w stanie go zdalnie używać?
2024-11-13 12:25
Zinek napisał » 2024-11-13 11:52

Nie korzystałem wcześniej.

Nie miałem podłączonego pieca, dopiero teraz udało mi się go podpiąć pod router mesh.
Teraz wyświetla mi się tylko strona po wejściu na ip pieca "Parametry ogólne" i tylko na komórce ładuje się cała.

Na pewno wyłączyłeś program antywirusowy? Zazwyczaj on blokuje dostęp do strony lokalnej. Z poziomu telefonu też możesz zaktualizować soft w sterowniku.

Zinek napisał » 2024-11-13 11:52

Mogę zrobić jakieś zdjęcia potwierdzające, że jest u mnie, jeśli jest potrzeba.
Mam nadzieję, że użytkownik Adam1982 nie ma do niego dostępu i nie jest teraz w stanie go zdalnie używać?

Nie, już wszystko jasne. Zasugerowałem się ID który widać na panelu (na zdjęciu które wysłałeś wcześniej). 
Twoje urzadzenie ma ID ze starej usługi, Użytkownik Adam1982 ma takie ID na nowej usłudze. 
Jak zaktualizujesz soft, urządzenie automatycznie przejdzie na nową usługę i dostanie nowe ID.
Po aktualizacji będziesz mógł dodać sterownik do swojego konta.
2024-11-13 12:31
Wyłączenie antywirusa pomogło. Dziękuję.
Zrobiłem tez aktualizacje softu jednak wydaje mi się, że coś jest nie tak.
Wykonuje "checking firmware", potem "erasing internal memory", ale nie przechodzi już "programing internal memory" i znów się resetuje do pierwszego kroku.
Nie wiem czy mogę go wyłączyć i włączyć jeszcze raz na tym etapie?
2024-11-13 12:45
Zinek napisał » 2024-11-13 12:31
Wyłączenie antywirusa pomogło. Dziękuję.
Zrobiłem tez aktualizacje softu jednak wydaje mi się, że coś jest nie tak.
Wykonuje "checking firmware", potem "erasing internal memory", ale nie przechodzi już "programing internal memory" i znów się resetuje do pierwszego kroku.
Nie wiem czy mogę go wyłączyć i włączyć jeszcze raz na tym etapie?

Zresetuj, powinien pojawić się na nowej usłudze. Wtedy będzie można sprawdzić i najprawdopoodniej zaktualizować soft panela.
2024-11-13 13:01

Po zresetowaniu pieca sytuacja się powtarza.
Jednak zauważyłem, że pojawia się pasek w kroku "programing internal memory" jednak nie dochodzi do końca tylko resetuje. Poczekam, może uda się mu "dojechać" do końca.
Mam nadzieję, że sobie nie zaszkodziłem tą aktualizacją softu.
Są jeszcze jakieś rozwiązania tej sytuacji? Można przywrócić jakoś domyślny soft czy już na to za późno?
2024-11-13 13:05
Sterownik jest już na nowej usłudze. Spróbuj dodać go przez aplikację mobilną - sparuje z Twoim kontem a my będziemy mogli zdalnie do niego zajrzeć
2024-11-13 13:09

PrzemekP napisał » 2024-11-13 13:05
Sterownik jest już na nowej usłudze. Spróbuj dodać go przez aplikację mobilną - sparuje z Twoim kontem a my będziemy mogli zdalnie do niego zajrzeć

Wyskakuje Pair_Device_Wrong_Hash lub Urządzenie nie zostało znalezione. Sprawdź czy jest podłączone.

Pewnie w drugim przypadku resetował się akurat.

W aplikacji nie wiem jaki podać nr seryjny, kod i nazwę urządzenia.

2024-11-13 13:32
Dodałem zdalnie sterownik do Twojego konta. Zaraz się nim zajmiemy 
Zostaw go na ten moment, nic nie rób
dodane 2024-11-13 13:32Już powinno działać wszystko poprawnie. 
Pamiętaj, że soft został zaktualizowany do najnowszej wersji. Jeżeli miałeś czujniki bezprzewodowe do zarządzania obiegami CO musisz je sparować od nowa do Rozszerzeń.
2024-11-13 13:45
PrzemekP napisał » 2024-11-13 13:32
Dodałem zdalnie sterownik do Twojego konta. Zaraz się nim zajmiemy 
Zostaw go na ten moment, nic nie rób
dodane 2024-11-13 13:32Już powinno działać wszystko poprawnie. 

Pamiętaj, że soft został zaktualizowany do najnowszej wersji. Jeżeli miałeś czujniki bezprzewodowe do zarządzania obiegami CO musisz je sparować od nowa do Rozszerzeń.

Czujnik bezprzewodowy posiadam, ale jego odbiornik przy piecu jest podłączony przewodem i po szybkim teście widzę, że wyłącza go zgodnie z zadanymi temperaturami.

Bardzo dziękuję za szybką pomoc
2024-11-13 14:00
Zinek napisał » 2024-11-13 13:45

Czujnik bezprzewodowy posiadam, ale jego odbiornik przy piecu jest podłączony przewodem i po szybkim teście widzę, że wyłącza go zgodnie z zadanymi temperaturami.

Chodziło mi o nasze czujniki bezprzewodowe (BT4, BT5). Widzę, że nie masz modułu radiowego, więc czujników nie posiadasz. 
To co masz to pewnie robi jako termostat zewnętrzny.
Pierwsza stronaPoprzednia strona13 / 13Następna stronaOstatnia strona
Użytkownicy online: jareckicbr, koperniczek7, Martines, Martivw, Mati252551997, PAndrzej