Od poniedziałku (07.04.2025r) będą przenoszone usługi Zdalnego dostępu. Mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Dane archiwalne będą uzupełniać się systematycznie. Za wszystkie utrudnienia przepraszamy.
Forum eCoal.pl v3.5 Jaka moc ustawić na pompie dodatkowej ochrony powrotu? Subskrybuj | ||||
|
||||
mariuszlol23
![]() |
Witam.
Tak się zastanawiam, na jakich obrotach/metrach powinna być ustawiona pompa dodatkowa do ochrony tzw. Bajpas? W ta zimę miałem ustawione na 0.5 metra i zastanawiam się czy do czasem nie było za mało? Jak to u Was wygląda?
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Masz elektronika na ochronę ? Błąd. Jak możesz to ustaw ją jako "kotłowa". Wystarczająca powinna być najniższa moc.
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
Też mam 0,5m / 8W.
|
|||
|
||||
faco
![]() |
A dlaczego błąd? Też kupiłem elektroniczną i chodzi od początku jako kotłowa.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
OK, kotłowa jak najbardziej. Elektronik jak mieszająca słabo się nadaje.
|
|||
|
||||
gwarek
![]() |
W elektronicznej też jest tryb stałej prędkości obrotowej oprócz stałej różnicy ciśnień i zmiennej różnicy ciśnień. Moja to Wilo Yonos pico 25/1-4 chodzi ze stałą mocą 8W. Coś mi się wydaje że nie ma to żadnego znaczenia. |
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Albo Ci się wydaje, albo ja powtarzam plotki o krótkiej żywotności elektronicznie sterowanych pomp, które zamiast pracować ciągle, pracują cyklicznie. Nie będę się spierał.
|
|||
|
||||
faco
![]() |
Też coś gdzieś takiego czytałem dlatego moja pracuje jako kotłowa.
|
|||
|
||||
konto usunięte
![]() |
Na pome mieszającą wodę w kotle to można użyć nawet i cyrkulacyjna, najlepiej żeby mieszała cały czas a nie cyklicznie, delikatnie ale non stop.
Co do tego czy elektronika siada od częstych uruchomień, nie wiem, ale przyznaje ze może mieć to wpływ chociaż nie powinien |
|||