Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl eacoli.pl mruganie pompy co jak jest wyłączona Subskrybuj | ||||
|
||||
d5ckozlo
![]() |
Witam Wymieniłem stary sterownik w warsztacie na ecoal.pl w wersi0.3.1.8 od pieca ogniwko. Po podłączeniu sterownika pompa CO LFP experia cały czas miga jak jest wyłączona W domu mam sterownik bruli.pl juz 11 lat i działa bardzo dobrze. podłączone 2 pompy LFP te same tylko z Autoadaptem i nic sie nie dzieje. Nie wiem czy to wina sterownika czy Pompy. Moze ktos miał taki przypadek? Na starym steroniku pompa działa poprawnie nie miga.
|
|||
|
||||
Jan727usz
![]() |
jak jest pompa wyłączona i miga to znaczy że ma lewe obroty. Inna pompa przez nią ciągnie wodę , trzeba założyć zawór zwrotny.
|
|||
|
||||
d5ckozlo
![]() |
Jan727usz napisał » 2023-11-09 19:59 jak jest pompa wyłączona i miga to znaczy że ma lewe obroty. Inna pompa przez nią ciągnie wodę , trzeba założyć zawór zwrotny. Układzie centralnego ogrzewania mam tylko jedną pompę. Jest to Mały obieg 2 grzejniki i nagrzewnica wodna.. jest to proste centralne na warsztacie bez wody użytkowej. Na starym sterowniku nie było takich objawów. Kocioł mam smieciucha a sterownik jest ustawiony w trybie zasypowym |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
A ta pompa jest wpięta do gniazda P1 pompy CO? Czy też do innego gniazda?
|
|||
|
||||
d5ckozlo
![]() |
Pompa jest podłączona w sterowniku pod wyście pompa CO. Ale podłączałem ja pod pompę CWU i pod pompę mieszana w sterowniku na każdym wyjściu jest tak samo na pompie wszystko miga. Tak jakby sterownik podawał jakieś napięcie na pompę gdy jest wyłączona
|
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Pompa jak i sterownik są dobre, trzeba tylko zrobić małe harakiri
![]() |
|||
|
||||
d5ckozlo
![]() |
karoka65 napisał » 2023-11-09 21:11 Pompa jak i sterownik są dobre, trzeba tylko zrobić małe harakiri ![]() Co masz na mysli ? wyczytałem na forum ze trzeba wyciąć 3 kondensatory w starszych sterownikach aby ten problem ustał. To masz na mysli ? dodane 2023-11-09 22:17 ![]() |
|||
|
||||
karoka65
![]() |
Czyli czasami warto poczytać
![]() |
|||