Forum eCoal.pl v3.5 Duże spieki i strata w paliwie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
rj1972
|
Do właściwych parametrów trzeba będzie dojść metodą prób i błędów. Obecne tak w ciemno nie wyglądają dobrze. Warto by zacząć od czasu pracy6s, czas postoju45s i moc dmuchawy 38%. Jednak ja osobiście nie będę miał czasu na podglądanie i prowadzenie. Może ktoś wesprze prowadzenie albo nawet w grupowym. Praca zespołowa Jednak licząc na pomoc musisz współpracować i odpowiadać a najlepiej ładować zdjęcia palnika i popielnika. Resztę chyba widać. dodane 2023-02-07 18:06Skoro się odstawił to masz odpowidź czy się odstawi Nie będzie pracował ciągle. |
|||
|
||||
Adam83
|
Rozumem, zmieniłem ustawienia na takie jak sugerujesz. Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Jutro mam akurat czyszczenie piece więc załaduje mu pełny "bak" będę obserwował i w razie czego wrzucał zdjęcia i szukał pomocy dalej. W każdym razie na chwilę obecną dziękuję bardzo za zainteresowanie i pomoc rj1972
|
|||
|
||||
rj1972
|
Skoro już się na to decydujesz to proponuję w ustawieniach spalania histereza CO na 0st.
dodane 2023-02-07 18:49A pompę mieszającą masz w tym układzie? (trzecia pompa) |
|||
|
||||
Adam83
|
Nie mam właśnie, choć na grafice widnieje. Zmieniam na 0st histereza CO
Edit - histereza mogę zejść jedynie do 0.2st Co |
|||
|
||||
rj1972
|
Mógłbyś nawet dzisiaj jak się kociołek odstawi odkręcić i wyczyścić czujnik spalin?
|
|||
|
||||
Adam83
|
Muszę zaraz wyjść niestety ... Jutro jak najbardziej zrobię co trzeba. Czujnik jest zabrudzony ? Normalnie go wyciągnąć i wyczyścić jakas szmatką mam rozumieć
|
|||
|
||||
rj1972
|
Tak ale uważaj bo może być gorący.
|
|||
|
||||
Adam83
|
Jasne będę uważał. Czy ta histereza która zbiłem do 0,2st zostawić? To znaczy że piec będzie się włączał w zasadzie od razu po zejściu zadanej temperatury ?
|
|||
|
||||
rj1972
|
Podnieś z powrotem temp kotła na min. 58st.
|
|||
|
||||
Adam83
|
Zmieniona temp na 58
|
|||
|
||||
rj1972
|
Jak wrócisz to opisz co widzisz na palniku.
|
|||
|
||||
Adam83
|
Jasne, jutro będę po południu dam znać. Żonie chciałem sprzedać temat ale nie dała się namówić
|
|||
|
||||
faco
|
Na ktorym biegu masz pompe z bojlera?
|
|||
|
||||
Adam83
|
Pierwszy bieg z tego co pamiętam
|
|||
|
||||
faco
|
Zobacz biegi z C.O i z bojlera. Tu nie ma co pamiętam
|
|||
|
||||
Adam83
|
Jestem na delegacji ale na 99.9 na CO jest max czyli 3ci bieg a CWU najwolniejszy pierwszy bieg. Czy to ma jakiś wpływ ? Poza tym po zmianie histerezy widzę że kocioł ma problem z osiągnięciem zadanej temperatury chyba że to zamierzony efekt?
|
|||
|
||||
faco
|
Dobrze widzisz, kocioł nie wyrabia przy samym CWU. Tutaj wchodzą 3 warianty które są za to odpowiedzialne. Trzeba by się temu przypatrzeć jak będzie wydelegowany już w domu
Pewniak złe ustawienia, ale nie wiadomo co jeszcze. |
|||
|
||||
Adam83
|
Myślę że jutro koło 17 będę gotowy do walki. Trzy warianty możesz podpowiedzieć coś więcej od czego zacząć ?
|
|||
|
||||
faco
|
Ustawienia/instalacja/błędy. Niekiedy przy takich problemach trzeba korygować ustawienia manualnie a więc trzeba mieć opanowanego właściciela pod ręką, z ochotą do walki z swoim piecem
|
|||
|
||||
Adam83
|
Więc jutro będę na miejscu odezwę się
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 11Następna stronaOstatnia strona | ||||