Forum eCoal.pl v3.5 Ustawienia kotła ... Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leON22
|
leON22 napisał » 2022-09-18 23:54 Wiem jak to wygląda, ale opisz jak to jest u ciebie? dodane 2022-09-18 23:54Widzę wejście z kotła 3, wyjście na instalację 4, poskładaj puzle ja spadam Gdzie masz powrót z instalacji i powrót do kotła? |
|||
|
||||
Cichy123
|
Okay. Temat rozwiązany. Wszystkiemu winny był uszkodzony siłownik 4D...
|
|||
|
||||
leON22
|
A pisałeś że nie możesz obrócić zaworem Cyt. : "Tak więc zawór 4D nie działa fizycznie nie kreci się to że sterownik coś zmienia to nie zmienia się fizycznie nic na zaworze . Zdemontowalem siłownik i ręcznie sterowalne nic nie kreci się ani w lewo ani w prawo ." Nieładnie tak robić ludzi w balona
|
|||
|
||||
Cichy123
|
Bo nie mogłem. Wszystko zrobił dziś instalator choć teraz dalej coś jest nie tak. Znowu 4D jest na 0 i przelatuje mi więcej niż zadałem. Ale już wiem że siłownik działa bo go wymienił na z diodami i widzę i słyszę go jak ręcznie steruje. KKur... ja już nie wiem co jest ...
dodane 2022-09-22 14:23Mógłby ktoś sprawdzić ustawienia kotła ? Mam udostępniony sterownik . Dalej coś jest z tym zaworem tylko że teraz siłownik działa fizycznie ... |
|||
|
||||
leON22
|
A fizycznie zawór działa, kręci się ?
|
|||
|
||||
gwarek
|
Nie działa udostępnienie sterownika pewnie trzeba dać dostęp publiczny w ustawieniach. 4D masz tzw. lewy ( czyli kier zgodny z zegarem zamyka a przeciwny kier. otwiera ) - Numerki na 4D: Nr.2 kocioł zasilanie ( ciepła woda z kotła oraz dopływ do CWU) Nr.3 kocioł powrót ( dopływ zimnej wody do kotła ) Nr.4 kaloryfery zasilanie ( dopływ ciepłej wody do kaloryferów ) Nr.1 kaloryfery powrót ( odpływ z kaloryferów zimnej wody ) Możesz to zweryfiokwać ... |
|||
|
||||
Wojtal
|
Witam, mam problem z ogniowo 25kw, cały czas zapada mi się palenisko, wygaszenie kotła w grzaniu, w podtrzymaniu, mogę udostępnić sterownik w celu skalibrowania ustawień, dmuchawa -4, czas podawania w grzaniu 14 sek, w podtrzymaniu 19 sek, czas postoju 40 min. Tryb auto
|
|||
|
||||
faco
|
Daj ten sterownik. Czym palisz? Na wstępie zmniejsz czas postoju do 30min.
|
|||
|
||||
Wojtal
|
Sterownik udostępniony, palę nie wiem czym z pgg węgiel odkupiony od kogoś, najlepsze jest to że przez kilka lat wszystko było super jechałem cały czas na auto i nigdy nic nie przedstawiałem tylko trup zima/lato i to wszystko. Tera długo czas kocioł był odlonczony z prądu być może zapomniał ustawienia lub węgiel do dupy
|
|||
|
||||
faco
|
Internet tez masz do dupy bo nie mogę wejść w ster. Ładuję się bez skutku.
|
|||
|
||||
Wojtal
|
Spruboj teraz, przełączyłem na szybszego neta. Jeszcze jest 4 drogowy ręczny, ustawiony jak zawsze, na 3,5 w 6 stopniowej skali
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||