W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  Aplikacje mobilne  eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj
First pagePrevious page4 / 29Next pageLast page
2012-12-18 10:50
  hetmanpoz Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
chyba nic z tego błąd juz dawno chciałem zgłosić i za każdym razem dostaje informacje że aplikacje sklep google została niespodziewanie zatrzymana. Ponawiam proźbe o przesłanie pierwotnej wersji na poczte tak żebym mógł mieć podgląd do pieca a nowe wersje dalej bede testował
2012-12-18 18:03
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Witam!

Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -.
Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja.
2012-12-18 18:33
  wojtekosiek Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
hetmanpoz napisał » 2012-12-18 09:50
chyba nic z tego błąd juz dawno chciałem zgłosić i za każdym razem dostaje informacje że aplikacje sklep google została niespodziewanie zatrzymana. Ponawiam proźbe o przesłanie pierwotnej wersji na poczte tak żebym mógł mieć podgląd do pieca a nowe wersje dalej bede testował
 


ściągnij sobie tu masz link
http://download.esterownik.pl/eSterownikMobile.apk

2012-12-18 18:40
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
marttino napisał » 2012-12-18 17:03
Witam!

Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -.
Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja.

No właściwie to nie mam pomysłu, gdzie to umieścić. Może wy macie ?
2012-12-18 18:42
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
darase napisał » 2012-12-16 19:06
Sprawdziłem wykresy są w laptopie to aplikacja w telefonie ich nie widzi.

Znalazłem przyczynę, będzie poprawione w następnej aktualizacji.



2012-12-18 19:28
  hetmanpoz Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
 wojtekosiek  
dzięki za linka nie mogłem tego znaleść musiałem tylko skrócić adres i skasowałem to co jest za apk w prawo


teraz działa pozdro narazie to mi wystarczy
2012-12-18 19:38
  krzy Posts: 799 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2012-12-18 17:40
marttino napisał » 2012-12-18 17:03
Witam!

Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -.
Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja.

No właściwie to nie mam pomysłu, gdzie to umieścić. Może wy macie ?

Czy masz do dyspozycji przeciągnięcia na kafelku? Coś jak gesty.
2012-12-18 20:19
  mucia Posts: 211 Ostrzeżenie: 0
ven zrób coś aby było widać czy jesteśmy zalogowani czy nie.
A ta możliwość która była w jednej z wersji z dokładaniem się wykresów z poprzednich dni też była spoko, widziałem co się zmieniało...
No i jeszcze temp. zapisana w kafelku w opcji "wartość tekstowa" mogła by być na środku niego.
2012-12-18 21:07
  darekgr1 Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
Witam!
moje uwagi co do nowej aplikacji.
Wygląd samej aplikacji na duży plus w porównaniu z wcześniejszą wersją, jest o niebo lepiej. Jedyny błąd jaki zauważyłem, to zaświeca mi się czasami na zielono Pompa cyrkulacyjna mimo, że nie mam podpiętej żadnej pompy pod to wyjście w sterowniku. Na razie nie udało mi się jednoznacznie ustalić kiedy i przy jakiej okazji się to dzieje, ale parę razy widziałem to na zielono. W starej wersji miałem ten sam błąd.

Natomiast co do wyglądu widgetu to ten poza możliwością konfiguracji kafelków wcale się nie zmienił i tu jest duże pole do popisu:
- szare litery opisu jaki to parametr na szarym tle są kompletnie nieczytelne
- przy braku połączenia z internetem pojawiają się kreseczki, może by zastosować rozwiązanie z wszelkich widgetow pogodowych, widoczny jest ostatni odczyt plus drobna informacja o tym kiedy ostatnio aktualizowano parametry
- nie wiem na ile to możliwe, ale może dało by się na widgecie zrobić takie same ładne grafiki jak w aplikacji (wskaźnik kołowy, wskaźnik poziomy).
2012-12-18 21:16
  darekgr1 Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
krzy napisał » 2012-12-18 18:38
ven napisał » 2012-12-18 17:40
marttino napisał » 2012-12-18 17:03
Witam!

Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -.
Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja.

No właściwie to nie mam pomysłu, gdzie to umieścić. Może wy macie ?

Czy masz do dyspozycji przeciągnięcia na kafelku? Coś jak gesty.

Może w tym oknie konfiguracja które się pojawia teraz dodać oprócz pól Parametr i Sposób wyświetlania wartości dodać jeszcze możliwość ustawienia wartości danego parametru. Albo inna opcja po przytrzymaniu jest możliwość wyboru dwóch opcji: konfiguruj kafelek oraz ustaw wartość i po wybraniu pojawia się odpowiednie okienko.
2012-12-18 22:01
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Panowie czy Wy w swoich smartfonach lub tabletach możecie zmieniać temp. zadaną?
Gdzie można pobrać wcześniejszą wersję esterownika mobile?
Jeszcze raz dokładnie napiszę jak to wygląda u mnie: po jednokrotnym dotknięciu okna z temp CO lub innego pojawia się wykres, po przytrzymaniu konfiguracja a tu dwie opcje: parametr i sposób wyświetlania wartości

2012-12-18 22:11
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Jak chcesz zmienić teraz temp zadaną, możesz wejść w opcje -> Parametry użytkownika. Na razie nie da się z ekranu głównego zmienić temp. zadanej CO.
Myślimy na rozwiązaniem.

Skłaniam się ku rozwiązaniu takiemu:
- krótkie kliknięcie - zmiana temp zadanej, reset podajnika itd. (zależnie od zawartości kafelka)
- długie - konfiguracja kafelka,
wydaje mi się że nie ma sensu tam wykresów umieszczać skoro i tak są w menu.



2012-12-18 22:24
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2012-12-18 21:11
Jak chcesz zmienić teraz temp zadaną, możesz wejść w opcje -> Parametry użytkownika. Na razie nie da się z ekranu głównego zmienić temp. zadanej CO.
Myślimy na rozwiązaniem.

Skłaniam się ku rozwiązaniu takiemu:
- krótkie kliknięcie - zmiana temp zadanej, reset podajnika itd. (zależnie od zawartości kafelka)
- długie - konfiguracja kafelka,
wydaje mi się że nie ma sensu tam wykresów umieszczać skoro i tak są w menu.




Ok dzięki za informację, zgadzam się w 100% jeżeli chodzi o wykresy takie rozwiązanie jakie zaproponowałeś będzie praktyczne
2012-12-18 22:36
  Luka1 Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2012-12-18 21:11
Jak chcesz zmienić teraz temp zadaną, możesz wejść w opcje -> Parametry użytkownika. Na razie nie da się z ekranu głównego zmienić temp. zadanej CO.
Myślimy na rozwiązaniem.

Skłaniam się ku rozwiązaniu takiemu:
- krótkie kliknięcie - zmiana temp zadanej, reset podajnika itd. (zależnie od zawartości kafelka)
- długie - konfiguracja kafelka,
wydaje mi się że nie ma sensu tam wykresów umieszczać skoro i tak są w menu.




Moim zdaniem też, bedzie to najlepsze rozwiazanie
2012-12-18 23:19
  Stan Posts: 2564 Ostrzeżenie: 0
darekgr1 napisał » 2012-12-18 20:07

- przy braku połączenia z internetem pojawiają się kreseczki, może by zastosować rozwiązanie z wszelkich widgetow pogodowych, widoczny jest ostatni odczyt plus drobna informacja o tym kiedy ostatnio aktualizowano parametry



Zdecydowanie nie, taka informacja będzie myląca a po za tym zupełnie bez użyteczna (co nam po temperaturach z przed np godziny) widget musiałby bardzo wyraźnie zaznaczyć że brak jest połączenia ze sterownikiem. To nie widget pogodowy, tak jak jest, jest ok. 
2012-12-19 18:08
  mucia Posts: 211 Ostrzeżenie: 0
A jak często zmieniacie temp. zadana?

Ja ustawiłem ponad pół roku temu i tak jest cały czas ( tylko jak zmieniłem na ratorta-ręczny to trza było zmienić, ale to na sterowniku) a tak po jakiego...

Niech zostanie jak jest z tymi wykresami.

Dalej proszę o info czy jesteśmy zalogowani czy nie.

Jak tego nie będzie to jeśli zostawimy nieświadomie telefon lub tablet zalogowany dopiero będzie jazda))
2012-12-24 12:50
  darekgr1 Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
Jak Wam działa pokazywanie wykresów? U mnie jest tak, że jak przesune w lewo to widzę godziny z dnia poprzedniego, ale nie wczytuje mi samych wykresów dla tych godzin. Też tak macie? W zasadzie to nie udało mi się w żaden sposób zobaczyć wykresów z dnia innego niż dzisiejszy.
2012-12-24 12:55
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
darekgr1 napisał » 2012-12-24 11:50
Jak Wam działa pokazywanie wykresów? U mnie jest tak, że jak przesune w lewo to widzę godziny z dnia poprzedniego, ale nie wczytuje mi samych wykresów dla tych godzin. Też tak macie? W zasadzie to nie udało mi się w żaden sposób zobaczyć wykresów z dnia innego niż dzisiejszy.

Przechodzenie między dniami jest po naciśnięciu klawisza menu.

2012-12-24 12:56
  Loki Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
darekgr1 napisał » 2012-12-24 11:50
Jak Wam działa pokazywanie wykresów? U mnie jest tak, że jak przesune w lewo to widzę godziny z dnia poprzedniego, ale nie wczytuje mi samych wykresów dla tych godzin. Też tak macie? W zasadzie to nie udało mi się w żaden sposób zobaczyć wykresów z dnia innego niż dzisiejszy.


U mnie to działa tak, że jeśli wczyta się poprzedni/następny dzień (z menu - u mnie softkey z trzema kropkami) to potem można przesuwać wykres w całym wczytanym zakresie.
2012-12-25 13:27
  darekgr1 Posts: 22 Ostrzeżenie: 0
No to u mnie coś jest nie tak, jak wczytam inny dzień to wykresu z dzisiaj znika i niema kontynuacji.
First pagePrevious page4 / 29Next pageLast page
Users on-line: