Forum eCoal.pl v3.5 Kogoś do sprawdzenia ustawień pieca Subskrybuj | ||||
|
||||
SzyMat
|
Ogniwo eko plus 16kw ecoal 3.5v
Nie dopala węgla i robi spieki w trybie zima kogoś kto ogarnie doradzi
|
|||
|
||||
marena
|
z fusów mamy wróżyć?
|
|||
|
||||
leON22
|
Opisz dokładnie swoją instalację , czym palisz i udostępnij publicznie swój sterownik , na pewno ktoś się odezwie i podpowie co masz zrobić . Na temat niedopalonych spieków kokosowych w szukajcie na forum również znajdziesz sporo informacji . Przyczyn takiego problemu może być kilka , główny to źle ustawione parametry spalania np.za bogata mieszanka tzn.za dużo paliwa za mało powietrza , za krótka przerwa między podaniami itd.
|
|||
|
||||
faco
|
Takie tematy są na forum i jest tego od groma, popróbować rozwiązań z podobnych tematów i tyle. Nie uczyć lenistwa. Innym w ogóle piece nie dają ciepła czy mają większe problemy. I tutaj tak samo są instalatorzy, firmy instalacyjne wezwać, zapłacić i tyle. Ale trzeba płacić więc lepiej za darmo szukać tutaj a chętnych coraz mniej i ja się temu nie dziwię
Bez urazy ale powiem tak, szeptaj do ucha a wszystko można ruszyć |
|||
|
||||
SzyMat
|
Marena, jestem laikiem ;D.
Lemon, dzięki za merytoryczna odpowiedź. Postaram się uzupełnić post. Faco, podlinkuj proszę podobny post z taką potrzebą.Po co jest to forum skoro z każdym problemem można zadzwonić do firmy instalatorskiej? Do tej pory miałem najwyraźniej złudne przeświadczenie iż znajdę na takim forum tylko osoby przepełnione konkretem, Tak masz rację jestem leniwy i jedyna uczciwa cena to za darmo, to szeptaj dalej ;* |
|||