Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eSterownik.pl Nowa wersja strony ES (esterownik.pl) panelu do zdalnego zarządzania sterownikiem. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
rafalsk napisał » 2024-05-27 10:57 Może i jest zapisywany ale nie Firefoxsie Podobnie w programatorach paski przewijania też ne działają. Działają obie wymienione rzeczy - sugeruję wyczyścić dane przeglądarki żeby zaktualizowały się skrypty JS |
|||
|
||||
rafalsk
![]() |
||||
|
||||
swp_minkowskie
![]() |
Znacznie pogorszyla sie wydajnosc (performance) - czas odpowiedzi z serwera jest teraz na tyle wydluzony, ze np. reczna regulacja dmuchawy, czy zaworow odbywa sie "na wyczucie". Dopiero po zamknieciu menu i po dluzszej chwili mozna zobaczyc informacje np w ilu procentach jest otworzony zawor albo z jaka moca dziala dmuchawa.
To juz tak zostanie??? Nie przesadzajcie Panstwo z ES z oszczedzaniem... A jezeli jest to niezbedne, moze warto by bylo sie zastanowic nad zaoferowaniem - oprocz ciagle sie pogarszajacej wersji "standardowej" - abonamentu z rozsadna wydajnoscia, "niewykastrowanymi" funkcjami i w rozsadnej cenie. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
swp_minkowskie napisał » 2024-05-27 20:15 Znacznie pogorszyla sie wydajnosc (performance) - czas odpowiedzi z serwera jest teraz na tyle wydluzony, ze np. reczna regulacja dmuchawy, czy zaworow odbywa sie "na wyczucie". Dopiero po zamknieciu menu i po dluzszej chwili mozna zobaczyc informacje np w ilu procentach jest otworzony zawor albo z jaka moca dziala dmuchawa. To juz tak zostanie??? Nie przesadzajcie Panstwo z ES z oszczedzaniem... A jezeli jest to niezbedne, moze warto by bylo sie zastanowic nad zaoferowaniem - oprocz ciagle sie pogarszajacej wersji "standardowej" - abonamentu z rozsadna wydajnoscia, "niewykastrowanymi" funkcjami i w rozsadnej cenie. Do tego muszę się odnieść. W starej stronie będąc na ekranie głównym strona odświeżała się co 10 sekund. W nowej odświeżanie głównego ekranu to 5 sekund - ale nie ma problemu, mogę wrócić do starego performance i ustawić na 10 sekund. Co do ustalenia mocy dmuchawy w trybie ręcznym - przecież to jest parametr raz ustawiony - włączenie dmuchawy włączy ją z określoną mocą. Nie wydaje mi się również, żeby regulacja zaworu 4d byłaby problemem ![]() Widać dokładnie wartość otwarcia. I teraz najważniejsze pytanie - gdzie tutaj są nasze oszczędności ? PS. Nadal czekamy na maila z pytaniami - nie dotarł. |
|||
|
||||
Djack
![]() |
PrzemekP napisał » 2024-05-24 12:40 po kliknieciu w tryb ręczny... https://snipboard.io/PxdZL5.jpg https://snipboard.io/PxdZL5.jpg |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Djack napisał » 2024-05-28 11:52 po kliknieciu w tryb ręczny... Sprawdź raz jeszcze - już powinno być OK |
|||
|
||||
Djack
![]() |
||||
|
||||
swp_minkowskie
![]() |
PrzemekP napisał » 2024-05-28 07:10 swp_minkowskie napisał » 2024-05-27 20:15 Znacznie pogorszyla sie wydajnosc (performance) - czas odpowiedzi z serwera jest teraz na tyle wydluzony, ze np. reczna regulacja dmuchawy, czy zaworow odbywa sie "na wyczucie". Dopiero po zamknieciu menu i po dluzszej chwili mozna zobaczyc informacje np w ilu procentach jest otworzony zawor albo z jaka moca dziala dmuchawa. To juz tak zostanie??? Nie przesadzajcie Panstwo z ES z oszczedzaniem... A jezeli jest to niezbedne, moze warto by bylo sie zastanowic nad zaoferowaniem - oprocz ciagle sie pogarszajacej wersji "standardowej" - abonamentu z rozsadna wydajnoscia, "niewykastrowanymi" funkcjami i w rozsadnej cenie. Do tego muszę się odnieść. W starej stronie będąc na ekranie głównym strona odświeżała się co 10 sekund. W nowej odświeżanie głównego ekranu to 5 sekund - ale nie ma problemu, mogę wrócić do starego performance i ustawić na 10 sekund. Co do ustalenia mocy dmuchawy w trybie ręcznym - przecież to jest parametr raz ustawiony - włączenie dmuchawy włączy ją z określoną mocą. Nie wydaje mi się również, żeby regulacja zaworu 4d byłaby problemem ![]() Widać dokładnie wartość otwarcia. I teraz najważniejsze pytanie - gdzie tutaj są nasze oszczędności ? PS. Nadal czekamy na maila z pytaniami - nie dotarł. Wlasnie nagralem filmik z przykladem sterowania recznego zaworu 4D, gdzie mozna zobaczyc jak "szybko" uaktualnia sie stan otwierania zaworu... chetnie go Panu przysle, ale tutaj jest tylko mozliwe wstawienie z youtube... prosze mi podac adres mailowy, albo nr Whatsapp... |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
swp_minkowskie napisał » 2024-05-28 17:09 Wlasnie nagralem filmik z przykladem sterowania recznego zaworu 4D, gdzie mozna zobaczyc jak "szybko" uaktualnia sie stan otwierania zaworu... chetnie go Panu przysle, ale tutaj jest tylko mozliwe wstawienie z youtube... prosze mi podac adres mailowy, albo nr Whatsapp... proszę wysłać na info[at]esterownik.pl Filmik dostałem - chyba wiem gdzie leży problem - jutro wprowadzę poprawki. dodane 2024-05-29 13:46Zmieniony został sposób ustawień w trybie ręcznym - i dodałem parametry dla zaworów 4d pokazujące stopień otwarcia - update co 1 sekundę. To chyba powinno poprawić obsługę w trybie ręcznym. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Panie Przemku , a można by jeszcze prosić o możliwość zmiany histerezy pracy zaworu 4D co 0.5st , już kiedyś o tym wspominało kilku użytkowników . Wg mnie przy ustawieniu na 0 st zawór reaguje agresywnie ( za bardzo miesza ) przy 1st jest w miarę OK ale jak ktoś chce bardziej stabilną temp.wew. i stabilną pracę zaworu 4D to to 0.5 st dało by radę . Z góry thx za zmianę 😉
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Z histerezą popieram
![]() |
|||
|
||||
slawtaz
![]() |
||||
|
||||
Silenceres
![]() |
Proszę o stara wersję, przynajmniej abym miał możliwość wyboru. Tak się nie robi Panowie.
|
|||
|
||||
faust
![]() |
Nie działa usuwanie zdarzeń w statystykach - np usuwanie zasypu.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
leON22 napisał » 2024-05-29 16:19 Panie Przemku , a można by jeszcze prosić o możliwość zmiany histerezy pracy zaworu 4D co 0.5st , już kiedyś o tym wspominało kilku użytkowników . Wg mnie przy ustawieniu na 0 st zawór reaguje agresywnie ( za bardzo miesza ) przy 1st jest w miarę OK ale jak ktoś chce bardziej stabilną temp.wew. i stabilną pracę zaworu 4D to to 0.5 st dało by radę . Z góry thx za zmianę 😉 rj1972 napisał » 2024-05-29 22:06 Z histerezą popieram ![]() Te zmiany są to zmiany w sofcie sterownika - ja tylko przerobiłem stronę do zarządzania żeby łatwiejsze (lub też w ogóle możliwe) było zarządzanie przez urządzenia mobilne. dodane 2024-06-03 08:29 faust napisał » 2024-06-01 17:57 Nie działa usuwanie zdarzeń w statystykach - np usuwanie zasypu. Już poprawione |
|||
|
||||
MateoKoc
![]() |
Zauważyłem, że można zmienić nazwę urządzenia bez logowania.
![]() Także nie zdziwcie się, jak ktoś wam zmieni dla zabawy, albo na złość. |
|||
|
||||
jandomm
![]() |
Mam pytanie...
Czy w nowej wersji strony_es można wyswieetlić schemat instaacji ????? -a jeżeli tak to jak to zrobić ???? |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
MateoKoc napisał » 2024-06-13 17:18 Zauważyłem, że można zmienić nazwę urządzenia bez logowania. ![]() Także nie zdziwcie się, jak ktoś wam zmieni dla zabawy, albo na złość. Ciekawe. Bo moje urządzenie nazywało się rj1972 a teraz jest romjar. Przypadek z automatu czy jakiś psikus ? ![]() Ja tego nie zmieniałem. |
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
marena
![]() |
jandomm napisał » 2024-06-14 09:07 Mam pytanie... Czy w nowej wersji strony_es można wyswieetlić schemat instaacji ????? -a jeżeli tak to jak to zrobić ???? także zainteresowany lub czy jest możliwy powrót do starszej wersji? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||