Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Brak komunikacji panela ze sterownikiem, sprawdź połączenie Subskrybuj | ||||
|
||||
xzedx
![]() |
Witam, w dniu wczorajszym o 3.45 piec przestał działać, w komunikacie na panelu jak powyżej, brak komunikacji na przemiennie w 3 językach i pokazuje same 0 na czujnikach. Brak dostępu do przez internet do pieca. Piec nie działa.
Nic nie było ruszane, karta sd była formatowana przez internet 19.02.2025. Co mam robić, marznę z góry dzięki za pomoc.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Dzwoń do serwisu ES.
Udostępnij sterownik jako publiczny. Przez internet też nie można sterować? |
|||
|
||||
xzedx
![]() |
nie da rady się połączyć przez internet, urządzenie niedostępne, od serwisu wiem że koło karty powinna się palić dioda, nie pali się, więc coś z płytką jest nie tak, jakby coś z zasilaniem
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
No to jak serwis nic nie poradził to chyba musisz go spakować i wysłać do Kutna. Albo gdzieś szybko kupić starszy z używanych. Szukaj zakładki kupię/sprzedam. Niedobry czas na takie awarie. Robiłeś reset zasilania. Sprawdzałeś bezpieczniki? Był zanik zasilania sieciowego? Coś robiłeś w okolicy sterownika wcześniej? Sprawdzałeś połączenie kablowe sterownik - panel? Może przy panelu zaciski zaśniedziały od wilgoci. |
|||
|
||||
xzedx
![]() |
Piec przestał działać o 3.45 w nocy 25.02 był czyszczony tydzień wcześniej, prąd raczej nie zaniknął bo nie ma w logach centralki alarmowej nie ma zanotowanego braku prądu z tego dnia i godziny, do tych gniazdek jest podłączona grzałka do boilera i działa, piec przepiąłem do innego gniazdka i nic. Prąd na płytce jest bo uruchamia sterownik z komunikatem jak i przy wtyczce do internetu palą się diody. O 8 mej ma być ktoś od piecyk ma rozebrać płytkę i próbować naprawić lub od razu że sterownikiem odsyłamy do serwisu stwierdzi na miejscu, w serwisie powiedzieli że płytkę podobna z takim samym rozstawieniem czujników mają jak nie naprawią tej.
|
|||