W nowym sofcie do sterowników PELLO dodaliśmy obsługę BUFORA. Więcej informacji na forum lub w tym pliku
Forum  Pello v3.5  Pompa CO Subskrybuj
2023-05-14 15:47
  diablo88xd Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Witajcie,

Jak zrobić żeby po dogrzaniu pokoi pompa CO wyłączyła się. Typ obwodu CO1 = Pompa CO + reg pokojowy. Pokoje odgrzane a pompa wychładza niepotrzebnie bufor robiąc cyrkulację między buforem i rozdzielaczem.

Pozdrawiam
2023-05-15 07:22
  rj1972 Posts: 961 Ostrzeżenie: 0
Wybierz typ obwodu Pompa CO + zawor 4D + regulator pokojowy. 
2023-05-15 16:57
  karoka65 Posts: 3430 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
diablo88xd napisał » 2023-05-14 15:47
Witajcie,

Jak zrobić żeby po dogrzaniu pokoi pompa CO wyłączyła się. Typ obwodu CO1 = Pompa CO + reg pokojowy. Pokoje odgrzane a pompa wychładza niepotrzebnie bufor robiąc cyrkulację między buforem i rozdzielaczem.

Pozdrawiam

Przypisz czujnik do obiegu
2023-05-25 16:19
  diablo88xd Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2023-05-15 16:57
diablo88xd napisał » 2023-05-14 15:47
Witajcie,

Jak zrobić żeby po dogrzaniu pokoi pompa CO wyłączyła się. Typ obwodu CO1 = Pompa CO + reg pokojowy. Pokoje odgrzane a pompa wychładza niepotrzebnie bufor robiąc cyrkulację między buforem i rozdzielaczem.

Pozdrawiam

Przypisz czujnik do obiegu







A jak to zrobić?? Pozdrawiam
2023-05-25 18:13
  damian2406 Posts: 14 Ostrzeżenie: 0
Jaki masz typ czujnika? Przewodowy ? 
2023-05-25 18:40
  MateoKoc Posts: 475 Ostrzeżenie: 0
diablo88xd napisał » 2023-05-25 16:19
A jak to zrobić?? Pozdrawiam

Musi dodać czujnik jako rozszerzenie, jako "Czujnik temperatury obiegu CO1", a nie jako pokój.


2023-11-19 21:20
  diablo88xd Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
damian2406 napisał » 2023-05-25 18:13
Jaki masz typ czujnika? Przewodowy ? 



posiadam w każdym pomieszczeniu głowicę z czujnikiem temperatury Bero TH2


Głowicy nie potrafię dodać jako rozszerzenie
2023-11-20 06:47
  Michal86 Posts: 237 Ostrzeżenie: 0
Czujnik masz do każdej głowicy i musisz dodać jeszcze jeden czujnik dla obwodu. Zrobisz to z poziomu wyświetlacza jako strefa. Jak nie chcesz kupować dodatkowego czujnika to możesz użyć jeden z tych przypisanych do głowicy. Ma ona także wewnętrzny czujnik temperatury. Nie będzie to działać tak dobrze jak z zewnętrznym to zrób tak w pomieszczeniu na którym potrzebujesz najmniej komfortu.
2023-11-20 19:57
  diablo88xd Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Michal86 napisał » 2023-11-20 06:47
Czujnik masz do każdej głowicy i musisz dodać jeszcze jeden czujnik dla obwodu. Zrobisz to z poziomu wyświetlacza jako strefa. Jak nie chcesz kupować dodatkowego czujnika to możesz użyć jeden z tych przypisanych do głowicy. Ma ona także wewnętrzny czujnik temperatury. Nie będzie to działać tak dobrze jak z zewnętrznym to zrób tak w pomieszczeniu na którym potrzebujesz najmniej komfortu.



Rozszrzenia -> Dodaj -> Temperatura w strefie 1, niestety nie potrafię dodać żadnej głowicy (głowice już zdefiniowane w pokojach);


Mam 4 pokoje/głowice TH2 w CO1 więc po zagrzaniu tych pomieszczeń pompa CO1 powinna przestać pracować żeby nie wychładzać bufora na trasie bufor - rozdzielacz
2023-11-23 04:27
  Michal86 Posts: 237 Ostrzeżenie: 0
Aha masz same głowice bez czujników zewnętrznych widzę bo nie pokazuje wilgotności. Żeby zrobić tak jak chcesz musisz kupić jeszcze czujnik.
Users on-line: