Forum Pello v3.5 Defro evopell 8kw ciągle rozpalanie Subskrybuj | ||||
|
||||
Sayan93
|
Witam jestem nowym użytkownikiem piecyk posiadam około 3 miesiące 2 miesiące grzane tylko na wodę a od miesiąca już na grzejniki i mam problem z częstym rozpalaniem w 300h pracy kotła rozpalił się on 900 razy jak można zredukować to rozpalanie proszę o pomoc . Pozdrawiam
|
|||
|
||||
marcins
|
Możesz:
- zainstalować regulator pokojowy, wtedy kocioł będzie się rozpalał tylko przy żądaniu ciepła - zwiększyć histerezę wyłączenia kotła, o ile problem jest taki że kocioł za szybko się rozpędza i przebija temperaturę zadaną - zmniejszyć moc kotła - podłączyć sterownik do neta to będzie widać wszystko na wykresach co się dzieje |
|||
|
||||
Sayan93
|
Moc mam ustawioną na 3 mogę zmniejszyć do 2 ,kocioł szybko sie nagrzewa o szybko się studzi
|
|||
|
||||
marcins
|
raczej pójść w kierunku zmniejszenia mocy maksymalnej - bo to na niej zapewne szybko się rozpędza i nie zdąży wyhamować przed temperaturą zadaną
może Pan to też zrobić parametrem "ograniczonej mocy kotła" np na 70% |
|||
|
||||
Sayan93
|
Oki jutro spróbuję i dam znać czy pomoglo
|
|||
|
||||
Czeskan
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. od trzech dni mam zainstalowany nowy piec Defro Evopell 8kw Mój problem polega na tym, że instalatorzy źle poustawiali piec i ten w ogóle się nie wyłącza, pracuje ciągle na dużych obrotach. Temperaturę na piecu mam ustawioną na 62 stopnie a w domu mam 26 stopni. Najgorsze, że nie potrafie ustawić pieca aby obniżyć temperaturę w mieszkaniu. W tej chwili piec spala ok. 2.5 worka na dobę, "masakra> Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
|||
|
||||
Piec-cieplo
|
Witam, od trzech miesięcy mam Defro Evopell 8kw. Jak ustawić sterownik, aby pokazywał z mieszkania jaki jest stan podajnika, tzn. ile jest pelletu w podajniku. Dziękuję z góry za pomoc.
|
|||