Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Jaki tryb pomp wilo wybrać? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Załączyłem ochronę powrotu przez CWU. Na dworze ciepłej jak tydzień temu. Ciekawe ile spali w tym tygodniu.
Zastanawia mnie dlaczego raz w nocy woda w zasobniku zrównuje się z temperatura pieca, a większość czasu jest dużo poniżej. |
|||
|
||||
faco
![]() |
Widzę ze kolega szybko wrócił na stare ustawienia
![]() |
|||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Faco proszę zerknij na wykresach 14 i 15 grudnia. Gdy się puści wiekszd ciepło na dom to już tak kolorowo nie jest. Teraz to chyba tylko ochrona przez CWU.
Przestawienie czujnika w CWU jest przesunięte na wiosnę, bo Tata nie chce się zabawić w kotłowni w okresie grzewczym hehe. |
|||
|
||||
faco
![]() |
Nie widziałem tam żadnego większego ciepła na dom a jedynie częstsze użycie bojlera co spowodował mix na wykresie.
Tak na marginesie pisząc, spuszczenie wody na bojlerze przecież nie wpływa na resztę instalacji która normalnie grzeje. Zastawiasz zawory do wężownic i zastawiasz zawory zimna i ciepła woda do bojlera. Spuszczasz wodę z bojlera a instalacja nadal grzeje. Po zmianie kapilary puszczasz zimna wodę na bojler, potem odpuszczasz w domu ciepła aby wyszło powietrze i na koniec otwierasz zawory z wężownicy. Nie wiem w czym tam widzicie problem, ze jest okres grzewczy ![]() |
|||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
W tym że zajebisty instalator nie zrobił kurka, i trzeba odkręcać. A 300 litrów to trochę jest. Ja bym to robił, ale nie ja rzadze hehe
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Jak brak możliwości zrobienia teraz to ja najbardziej słuszna decyzja, aby zrobić wiosną.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||