Forum eCoal.pl v3.5 Która PC Ekonomiczniejsza,oszczędna w Volcik a wydajna Subskrybuj | ||||
|
||||
leon
|
20 Stycznia i początek nawrotu mrozów.Powodzenia Panie i Panowie
|
|||
|
||||
faco
|
Damy radę
|
|||
|
||||
mamut
|
Przynajmniej się te cholerne defrosty skończą, bo przez ostatnie dni niby powyżej 0, ale wilgotność taka, że ciągnie prądu jak przy -7.
|
|||
|
||||
leON22
|
Właśnie to jest dziwne, bo mój "Niebieski" też nie może dobić do zadanych 23.5 wew. wiatru nie ma mrozu specjalnego też ale wilgotność powietrza robi swoje
dodane 2023-01-21 18:42 Ps. Teraz dobiło, żona odpaliła piekarnik, karpatka już się piecze |
|||
|
||||
gwarek
|
No właśnie widzę u sąsiada ...
Zaklejony cały parownik lodem/śniegiem a nie ma zimy ale jest wilgoć. PC może godzinę udrażniała przepływ powietrza. No ale już działa ... buczy, szumi i znowu wkurza wszystkich. To będzie fajny chałas jak wszyscy zrobią PC na swoich działkach. Ciekawe jakie są przepisy odnośnie głośności urządzeń. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Godzina na defrost ? To coś spi... jest, niech mu sprawdzą ilość gazu. A co to tam ma, że wkurza sąsiadów ? Panasa ? Przepisy znajdziesz po wpisaniu zapytania do ujka z ameryki
|
|||
|
||||
gwarek
|
PC 35kW Mitsubishi wysokotemp. i ciągnie cztery kondygnacje z CO.
Więc raczej ma co do roboty bo same grzejniki i to słychać jak jest zimno. Wentylatory są ogromne i z wielkości to raczej monoblok. No może z tą godziną to przesadziłem ale dość długo naparzało na defrost. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Mitsu są raczej ciche, ale jak to maszyna 35kW to pewnie ma więcej niż jeden wiatrak, i to może hałasować. Po rozmiarach nie poznasz czy to mono, po grubości rurek idzie ocenić, tam pewno ze 42mm a może nawet 54mm jak to napędza chyba klatkę bloku ? Defrost powinien być krótki, kilka minut, jak pompa nie ma z czego brać, to podeprze się grzałką. U mnie nagrzewa do 46st, zanim dmuchnie, ale to długo nie trwa.
|
|||