Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Całkowite zużycie węgla (Opału) 21-22 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leon
![]() |
||||
|
||||
faco
![]() |
Przejrzałem co tam u Ciebie piszczy w komputerze
![]() Obecnie 26 na powrocie i ile ja to nie spalę ![]() A teraz tak poważnie: w pokoju 24 stopnie na podwórzu ok.4 i obudziło mnie kapanie wody na mnie. Mam okno w dachu nad łóżkiem. Różnica ok.20 stopni i czułem się w łóżku jak pod prysznicem ![]() Ja zostanę na min.50 na powrocie to nie mam szans z Toba ![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
A kto Ci każe mieć to 50 na powrocie,Putin?? ![]() ![]() ![]() faco Ty płać i płacz boś mądry i masz 50 min na powrocie Ja głupi i nie płaczę bo nie mam z czego |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
to nie masz się czym chwalić ja spaliłem 1800kg dom lata 80 200 metrów w domu 23c,też nie przejmuję się temp.powrotu tylko u ciebie róznica miedzy zasilaniem a powrotem bardzo duża coś z instalacją nie tak chyba że czujnik uszkodzony
|
|||
|
||||
leON22
![]() |
||||
|
||||
faco
![]() |
Panie mój kopciuch miał ponad 20 lat i jeszcze prężnie palił ale, tam blacha była 10 czy ponad, nie teraz co mają jak puszki z piwa
![]() |
|||
|
||||
leon
![]() |
michas1978 Przekłamanie jest zawsze i jakaś tolerancja, macie pełny wgląd do mojego sterownika
dodane 2022-10-17 18:44faco Palimy eco??? Ty palisz eco??? Ja tak ![]() dodane 2022-10-17 18:53leOn22 ![]() ![]() dodane 2022-10-17 19:02faco jak ktoś Ci powiedział i napisał że mając min na powrocie 50, to Twój piec będzie palił 10 lat i Ty w to wierzysz, mój ma 26na powrocie i będzie palił 11 lat,o jeden rok dłużej od Twojego ![]() dodane 2022-10-17 20:04 faco kto Ci poradził ustawienia w potrzymaniu,ten Ty??Czas pracy podajnika 10 sek Czas postoju podajnika 20 min Czas krótkiej przerwy 25 sek Ilość powtórzeń 1 Moc dmuchawy Moc dmuchawy 35 % Zaraz pier... z fotela ![]() |
|||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
Rbr ekouniwersal 11kW - palnik 10 kW Batory. Zeszły rok to rusek po 800 zł/t. W tym roku palę narazie przesiewką ( z Piasta, Sobieskiego i ponoć z Wesołej) z ekogroszkiem ( trudno powiedzieć jakim ale ponoć to Karlik ) w cenie zakupu 900zł/t . Dostałem 2 tony. Kupiłem również 2 tony Pieklorza po 1200 zł/t i 1,7 tony Karlika również po 1200zł/t. Zakupy robione na początku kwietnia po znajomości na lokalnym składzie. ![]() dodane 2022-10-17 20:37 ![]() |
|||
|
||||
aqhr
![]() |
OEP 16kW - co roku ekogroszek Energo 24-26 MJ/kg mieszany z pelletem dębowym (worek 25kg do worka 15kg). W tym roku również ten sam ekogroszek, zrobiłem większe zakupy w poprzednim roku i zostało ok 1,5t. Dokupiłem 2 tony pelletu dębowego w kwietniu br. po 1000 zł za tonę. To będzie szósty sezon na takiej mieszance. Póki co zero problemów ![]() ![]() |
|||
|
||||
faco
![]() |
He he no co ja poradzę jak padło gaśnie inaczej, a nie będę odpalał Marcela godzinę od nowa
![]() Powinniście pisać jakie metry czy z czego jest dom jak ocieplony etc etc ... jeden spali 2 tony ale ma 2 pokoje w domu, ściany z poro termy i na dachu piankę albo 30 wełny. Drugi spali 10 ton ale ma 10 pokoi, gołe ściany z cegły i na dachu gołą blachę. A 3 spali tonę bo mieszka w familoku ocieplonym, w środkowym mieszkaniu co go ogrzeją sąsiedzi i ma tylko kawalerkę ![]() |
|||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
No dobra faco. 160m2 , ściany tylko 10cm styro i dach (krzywy strop) 15cm styro tylko.
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
BBasiek32a ładny wynik. A CWU z czego jest ogrzewane?
dodane 2022-10-19 09:08michas1978 1800kg i 200m ? Bardzo ciekawe. Może do tego jakiś kominek lub gaz? |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Nie mam kominka Cwu gazowe,2020 kupiłem 4 tony na dwa sezony zostało 5 worków, przy obecnych cenach węgla ma ten sezon wymieniłem podgrzewacz gazowy na piec gazowy Co i cwu jak na razie rewelacja
|
|||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
rj1972 napisał » 2022-10-19 09:08
BBasiek32a ładny wynik. A CWU z czego jest ogrzewane? W sezonie grzewczym to kocioł jest głównym żródłem Cwu. Ale jak widać po wykresach to np. wczoraj solary mocno wspomogły produkcję . |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
||||
|
||||
BBasiek32a
![]() |
Ja również kiedyś miałem kopciucha. Spalałem podobnie jak teraz około 3 tony na sezon . Do tego drewno i popiół często do wynoszenia. Brak zaworu 4D i często albo za gorąco albo za zimno . To zaniska temperatura albo za wysoka kotła. Jeszcze nie rozpalone a dzieci marzną - głos małzonki jak wszyscy wróciliśmy z pracy czy szkoły. Było słońce to woda wręcz wrzątek . Jego brak to czekaj na wodę jak piec podgrzeje . Gazu brak. A teraz elegancko tylko te ceny i dostępność opału powala z nóg.
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
||||
|
||||
leon
![]() |
BBasiek32a No szacun dla Ciebie ![]() ![]() gwarek nikt uczonym się nie narodził |
|||
|
||||
faco
![]() |
No nie narodził, ale pokora i potrzeba uczy.
![]() Piec odpaliłem w połowie września, teraz mamy połowę października, nowa Corona V2.0 i niestandardowe ustawy spowodowały ze temperatura ciągle taka sama na dworze, a ja palę połowę węgla od odpalenia pieca ![]() Alę się nie poddaje, jeszcze mam nowe pomysły na podkręcenie mu śruby ![]() |
|||
|
||||
leON22
![]() |
@faco staty za 60 dni przekłamują wynik, ustaw statystyki od momentu kiedy zacząłeś plić, czyli od 15.09, wtedy średnia skoczy pewnie na ponad 10kg
![]() |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||