Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Całkowite zużycie węgla (Opału) 21-22 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
Leon w tym i może w całym przyszłym będę miał jeszcze tanio. Chociaż jak kupowałem to w szoku byłem że po tyle kupuję ( bo praktycznie chyba nigdy nie wychylałem się powyżej 800/820 zł/tonę). Wiedza Wasza
![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
||||
|
||||
gwarek
![]() |
||||
|
||||
rj1972
![]() |
Autor tego posta raczej miał na myśli podzielenie się własnym zużyciem bez względu na inne czynniki wymierne w okresie od 18.10.2021 do 17.10.2022r. Nie ważne czy ktoś dopala gazem czy drewnem czy PC lub prądem. tylko ile zużywamy czarnego "złota". Tak sądzę? O resztę można dopytywać indywidualnie. Ostatni był tu gość który chyba usunął swój wpis a stwierdził, że spala 1000kg na sezon tylko że na innych postach pisał jak ładuje drewno do pieca przez 365 dni w roku
![]() ![]() |
|||
|
||||
Plakat
![]() |
||||
|
||||
rj1972
![]() |
Pozazdrościć w stosunku do mnie tej jednej tony (dzisiaj)
![]() |
|||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
Dokładnie tak jak pisze kolega rj1972. Widziałem ten wpis ale autor go usunął .Pewnie autora wpisu cosik zabolało.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
BBasiek32a Czuj Czuj Czuwajmy
![]() dodane 2022-10-21 21:07Mnie na początku ruszyło ale są lepsi. |
|||
|
||||
leon
![]() |
rj1972 Zgadza się że chodziło mi ile kto spala węgla lub coś podobnego Tonę węgla na rok???? Chyba dopala drewnem a żeby nie zgasło to daje na dynamie i dokręca prąda ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
"Coś podobnego robi różnicę", a ile kto spala można sobie podejrzeć w jego statystykach, pod warunkiem, że ten "ktoś" ma udostępniony sterownik i staty prowadzi rzetelnie, sumiennie i bez "kombinowania" np. z źle wpisanym WPP lub "coś podobnego"
![]() dodane 2022-10-22 07:07Ps. Co to za "gość" który się wymixował ![]() dodane 2022-10-22 07:15@leon masz pompę mieszającą, to czemu jej nie używasz ![]() ![]() ![]() dodane 2022-10-22 07:23PS2. Sory Winnetau ale za przeproszeniem, robisz ludzi w ciula ![]() |
|||
|
||||
oxalis3
![]() |
A to ja usunąłem post. Uważałem, że jak ktoś miał przeczytać to przeczytał i ZROZUMIAŁ to co napisałem, nie chciałem Wam psuć dalszej przyjemności w chwaleniu się, Wracając do wpisu rj1782 widać przeczytał i NIE ZROZUMIAŁ jak i pozostałych moich postów, które musiał sprawdzić. Napisałem, że spalam ok 1000 kg węgla rocznie, ale na CWU i dodałem, że wątek nic nie wnosi poza możliwością dowartościowania się niektórym z Was. Ja wypełniłem stronę CiepłoWłaciwie i wiem, że spalam tyle ile mój dom potrzebuje. Kalkulator w obliczeniach uwzględnia wiele danych o budynku, a porównywanie spalania bez tej wiedzy jest bez sensu.
|
|||
|
||||
arti
![]() |
Witam Dom średno docieplony szyby jedno komorowe, grzane po posadzkach 120m2 razem z CWU (zam.4os.) temperatura w pomieszczeniach 22-23C* |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Myślisz, że ludzie nie umieją TU czytać ze zrozumieniem? Może i tak jest w niektórych, szczególnych przypadkach ale nikt tu nie jest alfą i omegą, to forum zwykłych, prostych zjadaczy chleba, a ty uważasz się chyba za kogoś lepszego, bo potrafisz tylko szydzić z innych, o czym już kilka razy się przekonałem, pozdrowienia z loży
![]() |
|||
|
||||
arti
![]() |
||||
|
||||
leon
![]() |
oxalis3 Na samo CUW to się zgodzę ale nie z grzaniem domu.
leON22 Przeczytaj sobie moje wpisy z listopada ubiegłego roku, mam wyj.... Na powrót a w sygnaturze masz reszte ![]() ![]() leON22 aktualna praca (Od prawie 5 lat)czegoś mnie nauczyła,eksploatuj wszystko na maxa dodane 2022-10-22 17:01Ładnie arti ![]() dodane 2022-10-22 17:04 "staty prowadzi rzetelnie, sumiennie i bez "kombinowania" np. z źle wpisanym WPP lub "coś podobnego" Do kogo to pijesz tym razem leON22?? ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Tym razem nie do Ciebie, ale są tacy co nie wiedzą nawet jak to obliczyć. Co do ochrony powrotu to pamiętam, że masz ją gdzieś i nie jesteś w tej kwestii sam
![]() ![]() ![]() |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Wrzucę swoje 3 grosze. Przez 11 lat używałem kocioł na ekogroch. Na początku (krótko) miałem 3 pompy, w tym mieszającą. Potem (przez 10lat) miałem jedną pompę na cały układ. Zasilanie miałem 54-58st. Powrót cieplejszy niż niektórzy mają zasilanie - nie był niższy niż 45st
![]() ![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
verb że co że jak?? Masz mój sterownik do wglądu ![]() ![]() Może Was boli tem mojego powrotu ale mam wyj... Na to ![]() verb W Twoich czasach początku palenia, była inna cena węgla.Mogłeś się bawić z ustawieniami,ja wybrałem głowice z esterownika i to był strzał w 10 Średnie zużycie 7.9 kg/d z całego roku, licząc od 2021-10-23 do 2022-10-22 Całkowite zużycie 2888.6 kg W mojej sygnaturze masz wszystko |
|||
|
||||
faco
![]() |
A jak można zapytać co takiego w tych głowicach jest w 10, wobec innych głowic np. wifi?
Cena na pewno daje do myślenia. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
faco huawej jest w nichjest cudownego. leon nie gadaj o innych cenach, bo do "wczoraj" cena była prawie stała. Nie bawiłem się za bardzo w ustawiania, bo stworzyłem swój ster (mam dwa do sprzedania hehe ![]() ![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||