Forum eCoal.pl Podłączenie do internetu Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
grzeh2000
|
Witam długo nie konfigurowałem internet i teraz nowy router i mam problem.Wpisuje IP ecoal w przeglądarce i nic nie wyskakuje konkretnego.Co robię nie tak?
|
|||
|
||||
leON22
|
Najpierw to sterownik musi się połączyć z nową siecią jaką stworzył nowy router , sprawdź czy w ustawieniach sterownik ma włączone DHCP ?
|
|||
|
||||
grzeh2000
|
To pierwszy misiek ,nie mam ustawień DHCP ale Zdalny serwer jest na tak ustawione
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
||||
|
||||
BEKSTER
|
Witam mam problem z kartą SD cały czas wyskakuje błąd karty oraz problem z siecią przez WiFi mogę się łączyć a przez telefon nie proszę o podpowiedź
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
BEKSTER napisał » 2024-03-03 14:29 Witam mam problem z kartą SD cały czas wyskakuje błąd karty oraz problem z siecią przez WiFi mogę się łączyć a przez telefon nie proszę o podpowiedź Spróbuj wymienić kartę SD (przy sterowniku wyłączonym z prądu). Możesz też zrobić format karty SD (polecenie ze strony lokalnej sterownika). W tej chwili jest niepodłączony - więc nie mamy możliwości zrobienia tego zdalnie. |
|||
|
||||
maciekdom82
|
Witam potrzebuje pomocy, kupiłem na olx używany sterownik ecoal 2.1 0.3.1.3 założyłem konto dodałem sterownik i tu są schody ster jest online z przeglądarki ale nie ma go na apce w telefonie. Zamiast ecoal czy bruli wyświetla się Dla każdego, jak chcę dodać uprawnienia to też jest inaczej, nie mogę też wejść do statystyk oraz ustawić powiadomień. Dodam że wiele już tych sterowników używanych zainstalowałem znajomym więc dane są wpisane dobrze.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Już powinno być OK
|
|||
|
||||
maciekdom82
|
Jest ok. dzieki
|
|||
|
||||
kemot34
|
Witam, podepnę się pod prośbę "maciekdom82" ponieważ mam podobny problem. A mianowicie po wymianie routera ustawiłem nowe dane i wszystko niby jest OK, to znaczy mam dostęp do platformy eSterownik i do ustawień kotła.
Ale problem jest w aplikacji na telefonie, nie ma mnie na liście urządzeń i nie mam wglądu na moje urządzenie. Proszę o pomoc jak to ogarnąć. Z góry dziękuję. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
kemot34 napisał » 2024-10-06 14:53 Witam, podepnę się pod prośbę "maciekdom82" ponieważ mam podobny problem. A mianowicie po wymianie routera ustawiłem nowe dane i wszystko niby jest OK, to znaczy mam dostęp do platformy eSterownik i do ustawień kotła. Ale problem jest w aplikacji na telefonie, nie ma mnie na liście urządzeń i nie mam wglądu na moje urządzenie. Proszę o pomoc jak to ogarnąć. Z góry dziękuję. Jaki masz sterownik ? bruli czy eCoal 2.1 czy też eCoal 2.4 ? |
|||
|
||||
kemot34
|
Witam. sorki za zwłokę.
Sterownik man ten stary z wąskim wyświetlaczem( czarna obudowa z niebieskim przodem) z 2013 roku. Sądzę ze to eCoal 2.1 wersja oprogramowania 0.3.1.6 |
|||
|
||||
PrzemekP
|
kemot34 napisał » 2024-10-07 14:27 Witam. sorki za zwłokę. Sterownik man ten stary z wąskim wyświetlaczem( czarna obudowa z niebieskim przodem) z 2013 roku. Sądzę ze to eCoal 2.1 wersja oprogramowania 0.3.1.6 Już powinno być OK |
|||
|
||||
kemot34
|
Wszystko działa, wielkie dzięki P. Przemku
|
|||
|
||||
Gromaszka
|
Witam. Proszę o pomoc w podłączeniu sterownika ecoal 2.4 do internetu wersja 0.3.1.6. Loguję się do sterownika przez ruter ale po dodaniu na listę urządzeń upływa czas na podłączenie i otrzymuję komunikat aby sprawdzić ustawienia maski i bramy.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Gromaszka napisał » 2024-11-02 12:27 Witam. Proszę o pomoc w podłączeniu sterownika ecoal 2.4 do internetu wersja 0.3.1.6. Loguję się do sterownika przez ruter ale po dodaniu na listę urządzeń upływa czas na podłączenie i otrzymuję komunikat aby sprawdzić ustawienia maski i bramy. Napisz jakie masz ustawienia IP, Maski i Bramy. Napisz jakie adresy IP przydziela Twój router w sieci lokalnej. |
|||
|
||||
Gromaszka
|
Witam. Dziękuję za odpowiedź IP 192.168.8.110 Maska 255.255.255.0 192.168.8.1 Adresy w sieci lokalnej 192.168.8.100, 101,102itd. |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Ok. Ustawienia wyglądają OK. Czy można do sterownika wejść na stronę lokalną?
Wpisując adres IP w adres przeglądarki na komputerze w tej samej sieci. |
|||
|
||||
Gromaszka
|
Tak, można. Mogę zmieniać ustawienia sterownika
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Jaki identyfikator masz aktualnie wpisany w sterowniku - chodzi mi o identyfikator który wpisałeś ostatnio podczas próby dodawania.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||