W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  Aplikacje mobilne  eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 29Next pageLast page
2012-12-16 23:12
  seba Posts: 1371 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Niby dlaczego bana... ten sam autor

2012-12-17 09:38
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Jest już w markecie wersja 1.5.3, Panowie sprawdźcie czy teraz są problemy.

Darase dzięki za udostępnienie sterownika, dzisiaj sprawdzę co z tymi wykresami.




2012-12-17 10:44
  w84u Posts: 177 Ostrzeżenie: 0
Przed sekundą sprawdzałem (i pobrałem) wersja1.5.2 ? jest tylko do pobrania
2012-12-17 11:34
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Bo zapomniałem zmienić nazwę wersji a aplikacji , jednak jest to na pewno wersja 1.5.3. Widać to po opisie w markecie w polu: Co nowego.


2012-12-17 12:01
  w84u Posts: 177 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2012-12-17 10:34
Bo zapomniałem zmienić nazwę wersji a aplikacji , jednak jest to na pewno wersja 1.5.3. Widać to po opisie w markecie w polu: Co nowego.



 Rozumię Mam jeszcze pytanie, czy to jakiś feler, ale mój smartphon po zalogowaniu do Google play (dawny market) nie wykrywa eSMobile do pobrania jako aktualizacji. Może to przez używanie poprzednio wersji alfa i beta?
2012-12-17 12:15
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
w84u napisał » 2012-12-17 11:01

 Rozumię Mam jeszcze pytanie, czy to jakiś feler, ale mój smartphon po zalogowaniu do Google play (dawny market) nie wykrywa eSMobile do pobrania jako aktualizacji. Może to przez używanie poprzednio wersji alfa i beta?

Tak, musisz odinstalować aplikacje i zainstalować z marketu (aby była powiązana z tą z marketu)


2012-12-17 12:22
  nicknowy Posts: 16 Ostrzeżenie: 0
Czy ktoś może sprawdzić:
- czy po zmianie hasła do konta na portalu esterownik.pl, może zalogować się poprzez eSterownik Mobile. Ja niestety pomimo wprowadzania poprawnie danych autoryzacyjnych nie mogę się zalogować poprzez aplikację androidową. Tak już miałem na poprzedniej wersji aplikacji.

Deinstalowałem i ponownie instalowałem aplikację i nic nie pomaga, ciągle mam informację nie poprawny login lub hasło.

Mogę tylko korzystać będąc w swojej sieci LAN.
2012-12-17 12:35
  seba Posts: 1371 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
nicknowy zwóć uwagę czy podczas wpisywania hasła klawiatura androidowa nie dodaje Ci na końcu spacji. Jeśli tak, usuń tą spację...
A druga sprawa, to nie może być w haśle spacji...
2012-12-17 12:47
  nicknowy Posts: 16 Ostrzeżenie: 0
Spacji nie ma. Urządzenie to SGS III z Androidem 4.1.1 w haśle używam małych liter oraz cyfry. A przestałem mieć dostęp jak zachciało mi się zmienić na portalu :(, ba już nawet przywróciłem na to pierwsze, które przez dłuższy czas działało, przez różne przeglądarki mogę się logować, a poprzez eMobile nie :(. Jak wchodzę w Wybierz Sterownik to otrzymuję komunikat: Proszę czekać pobieranie listy sterowników i następnie: Niepoprawny login/hasło.

A, gdy próbuje wyświetlić jakikolwiek wykres (z nie wybranym sterownikiem) to dostaje komunikat:

Wystąpił błąd podczas pobierania danych: Error_WrongUserPassword

Teraz 12:05 2012-12-17 zrobiłem tak:
Wszedłem do menadżera aplikacji, odszukałem eSterownik Mobile, wymusiłem zatrzymanie, pacnąłem na wyczyść dane. Uruchomiłem eSterownik Mobile, wszedłem w Wybierz Sterownik i mam listę ogólno dostępnych sterowników, natomiast w polu Właściciel mam zero sterowników, czyli nie widzę swojego.
2012-12-17 14:15
  minertu Posts: 1974 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
nicknowy napisał » 2012-12-17 11:22
Czy ktoś może sprawdzić:
- czy po zmianie hasła do konta na portalu esterownik.pl, może zalogować się poprzez eSterownik Mobile. Ja niestety pomimo wprowadzania poprawnie danych autoryzacyjnych nie mogę się zalogować poprzez aplikację androidową. Tak już miałem na poprzedniej wersji aplikacji.

Deinstalowałem i ponownie instalowałem aplikację i nic nie pomaga, ciągle mam informację nie poprawny login lub hasło.

Mogę tylko korzystać będąc w swojej sieci LAN.
Miałem kiedyś podobnie pomogło wymazanie loginu i hasła z ponownym wprowadzeniem,od tego czasu działa prawidłowo.
2012-12-17 14:29
  nicknowy Posts: 16 Ostrzeżenie: 0
Jak usunę login i hasło to mam dostęp do listy ogólno dostępnych, jak wprowadzę login i hasło to mam informację o nieprawidłowym loginie i/lub haśle.

Gdzieś jest problem tylko nie wiem, gdzie :(
2012-12-17 15:21
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
nicknowy napisał » 2012-12-17 13:29
Jak usunę login i hasło to mam dostęp do listy ogólno dostępnych, jak wprowadzę login i hasło to mam informację o nieprawidłowym loginie i/lub haśle.

Gdzieś jest problem tylko nie wiem, gdzie :(

Jaki masz id sterownika ?
Uruchom na jakiś czas aplikację sprawdzę w logach, co jest nie tak.
2012-12-17 15:34
  nicknowy Posts: 16 Ostrzeżenie: 0
ID wysłałem via PW. eSterownik Mobile mam uruchomione.
2012-12-17 15:53
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Mam w logach informację że wpisujesz inny hasło i inne jest w bazie (hash się nie zgadza).
Aby potwierdzić gdzie jest ok, proszę wpisz swój login i hasło na stronie: https://esterownik.pl/api/hash.php
i podeślij mi na priv wygenerowany hash.

2012-12-17 16:05
  KONAn Posts: 254 Ostrzeżenie: 0
Mi w wersji 1.5.0 nie działa programator pompy CWU...tzn odpala się i można zmieniać różne parametry ale nie mogę zmienić kafelków-godzin pracy pompy - "klikam" na nie ale nie zapisuje zmian ... z nowszymi wersjami nie sprawdzałem.


Samsung Galaxy Tab 10.1 GPT 7500
2012-12-17 21:43
  hetmanpoz Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
U mnie bez zmian nowa wersja stary problem.
Nie wiem czy to ma jkies znaczenie ale znajomy ma ta samą wersje androida co ja ( wersja 2.2.2 ) poprosiłem go o zainstalowanie programu. i u niego też nie działa :(
2012-12-17 23:29
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Zrobiłem testy na emulatorze z Androidem 2.2 i wszystko działa. Twój sterownik też.
Co dokładnie nie działa ? Pojawia się jakiś błąd ?

2012-12-17 23:49
  hetmanpoz Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
program działa do momentu aż nie zaznacze jakiegokolwiek sterownika próbowałem nawet z listy sterowników bez logowania do swojego a jak tylko zazancze sterownik ekran robi sie czarny a po chwili błąd i opcje zamknij czekaj zgłos
2012-12-18 09:03
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
hetmanpoz napisał » 2012-12-17 22:49
program działa do momentu aż nie zaznacze jakiegokolwiek sterownika próbowałem nawet z listy sterowników bez logowania do swojego a jak tylko zazancze sterownik ekran robi sie czarny a po chwili błąd i opcje zamknij czekaj zgłos

Zgłoś ten błąd, to dostanę informację.
2012-12-18 10:50
  hetmanpoz Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
chyba nic z tego błąd juz dawno chciałem zgłosić i za każdym razem dostaje informacje że aplikacje sklep google została niespodziewanie zatrzymana. Ponawiam proźbe o przesłanie pierwotnej wersji na poczte tak żebym mógł mieć podgląd do pieca a nowe wersje dalej bede testował
First pagePrevious page3 / 29Next pageLast page
Users on-line: