Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Ustawienia Sterownika czy ktoś mógłby rzucić okiem? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
faco
![]() |
Chyba ze niektóre domy mają dwie ściany z przerwą powietrzną lub styropianową to w takim przypadku chyba się sprawdzi taka niska za zaworem 🤔
|
|||
|
||||
qlimax855
![]() |
Po zmianie na pompę kotłową zawór 4D pracuje stabilnie bo cały czas jest otwarty na 50%. Jednak wydaje mi się że więcej ciepła idzie w ochronę powrotu niż na instalację. Co o tym myślicie?
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
Możesz mi powiedzieć , w czym Ci to przeszkadza ? Ludzie czego nie rozumiecie ? W instalację idzie tyle ile masz zadane za zaworem 4D. Chcesz więcej ciepła w instalację daj więcej za zaworem , zawór bardziej się otworzy ( jeżeli nie ogranicza go max.kąt otwarcia u Ciebie 50% dlatego bardziej nie może się otworzyć ) temp.powrotu spadnie . Nie wierzysz - sprawdź
![]() |
|||
|
||||
gwarek
![]() |
leON22 napisał » 2023-12-05 11:43 Nic tylko pogratulować ciepełka, 23.5st wew.przy zasilaniu 38st za zaworem 4D i nieocieplonym budynku 👍 Też bym tak chciał .... może przy 300% przewymiarowanych grzejnikach .... W moim malutkim pokoju 6m2 mam 10 żeberek G500F ... 25st.C przy głowicy na 3. Więc nie nabijamy się tylko zazdrościmy ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||