Forum Aplikacje mobilne eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona12 / 29Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
kedar76
|
dzięki DARASE poszło
tylko jak to się stało że przeoczyłem aktualizację |
|||
|
||||
darase
|
Jest taka funkcja w Google powiadamiaj o aktualizacji.
|
|||
|
||||
kedar76
|
tak wiem mam ją ustawioną ale jakoś przeoczyłem :
a co nowego mamy w tej aktualizacji po nie przeczytałem i od razu zainstalowałem |
|||
|
||||
darase
|
Aktualizacja nie działało-działa
|
|||
|
||||
Chesser
|
Cześć wszystkim.
Mam taki problem... brak uprawnień w aplikacji mobile. Widzę sterownik, ale nie mogę zmienić ustawień. Android 4.1.2. Wersja programu 1.5.6. Hasło zmienione na długie. Może ktoś doradzić jak dodać te uprawnienia? |
|||
|
||||
darase
|
Widzisz siebie w sterowniku jako właściciel gdy wciśniesz wybierz sterownik?
|
|||
|
||||
Chesser
|
Nie. Na moim logine nie widzę żadnego
sterownika tylko swój i informację „Authorization Requaired” Jak wchodzę na listę sterowników to informację „Niepoprawny login i/lub hasło” |
|||
|
||||
darase
|
Daj na priw hasło i login to sprawdzę, aplikację aktualizowałeś?
|
|||
|
||||
Chesser
|
Poszło na priv
|
|||
|
||||
darase
|
Poszła odp.
|
|||
|
||||
darase
|
P.S. Zmień hasło bo Ci zmienię ustawienia
|
|||
|
||||
Chesser
|
I już wszystko pięknie działa. Dzięki wielkie!
p.s. hasło zmienione J |
|||
|
||||
darase
|
Nie ma za co , to ja dziękuję za zaufanie
|
|||
|
||||
ame2
|
Witam.
mam problem z Mobile - pojawia mi się komunikat "błąd parsowania". Wersja esterownika -1.5.6 . Hasło i login poprawne- obsługa przez WWW w kompie działają poprawnie . Próbowałem na innym telefonie - ale ten sam "błąd parsowania" Jakieś dobre pomysły ???? |
|||
|
||||
darase
|
Pomimo błędu wykresy działają i wszystkie funkcje oprócz strony głównej.
Od kiedy problem? |
|||
|
||||
mbulka
|
Chciałem zgłosić 2 uwagi do samej aplikacji:
1. kontrolka "Pompa CWU" - mogłaby się zaświecać (na dowolny kolor) przy pracy pompy jako mieszająca. W tej chwili pompa pracuje a sygnalizacji o tym brak. 2. Wyskalowanie "Temperatury podłogówki" jako wskaźnik kołowy mogłoby być w zakresie 0-30 stC (tak samo jak wskaźnik dla "Temp. wewn") |
|||
|
||||
ame2
|
Witam.
Problem z "błędem Parsowania" występuje od pierwszego uruchomienia. Piec odpaliem na Brulim 7.12.2013 - korzystałem z adresu sieci lokalnej na kompie. Chyba 10.12.2013 zainstalowałem na telefonie Mobile i od razu miałem problem- tyle że bardzo mnie to nie boli bo zwykle jestem w pracy gdzie mam kompa. Zwróćcie uwagę na pewną okoliczność : przy próbie zarejestrowania sterownika na stronie www coś poszło nie tak i sterownik nie pojawił się na liście moich sterowników ( jednak otrzymałem identyfikator na którym komunikacja nie ruszyła) Wtedy chyba próbowałem zarejestrować go powtórnie i otrzymałem komunikat, że taki sterownik jest już zarejestrowany. Po powtórnym zalogowaniu na esterowniku odczytałem identyfikator i po jego wbiciu w bruliego wszystko zagrało prawidłowo. Może gdzieś w bazie danych macie 2 identyfikatory sterownika (w co szczerze wątpię ??? |
|||
|
||||
darase
|
Kolego błąd występuje u Ciebie z pierwszą stroną aplikacji esterownik mobile. Wykresy i menu działają w moim telefonie.
W ostateczności skasuj obecne konto, zarejestruj się jeszcze raz i wpisz identyfikator ponownie. |
|||
|
||||
ame2
|
darase napisał » 2013-12-20 22:24 Kolego błąd występuje u Ciebie z pierwszą stroną aplikacji esterownik mobile. Wykresy i menu działają w moim telefonie. W ostateczności skasuj obecne konto, zarejestruj się jeszcze raz i wpisz identyfikator ponownie. faktycznie reszta działa ?! czy skasowanie konta spowoduje utratę danych związanych z zasypem paliwa ?? - wg mnie chyba tak , więc muszę te dane później nanieść ponownie ? ps. pytanie z innej beczki(trochę w nawiązaniu do posta wyżej ) Jaki jest algorytm sterownia pompą cwu w trybie cu+miesz- bo nie ogarniam i też nie widzę wizualizacji stanu pompy |
|||
|
||||
darase
|
Cwu+mieszająca pilnuje żeby temperatura powrotu nie spadła poniżej zadanej i żeby temperatura Cwu była taka jaką chcesz mieć.
Napisz bezpośrednio do E-S może coś poradzą. Zmieniłem sobie ostatnią cyfrę identyfikatora i aplikacja mobilna esterownik dalej mi działała. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona12 / 29Następna stronaOstatnia strona | ||||