Forum eCoal.pl v3.5 Jaki tryb pomp wilo wybrać? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
mariuszlol23
|
Załączyłem ochronę powrotu przez CWU. Na dworze ciepłej jak tydzień temu. Ciekawe ile spali w tym tygodniu.
Zastanawia mnie dlaczego raz w nocy woda w zasobniku zrównuje się z temperatura pieca, a większość czasu jest dużo poniżej. |
|||
|
||||
faco
|
Widzę ze kolega szybko wrócił na stare ustawienia
|
|||
|
||||
mariuszlol23
|
Faco proszę zerknij na wykresach 14 i 15 grudnia. Gdy się puści wiekszd ciepło na dom to już tak kolorowo nie jest. Teraz to chyba tylko ochrona przez CWU.
Przestawienie czujnika w CWU jest przesunięte na wiosnę, bo Tata nie chce się zabawić w kotłowni w okresie grzewczym hehe. |
|||
|
||||
faco
|
Nie widziałem tam żadnego większego ciepła na dom a jedynie częstsze użycie bojlera co spowodował mix na wykresie.
Tak na marginesie pisząc, spuszczenie wody na bojlerze przecież nie wpływa na resztę instalacji która normalnie grzeje. Zastawiasz zawory do wężownic i zastawiasz zawory zimna i ciepła woda do bojlera. Spuszczasz wodę z bojlera a instalacja nadal grzeje. Po zmianie kapilary puszczasz zimna wodę na bojler, potem odpuszczasz w domu ciepła aby wyszło powietrze i na koniec otwierasz zawory z wężownicy. Nie wiem w czym tam widzicie problem, ze jest okres grzewczy |
|||
|
||||
mariuszlol23
|
W tym że zajebisty instalator nie zrobił kurka, i trzeba odkręcać. A 300 litrów to trochę jest. Ja bym to robił, ale nie ja rzadze hehe
|
|||
|
||||
faco
|
Jak brak możliwości zrobienia teraz to ja najbardziej słuszna decyzja, aby zrobić wiosną.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||