Forum eCoal.pl v3.5 Ogniwo Eko plus+ 10kw - zimne grzejniki, nowicjusz Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
Ja tam bym szedł w ręczny 6s/30s/38% na początek, reg.spalin aktywny temp.max 180st, min.moc dmuchawy 36% i obserwacja, potem ewentualnie małe korekty
|
|||
|
||||
gwarek
|
Strasznie wysoko pracuje zawór 4D. Ten kocioł nie ma lekkiego życia. Ciekawe jak będzie -10st.C |
|||
|
||||
leON22
|
@gwarek, nic nie poradzimy tyle ciepła potrzebuje dom, a właściciel lubi mieć ciepło w pomieszczeniach, na kotle 70st, za zaworem 58st, zawór otwarty na 75%, a Ty chciałabyś go ograniczyć do 45% ciekawe jak 🤔❓Ok, zawsze można ale...
|
|||
|
||||
gwarek
|
@LeON22 Zobaczyłeś mojego posta przed tym jak uświadomiłem sobie że te 75 to nie kocioł tylko 4D
Więc od razu tego posta poprawiłem |
|||
|
||||
leON22
|
No widzisz jakim trzeba być czujnym
|
|||
|
||||
panicz18
|
leON22 napisał » 2023-12-10 00:01 @gwarek, nic nie poradzimy tyle ciepła potrzebuje dom, a właściciel lubi mieć ciepło w pomieszczeniach, na kotle 70st, za zaworem 58st, zawór otwarty na 75%, a Ty chciałabyś go ograniczyć do 45% ciekawe jak 🤔❓Ok, zawsze można ale... Czy ja wiem czy ciepło jest 21-22 stopnie, optymalnie wg mnie. Mnóstwo ciepła ucieka to stara kamienica, która malutkimi kroczkami jest robiona. A z newsów termostat w łazience zamontowany nowy, grzejnik wypłukany jest troszkę cieplej. Wieczorem wskoczymy na ręczny i zobaczymy co to będzie |
|||
|
||||
leON22
|
Z ciekawości u siebie wskoczyłem na e-coala, póki co idzie jak po Brygidzie
|
|||
|
||||
panicz18
|
leOn przejść na ręczny ręczny czy grupowy? Bo na ręcznym coś zdupiłem i piec prawie zgasł.
|
|||
|
||||
gwarek
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||