Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum Pello v3.5 Defro evopell 8kw ciągle rozpalanie Subskrybuj | ||||
|
||||
Sayan93
![]() |
Witam jestem nowym użytkownikiem piecyk posiadam około 3 miesiące 2 miesiące grzane tylko na wodę a od miesiąca już na grzejniki i mam problem z częstym rozpalaniem w 300h pracy kotła rozpalił się on 900 razy jak można zredukować to rozpalanie proszę o pomoc . Pozdrawiam
|
|||
|
||||
marcins
![]() |
Możesz:
- zainstalować regulator pokojowy, wtedy kocioł będzie się rozpalał tylko przy żądaniu ciepła - zwiększyć histerezę wyłączenia kotła, o ile problem jest taki że kocioł za szybko się rozpędza i przebija temperaturę zadaną - zmniejszyć moc kotła - podłączyć sterownik do neta to będzie widać wszystko na wykresach co się dzieje |
|||
|
||||
Sayan93
![]() |
Moc mam ustawioną na 3 mogę zmniejszyć do 2 ,kocioł szybko sie nagrzewa o szybko się studzi
|
|||
|
||||
marcins
![]() |
raczej pójść w kierunku zmniejszenia mocy maksymalnej - bo to na niej zapewne szybko się rozpędza i nie zdąży wyhamować przed temperaturą zadaną
może Pan to też zrobić parametrem "ograniczonej mocy kotła" np na 70% |
|||
|
||||
Sayan93
![]() |
Oki jutro spróbuję i dam znać czy pomoglo
|
|||
|
||||
Czeskan
![]() |
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. od trzech dni mam zainstalowany nowy piec Defro Evopell 8kw Mój problem polega na tym, że instalatorzy źle poustawiali piec i ten w ogóle się nie wyłącza, pracuje ciągle na dużych obrotach. Temperaturę na piecu mam ustawioną na 62 stopnie a w domu mam 26 stopni. Najgorsze, że nie potrafie ustawić pieca aby obniżyć temperaturę w mieszkaniu. W tej chwili piec spala ok. 2.5 worka na dobę, "masakra> Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam |
|||
|
||||
Piec-cieplo
![]() |
Witam, od trzech miesięcy mam Defro Evopell 8kw. Jak ustawić sterownik, aby pokazywał z mieszkania jaki jest stan podajnika, tzn. ile jest pelletu w podajniku. Dziękuję z góry za pomoc.
|
|||