| Forum eCoal.pl v3.5 / v4.0 Potrzebuje pomocy. Ogniwo Eko Plus M Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
DarekSL
|
Witam wszystkich, przekopałem forum,poczytałem i...dalej jestem zielony.
Mam piec Ogniwo EkoPlusM, jednak mamy z nim ciągle problemy- pierwszy zgnił po 5 latach,oczywiście gwarancję odrzucono i wymieniliśmy sam kocioł. Sterownik i podajnik został stary. Dom: piwnica,bardzo zimna,pogłębioną, dwa poziomy mieszkań po ok 100m2 i nieocieplone poddasze też ok 100m2. Dom ocieplony,okna pcv ok 10 lat. Generalnie piec pali sporo, najbardziej wpienia mnie ilość popiolu i niespalonego węgla. Dziś dosłownie wykipiało z szuflady, kalafiorów nie było. Zrobiłem błąd, w przypływie złości dałem na powrót do ust fabrycznych, które na szybko "poprawilem" z pamięci na to wg mnie było ustawione przez montera. Nie mam za bardzo jak dociągnąć kabla neta dopięcia, porobiłem zdjęcia. Które są za duże hah.. Temp zadana 55st Temp obniżona 10st Tryb cwu załączony Czas otw zaworu 120s (było chyba 90) Ws wzmocnienia 0.5 Czas reakcji 60s Histereza 1s Kierunek w prawo Temp obn za zaworem 5st Maks za zaworem 50st Maks kat otw 100% Reg pogodowy nie Obwód co1 +zawór 4d Temp zadana 47 (przy mrozach starczało mam ok 51) Temp obniżona 5st Maks temp za zaworem 50 st (chyba miałem więcej) dodane 2026-02-10 13:21Zostawiam nawet numer do siebie,może jest ktoś na Śląsku kto ma ochotę za dobra butlę podjechać i spojrzeć na to wszystko chłodnym okiem. 792 009 381 Dziękuję z góry za jakąkolwiek pomoc, Darek |
|||