Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page12 / 12Next pageLast page
2022-10-06 07:20
  PrzemekP Posts: 1438 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
rybusie napisał » 2022-10-04 22:07
Zastanawiam się bo telefon nie specjalnie łapie wifi przy piecu dlatego się zastanawiam czy ten repeater coś by wzmocnił sygnał 

Marne szanse. Reapeter tylko przekazuje sygnał dalej - jeżeli będzie kiepsko go odbierał to nie będzie co przekazać dalej.
2022-10-06 12:42
  leON22 Posts: 5967 Ostrzeżenie: 3
rybusie napisał » 2022-10-04 22:07
Zastanawiam się bo telefon nie specjalnie łapie wifi przy piecu dlatego się zastanawiam czy ten repeater coś by wzmocnił sygnał 

Jaki problem zainwestować we wzmacniacz sygnału wifi np. Comfast , posiadam taki i polecam kupiony w rok temu u Chińczyka  
2022-10-06 13:29
  PrzemekP Posts: 1438 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
leON22 napisał » 2022-10-06 12:42
rybusie napisał » 2022-10-04 22:07
Zastanawiam się bo telefon nie specjalnie łapie wifi przy piecu dlatego się zastanawiam czy ten repeater coś by wzmocnił sygnał 

Jaki problem zainwestować we wzmacniacz sygnału wifi np. Comfast , posiadam taki i polecam kupiony w rok temu u Chińczyka  

Przecież to taki sam repeater. W miejscu gdzie jest słabe WiFi to on nie jest w stanie poprawić połączenia między sobą a głównym routerem. 
Racja jeżeli będzie miał zasięg WiFi głównego routera - pokaże się że jest sieć o dobrym zasięgu - ale nadal połączenie z głównym routerem będzie słabe.
2022-10-06 15:19
  leON22 Posts: 5967 Ostrzeżenie: 3
Myślałem go dać jako dodatkowy router w miejscu gdzie jest w miarę dobry sygnał z głównego, jak najbliżej kotłowni i wtedy kabelkiem połączyć ze sterownikiem albo dołożyć drugi  
2022-10-08 08:52
  rybusie Posts: 9 Ostrzeżenie: 0
Czyli Panowie co zostaje mi jedynie ciągnąć kablem?  A może są jakieś mocniejsze repeatery niż ta n12 ?
Chodziło mi tylko o sterowanie telefonem aby na noc trochę zmniejszać temperaturę bo nie chciałem się pakować w koszty czyli regulator pokojowy, czujnik i siłownik do zaworu 3drog. Ale niewiem czy nie będzie trzeba w to zainwestować,  a koszty eko nie małe. 
2022-10-08 12:21
  leON22 Posts: 5967 Ostrzeżenie: 3
Jak już podłączysz ster do netu to telefonem możesz zmniejszyć temp.zadaną na kotle, a zaworem 3D nie ruszysz bez siłownika  Albo stała temp.na kotle i odpowiednio ustawiona za zaworem 3D i regulacja termostatami na grzejnikach albo jak napisałeś czujniki temp.wew i zew oraz siłownik na zawór 3D wybór należy do Ciebie  
dodane 2022-10-08 12:21Ps. Połączenie kablem jest jak najbardziej wskazane i stabilne, jedyny problem to wywiercenie otworów i zakup odpowiedniej długości kabla Rj45. Tak czy siak bez kabla się nie obejdzie, bo ster nie posiada modułu Wifi 
2022-10-10 07:39
  anaana Posts: 648 Ostrzeżenie: 0
Jeśli masz starszy sterownik to w nim nie ma sterowania siłownikiem 3d lub 4d.
Możesz ustawić w panelu przy kotle kiedy ma pompa chodzić od CO.
Czujnik temperatury obowiązkowo musi być.
2022-10-14 11:02
  PAndrzej Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich  nie jestem expertem co do  budowy  sieci domowej z połączeniem do Internetu ale mój syn śledzi nowinki  i  ostatnio zakupił dwa modemy  łączące  się ze sobą po wifi do  200 m z  możliwością  połączenia  na  kablu rj  moja odległość  ruter t-mobile wraz z pierwszym nadajnikiem  (oczywiście zakupionym od odbiornika sterownika pieca to  jakieś 12  m betonu i stali oraz innych zakłóceń radiowych po  drodze działa na 5 g 100 % lepiej  niż miałem na wifi xiaomi.
ktoś będzie potrzebował  szerszych opisów to postaram się  zrobić.
Jeszcze jedno mieszkam przy granicy  państwa  więc zasięg  jest  kiepski dla odbiornika na kartę nie  na linię światłowodową.
dodane 2022-10-14 10:56nie  mam  linii światłowodowej  dla uzupełnienia.

dodane 2022-10-14 11:02moje parametry z wczoraj spalania
2022-10-22 13:19
  marcin88 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Od kilku dni nie wyświetlają mi się statystyki.
I na aplikacji tel i na pc wszystko działa właśnie oprócz statystyk.
Czy ktoś może pomóc?
2022-10-22 16:44
  PrzemekP Posts: 1438 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
marcin88 napisał » 2022-10-22 13:19
Witam.
Od kilku dni nie wyświetlają mi się statystyki.
I na aplikacji tel i na pc wszystko działa właśnie oprócz statystyk.
Czy ktoś może pomóc?

Zakup paliwa z lipca - brak podanego współczynnika podawania.
2022-10-23 09:41
  marcin88 Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Postaram sie to szybko poprawic. Ale jak widzisz wczesniej mniej wiecej do polowy pazdziernika staystyki dzialaly
First pagePrevious page12 / 12Next pageLast page
Users on-line: AdamDomo, chomiuk, domimik, Grabools, Michal_S, piwnica, tomi1x