Forum  Aplikacje mobilne  eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj
First pagePrevious page12 / 29Next pageLast page
2013-11-24 10:18
  kedar76 Posts: 150 Ostrzeżenie: 0
dzięki DARASE poszło
tylko jak to się stało że przeoczyłem aktualizację
2013-11-24 10:22
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Jest taka funkcja w Google powiadamiaj o aktualizacji.

2013-11-24 10:26
  kedar76 Posts: 150 Ostrzeżenie: 0
tak wiem mam ją ustawioną ale jakoś przeoczyłem :
a co nowego mamy w tej aktualizacji po nie przeczytałem i od razu zainstalowałem
2013-11-24 10:32
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Aktualizacja nie działało-działa
2013-11-28 14:39
  Chesser Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Cześć wszystkim. 
Mam taki problem... brak uprawnień w aplikacji mobile. Widzę sterownik, ale nie mogę zmienić ustawień. Android 4.1.2. Wersja programu 1.5.6. Hasło zmienione na długie. Może ktoś doradzić jak dodać te uprawnienia?
2013-11-28 14:41
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Widzisz siebie w sterowniku jako właściciel gdy wciśniesz wybierz sterownik?
2013-11-28 15:03
  Chesser Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Nie. Na moim logine nie widzę żadnego
sterownika tylko swój i informację „Authorization Requaired” 
Jak wchodzę na listę sterowników to
informację „Niepoprawny login i/lub hasło”
2013-11-28 15:04
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Daj na priw hasło i login to sprawdzę, aplikację aktualizowałeś?
2013-11-28 15:20
  Chesser Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Poszło na priv
2013-11-28 15:35
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Poszła odp.
2013-11-28 15:37
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
P.S. Zmień hasło bo Ci zmienię ustawienia
2013-11-28 15:47
  Chesser Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
I już wszystko pięknie działa. Dzięki wielkie!


 p.s. hasło zmienione J

2013-11-28 15:51
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Nie ma za co , to ja dziękuję za zaufanie
2013-12-20 00:09
  ame2 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam.
mam problem z Mobile - pojawia mi się komunikat "błąd parsowania". Wersja esterownika -1.5.6 . Hasło i login poprawne- obsługa przez WWW w kompie działają poprawnie  . Próbowałem na innym telefonie - ale ten sam "błąd parsowania"
Jakieś dobre pomysły ????
2013-12-20 00:23
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Pomimo błędu wykresy działają i wszystkie funkcje oprócz strony głównej.

Od kiedy problem?
2013-12-20 09:03
  mbulka Posts: 28 Ostrzeżenie: 0
Chciałem zgłosić 2 uwagi do samej aplikacji:
1. kontrolka "Pompa CWU" - mogłaby się zaświecać (na dowolny kolor) przy pracy pompy jako mieszająca. W tej chwili pompa pracuje a sygnalizacji o tym brak.
2. Wyskalowanie "Temperatury podłogówki" jako wskaźnik kołowy mogłoby być w zakresie 0-30 stC (tak samo jak wskaźnik dla "Temp. wewn")
2013-12-20 21:27
  ame2 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam.
Problem z "błędem Parsowania" występuje od pierwszego uruchomienia. Piec odpaliem na Brulim 7.12.2013 - korzystałem z adresu sieci lokalnej na kompie.
Chyba 10.12.2013 zainstalowałem na telefonie Mobile i od razu miałem problem- tyle że bardzo mnie to nie boli bo zwykle jestem w pracy gdzie mam kompa. Zwróćcie uwagę na pewną okoliczność :
przy próbie zarejestrowania sterownika na stronie www coś poszło nie tak i sterownik nie pojawił się na liście moich sterowników ( jednak otrzymałem identyfikator na którym komunikacja nie ruszyła)  Wtedy chyba próbowałem zarejestrować go powtórnie i otrzymałem komunikat, że taki sterownik jest już zarejestrowany. Po powtórnym zalogowaniu na esterowniku odczytałem identyfikator i po jego wbiciu w bruliego wszystko zagrało prawidłowo. Może gdzieś w bazie danych macie 2 identyfikatory sterownika (w co szczerze wątpię  ??? 
2013-12-20 23:24
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Kolego błąd występuje u Ciebie z pierwszą stroną aplikacji esterownik mobile. Wykresy i menu działają w moim telefonie.
W ostateczności skasuj obecne konto, zarejestruj się jeszcze raz i wpisz identyfikator ponownie.
2013-12-21 00:24
  ame2 Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
darase napisał » 2013-12-20 22:24
Kolego błąd występuje u Ciebie z pierwszą stroną aplikacji esterownik mobile. Wykresy i menu działają w moim telefonie.
W ostateczności skasuj obecne konto, zarejestruj się jeszcze raz i wpisz identyfikator ponownie.


faktycznie reszta działa ?!
czy skasowanie konta spowoduje utratę danych związanych z zasypem paliwa ?? - wg mnie chyba tak , więc muszę te dane później nanieść ponownie ?
ps. pytanie z innej beczki(trochę w nawiązaniu do posta wyżej )
Jaki jest algorytm sterownia pompą cwu w trybie cu+miesz- bo nie ogarniam i też nie widzę  wizualizacji stanu pompy
2013-12-21 00:35
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Cwu+mieszająca pilnuje żeby temperatura powrotu nie spadła poniżej zadanej i żeby temperatura Cwu była taka jaką chcesz mieć.

Napisz bezpośrednio do E-S może coś poradzą.

Zmieniłem sobie ostatnią cyfrę identyfikatora i aplikacja mobilna esterownik dalej mi działała.
First pagePrevious page12 / 29Next pageLast page
Users on-line: czarzasty, DKo70, jacekw80, naczelnik

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more