Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Aplikacje mobilne eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 29Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
hetmanpoz
![]() |
chyba nic z tego błąd juz dawno chciałem zgłosić i za każdym razem dostaje informacje że aplikacje sklep google została niespodziewanie zatrzymana. Ponawiam proźbe o przesłanie pierwotnej wersji na poczte tak żebym mógł mieć podgląd do pieca a nowe wersje dalej bede testował
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Witam!
Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -. Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja. |
|||
|
||||
wojtekosiek
![]() |
hetmanpoz napisał » 2012-12-18 09:50 chyba nic z tego błąd juz dawno chciałem zgłosić i za każdym razem dostaje informacje że aplikacje sklep google została niespodziewanie zatrzymana. Ponawiam proźbe o przesłanie pierwotnej wersji na poczte tak żebym mógł mieć podgląd do pieca a nowe wersje dalej bede testował ściągnij sobie tu masz link http://download.esterownik.pl/eSterownikMobile.apk |
|||
|
||||
ven
![]() |
marttino napisał » 2012-12-18 17:03 Witam! Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -. Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja. No właściwie to nie mam pomysłu, gdzie to umieścić. Może wy macie ? |
|||
|
||||
ven
![]() |
darase napisał » 2012-12-16 19:06 Sprawdziłem wykresy są w laptopie to aplikacja w telefonie ich nie widzi. Znalazłem przyczynę, będzie poprawione w następnej aktualizacji. |
|||
|
||||
hetmanpoz
![]() |
wojtekosiek
dzięki za linka nie mogłem tego znaleść musiałem tylko skrócić adres i skasowałem to co jest za apk w prawo teraz działa ![]() |
|||
|
||||
krzy
![]() |
ven napisał » 2012-12-18 17:40 marttino napisał » 2012-12-18 17:03 Witam! Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -. Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja. No właściwie to nie mam pomysłu, gdzie to umieścić. Może wy macie ? Czy masz do dyspozycji przeciągnięcia na kafelku? Coś jak gesty. |
|||
|
||||
mucia
![]() |
ven zrób coś aby było widać czy jesteśmy zalogowani czy nie.
A ta możliwość która była w jednej z wersji z dokładaniem się wykresów z poprzednich dni też była spoko, widziałem co się zmieniało... No i jeszcze temp. zapisana w kafelku w opcji "wartość tekstowa" mogła by być na środku niego. |
|||
|
||||
darekgr1
![]() |
Witam!
moje uwagi co do nowej aplikacji. Wygląd samej aplikacji na duży plus w porównaniu z wcześniejszą wersją, jest o niebo lepiej. Jedyny błąd jaki zauważyłem, to zaświeca mi się czasami na zielono Pompa cyrkulacyjna mimo, że nie mam podpiętej żadnej pompy pod to wyjście w sterowniku. Na razie nie udało mi się jednoznacznie ustalić kiedy i przy jakiej okazji się to dzieje, ale parę razy widziałem to na zielono. W starej wersji miałem ten sam błąd. Natomiast co do wyglądu widgetu to ten poza możliwością konfiguracji kafelków wcale się nie zmienił i tu jest duże pole do popisu: - szare litery opisu jaki to parametr na szarym tle są kompletnie nieczytelne - przy braku połączenia z internetem pojawiają się kreseczki, może by zastosować rozwiązanie z wszelkich widgetow pogodowych, widoczny jest ostatni odczyt plus drobna informacja o tym kiedy ostatnio aktualizowano parametry - nie wiem na ile to możliwe, ale może dało by się na widgecie zrobić takie same ładne grafiki jak w aplikacji (wskaźnik kołowy, wskaźnik poziomy). |
|||
|
||||
darekgr1
![]() |
krzy napisał » 2012-12-18 18:38 ven napisał » 2012-12-18 17:40 marttino napisał » 2012-12-18 17:03 Witam! Zaktualizowałem esterownik mobile do ostatniej wersji i mam pytanie: jak zmieniać temperaturę CO lub CWU? wcześniej wystarczyło przytrzymać i pokazywał się suwak z + i -. Teraz po przytrzymaniu na każdym oknie wyskakuje konfiguracja. No właściwie to nie mam pomysłu, gdzie to umieścić. Może wy macie ? Czy masz do dyspozycji przeciągnięcia na kafelku? Coś jak gesty. Może w tym oknie konfiguracja które się pojawia teraz dodać oprócz pól Parametr i Sposób wyświetlania wartości dodać jeszcze możliwość ustawienia wartości danego parametru. Albo inna opcja po przytrzymaniu jest możliwość wyboru dwóch opcji: konfiguruj kafelek oraz ustaw wartość i po wybraniu pojawia się odpowiednie okienko. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Panowie czy Wy w swoich smartfonach lub tabletach możecie zmieniać temp. zadaną?
Gdzie można pobrać wcześniejszą wersję esterownika mobile? Jeszcze raz dokładnie napiszę jak to wygląda u mnie: po jednokrotnym dotknięciu okna z temp CO lub innego pojawia się wykres, po przytrzymaniu konfiguracja a tu dwie opcje: parametr i sposób wyświetlania wartości |
|||
|
||||
ven
![]() |
Jak chcesz zmienić teraz temp zadaną, możesz wejść w opcje -> Parametry użytkownika. Na razie nie da się z ekranu głównego zmienić temp. zadanej CO.
Myślimy na rozwiązaniem. Skłaniam się ku rozwiązaniu takiemu: - krótkie kliknięcie - zmiana temp zadanej, reset podajnika itd. (zależnie od zawartości kafelka) - długie - konfiguracja kafelka, wydaje mi się że nie ma sensu tam wykresów umieszczać skoro i tak są w menu. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
ven napisał » 2012-12-18 21:11 Jak chcesz zmienić teraz temp zadaną, możesz wejść w opcje -> Parametry użytkownika. Na razie nie da się z ekranu głównego zmienić temp. zadanej CO. Myślimy na rozwiązaniem. Skłaniam się ku rozwiązaniu takiemu: - krótkie kliknięcie - zmiana temp zadanej, reset podajnika itd. (zależnie od zawartości kafelka) - długie - konfiguracja kafelka, wydaje mi się że nie ma sensu tam wykresów umieszczać skoro i tak są w menu. Ok dzięki za informację, zgadzam się w 100% jeżeli chodzi o wykresy takie rozwiązanie jakie zaproponowałeś będzie praktyczne |
|||
|
||||
Luka1
![]() |
ven napisał » 2012-12-18 21:11 Jak chcesz zmienić teraz temp zadaną, możesz wejść w opcje -> Parametry użytkownika. Na razie nie da się z ekranu głównego zmienić temp. zadanej CO. Myślimy na rozwiązaniem. Skłaniam się ku rozwiązaniu takiemu: - krótkie kliknięcie - zmiana temp zadanej, reset podajnika itd. (zależnie od zawartości kafelka) - długie - konfiguracja kafelka, wydaje mi się że nie ma sensu tam wykresów umieszczać skoro i tak są w menu. Moim zdaniem też, bedzie to najlepsze rozwiazanie |
|||
|
||||
Stan
![]() |
darekgr1 napisał » 2012-12-18 20:07 - przy braku połączenia z internetem pojawiają się kreseczki, może by zastosować rozwiązanie z wszelkich widgetow pogodowych, widoczny jest ostatni odczyt plus drobna informacja o tym kiedy ostatnio aktualizowano parametry Zdecydowanie nie, taka informacja będzie myląca a po za tym zupełnie bez użyteczna (co nam po temperaturach z przed np godziny) widget musiałby bardzo wyraźnie zaznaczyć że brak jest połączenia ze sterownikiem. To nie widget pogodowy, tak jak jest, jest ok. |
|||
|
||||
mucia
![]() |
A jak często zmieniacie temp. zadana?
Ja ustawiłem ponad pół roku temu i tak jest cały czas ( tylko jak zmieniłem na ratorta-ręczny to trza było zmienić, ale to na sterowniku) a tak po jakiego... Niech zostanie jak jest z tymi wykresami. Dalej proszę o info czy jesteśmy zalogowani czy nie. Jak tego nie będzie to jeśli zostawimy nieświadomie telefon lub tablet zalogowany dopiero będzie jazda ![]() |
|||
|
||||
darekgr1
![]() |
Jak Wam działa pokazywanie wykresów? U mnie jest tak, że jak przesune w lewo to widzę godziny z dnia poprzedniego, ale nie wczytuje mi samych wykresów dla tych godzin. Też tak macie? W zasadzie to nie udało mi się w żaden sposób zobaczyć wykresów z dnia innego niż dzisiejszy.
|
|||
|
||||
ven
![]() |
darekgr1 napisał » 2012-12-24 11:50 Jak Wam działa pokazywanie wykresów? U mnie jest tak, że jak przesune w lewo to widzę godziny z dnia poprzedniego, ale nie wczytuje mi samych wykresów dla tych godzin. Też tak macie? W zasadzie to nie udało mi się w żaden sposób zobaczyć wykresów z dnia innego niż dzisiejszy. Przechodzenie między dniami jest po naciśnięciu klawisza menu. |
|||
|
||||
Loki
![]() |
darekgr1 napisał » 2012-12-24 11:50 Jak Wam działa pokazywanie wykresów? U mnie jest tak, że jak przesune w lewo to widzę godziny z dnia poprzedniego, ale nie wczytuje mi samych wykresów dla tych godzin. Też tak macie? W zasadzie to nie udało mi się w żaden sposób zobaczyć wykresów z dnia innego niż dzisiejszy. U mnie to działa tak, że jeśli wczyta się poprzedni/następny dzień (z menu - u mnie softkey z trzema kropkami) to potem można przesuwać wykres w całym wczytanym zakresie. |
|||
|
||||
darekgr1
![]() |
No to u mnie coś jest nie tak, jak wczytam inny dzień to wykresu z dzisiaj znika i niema kontynuacji.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 29Następna stronaOstatnia strona | ||||