Forum eCoal.pl v3.5 Problem z poprawnym ustawieniem pieca EKO OGNIWO PLUS M 20KW Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 24Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
faco
|
hahaha
Mówiłem o aktualizacji bo też nie widzę max kąta otwarcia. No dobrze wiedzieć czy ma ciepło bo nie wiadomo na ile go ustawić ? |
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
faco
|
Zadana na zaworze -> 45°C
|
|||
|
||||
rj1972
|
Model17 daj czas reakcji zawru 4D na 30s. Please.
|
|||
|
||||
leON22
|
faco napisał » 2023-01-27 22:18 No dobrze wiedzieć czy ma ciepło bo nie wiadomo na ile go ustawić ? @rj1972 kazał mu wyłączyć czujnik temp.w obwodach |
|||
|
||||
Model17
|
W domu jest 21.2C
|
|||
|
||||
faco
|
Trzeba go dźwigać bo widać po wykresie za szybko się wychładza , Zadana na zaworze CO -> 45°C.
Wyjdziemy z tego |
|||
|
||||
gwarek
|
No ale takich strzałów to jeszcze tu chyba nie widzieli. Aluzja z autostradą gaz do dechy na lewym pasie i za chwilę postój na awaryjnym pasie .... To nie wróży małego spalania i stabilności pracy kotła ... 4D maksymalny kąt nie może być na 100%. |
|||
|
||||
rj1972
|
Model17 to sukces bo zgłosiłeś problem że nie dobija do 21st 😁 Ja skromnie mam tylko 23st 😎
|
|||
|
||||
faco
|
Ja nawet nie wiem w czym problem był ale jedziemy
@gwarek wiemy o tym, ale dziś nie możemy tego załatwić |
|||
|
||||
rj1972
|
Gwarek wróć do pierwszego posta. Po mału do celu
|
|||
|
||||
faco
|
||||
|
||||
rj1972
|
LeON22 nie kazałem tylko zaproponowałem. Po co komu ten obraz. Żeby wszystkim ułatwić zaproponowałem uproszczczenie. Najpierw kocioł i CO a potem temp wew. A może to jeździło. Najlepiej zaczynać od najprostrzego układu. Raz jeszcze bo mieliśmy omamy co do wglądu na sterownik - aktualizacja sterownika w poczekalni dla Model17.
|
|||
|
||||
gwarek
|
@faco Teraz widzę że jest na 99% .... więc spoko ....
|
|||
|
||||
faco
|
Tryb podtrzymania ilość powtórzeń daj X1 niech to tylko podtrzymuje a nie przeciąga.
dodane 2023-01-27 22:46@gwarek tylko w tym sens ze raz ta opcja jest a 50 razy jej nie ma, wydaje mi się ze winny jest słaby Internet. dodane 2023-01-27 22:50Daj mu podawanie węgla 5s |
|||
|
||||
rj1972
|
Panowie, nie wiem o co chodziło ale wcześniej niesłusznie przepraszałem Leona22 za widok który sami widzicie. Wcześniej były dziwne omamy. Niech Model17 zrobi aktualizację i wszyscy się zgramy.
|
|||
|
||||
faco
|
||||
|
||||
rj1972
|
Nie było Cię wcześniej. Też raz to widziałem jako obwód CO1 CO2 a raz jako tylko CO bez Max otwarcia. Nie wyjaśnona głupawka. Teraz widzę to co Ty
|
|||
|
||||
faco
|
No dziwne wcześniej w ogóle nie widziałem maxa.
Daj podawanie węgla 7s dodane 2023-01-27 23:06Korekta dmuchawy 0 |
|||
|
||||
gwarek
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona5 / 24Następna stronaOstatnia strona | ||||